José Gomes: Jobb csapat a Videoton, de ezt be kell bizonyítanunk

KIBÉDI PÉTERKIBÉDI PÉTER
Vágólapra másolva!
2013.07.10. 20:47
A hazai pályán megszerzett sovány, egygólos előnnyel érkezett Podgoricába a Videoton labdarúgócsapata. Az Európa-liga első selejtezőkörében a Mladoszt Podgorica ellen elért 2–1-es győzelmük után a fehérvári játékosok elszántan készülnek a visszavágóra.

A Videoton labdarúgói szerdán a csütörtöki visszavágó időpontjában edzettek (Fotó: Kibédi Péter)
A Videoton labdarúgói szerdán a csütörtöki visszavágó időpontjában edzettek (Fotó: Kibédi Péter)
A Videoton labdarúgói szerdán a csütörtöki visszavágó időpontjában edzettek (Fotó: Kibédi Péter)
A Videoton labdarúgói szerdán a csütörtöki visszavágó időpontjában edzettek (Fotó: Kibédi Péter)
A Videoton labdarúgói szerdán a csütörtöki visszavágó időpontjában edzettek (Fotó: Kibédi Péter)

Ha Montenegróban játszik egy magyar csapat, joggal szisszenhet fel a magyar szurkoló. A jugoszláv utódállam, miután Szerbiától is „különvált”, éppen Magyarország ellen vívta első hivatalos válogatott mérkőzését, 2007. március 24-én. Bár Priskin Tamás góljával az első percben vezetést szereztek a mieink, a végén mégis a hazaiak örülhettek. Aztán továbblapozva a sportkönyveket eljuthatunk a Győr női kézicsapatának tavalyi Bajnokok Ligája-fináléjához, ahol éppen a Podgorica ellen nem sikerült elhódítani a serleget.

A Videotont is sokan féltik a Mladoszt Podgorica elleni visszavágó előtt. A montenegrói bajnokság hatodik helyezettje az első mérkőzésen ugyan kikapott 2–1-re Fehérváron, de egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. A szűk előny birtokában nem mehet biztosra a Videoton, a szervezetten és rendkívül lelkesen játszó Mladoszt ellen.

„Nem mi vagyunk a visszavágó és a párharc esélyesei, de nem feltartott kézzel lépünk pályára – mondta Nikola Rakojevics, a Podgorica vezetőedzője a visszavágó előtt egy nappal. – Az első meccsen sikerült jó eredményt elérnünk, de semmiképpen nem rontunk neki ellenfelünknek. A célunk, hogy végig nyílt maradjon a továbbjutás kérdése. Nem lesz könnyű meccs, viszont azt kérem a játékosoktól, hogy élvezzék minden percét, ahogy tették azt egy hete is.”

A fehérváriak a továbbjutásért jöttek, és a játékosok elszántságát nézve és hallva bizakodhatunk. A Videoton jobb csapat az El első fordulós ellenfelénél, ez az első meccsen is látszott. Bátrabb játékkal nem lehet gond a továbbjutás. „Minden játékos motivált, és csak arra koncentrálunk, hogy elérjük a célunkat” – jelentette ki Tóth Balázs a szerdai edzés előtt tartott sajtótájékoztatón. A középpályásnak nem lesz ismeretlen a pálya, ő a fent említett válogatott meccsen végig pályán volt, így csütörtökön javíthat a podgoricai mérlegén.

A Videoton reggel különgéppel indult Budapestről, másfél óra repülés után landolt Podgoricában, majd elfoglalta a minden igényt kielégítő szállását. A meccs időpontjában José Gomes edzést vezényelt, ami az ilyenkor megszokott átmozgató tréning volt. „Nem beszélni kell arról, hogy jobbak vagyunk, hanem be kell ezt bizonyítanunk a meccsen – mondta a Videoton edzője, amikor arról kérdeztük, miért nem mondják ki, hogy jobbak ellenfelüknél. – Az otthon elért eredmény nem lesz elég a továbbjutáshoz, az első meccset kibeszélte a csapat, a visszavágó egy teljesen más találkozó lesz.”

A Videoton kezdőcsapata várhatóan változik majd az első meccshez képest. Bár Gomes nem árulta el, Marco Caneira kaphat helyet a kezdőben Szekeres Adrián helyett.

„Ellenfelünk valószínűleg nem a Fehérváron mutatott kontrajátékot erőlteti, hanem a megszokott felállásában játszik majd. Várhatóan egy erős, nagydarab centerrel állnak majd fel, és megpróbálják a saját játékukat játszani” – adott rövid áttekintést José Gomes az ellenfél várható taktikájáról.

A Videoton csütörtökön a megszokott meccsnapi menetrendet követi. A reggeli után a játékosok pihennek, majd ebéd után egy taktikai értekezlet következik. A stadionba a mérkőzés előtt bő másfél órával érkeznek, a találkozó 17.30-kor kezdődik.

Az első mérkőzésen: Videoton–Mladoszt 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik