Videó: amikor Dombi akkora gólt lőtt, hogy átnevezték Bombázónak

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 13:37
Múltidéző videós sorozatunkban a válogatott mérkőzések előtt visszatérünk a kétezres évek álomcsapatára. A 20 év ászai címmel futó szavazáson Dombi Tibor lett az álomcsapat jobbszélsője, mi pedig felidézünk egy korántsem „dombis” gólt!

Dombi Tiborról alighanem rendkívüli sebessége, esetleg az általa (no meg a sebessége által) összehozott tizenegyesek jutnak eszébe minden szurkolónak, nem pedig hatalmas góljai. Dombi 437 NB I-es mérkőzésen 31-szer, 35 válogatott találkozón egyszer szerzett gólt, a nemzetközi kupákban pedig 35 meccsen egy gól került a neve mellé.

De az mekkora gól volt!

A DVSC 2003. szeptember 24-én a horvát Varteks otthonába látogatott. Nem feltétlenül esélyesként... Lapunk tudósításából kiderül, hogy a Loki varasdi győzelme hatszoros pénzt ígért, és akik erre tettek, jól tették: a DVSC ugyanis Sándor Tamás, Kiss Zoltán és Dombi Tibor góljának köszönhetően magabiztosan, 3–1-re megnyerte az UEFA-kupa első fordulójában megrendezett mérkőzést.

A kegyelemdöfést a Varteksnek 1–2-nél, a 89. percben adta meg Dombi Tibor, amikor egy legurított labdát a tizenhatos vonaláról, ballal lőtt egészen gyönyörűen a hosszú fölső sarokba, rögtön rá is ragadt a „Bombázó” becenév...

Dombi ezt követően még további 32 európai kupamérkőzésen viselte a DVSC piros-fehér mezét. Játszott a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében, ám gólt már egyszer sem ért el a kontinentális porondon. Az az egy viszont emlékezetes maradt!

A NAGYOBB MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik