Videó: amikor Juhász egyenlített és megvertük a világbajnokot

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 08:58
null
Juhász Roland így ünnepelt az olaszoknak lőtt a gólja után (Fotó: NS-archív)
A múlt héten lezárult a Nemzeti Sport 20 év ászai elnevezésű olvasói szavazása, melyben az elmúlt húsz év magyar álomtizenegyét kerestük, s a napokban e csapat tagjainak egy-egy emlékezetes mérkőzését idézzük fel.  A védelembe a legnagyobb szavazatszámmal bekerülő Juhász Roland 95 válogatott mérkőzése között akad néhány emlékezetes, de talán mind közül kiemelkedik a 2007-es világbajnokverés...
20 ÉV ÁSZAI VIDEÓN
Király Gábor
Bodnár László

Juhász Roland ugyan csatárként kezdte a pályafutását, a válogatottba 2004-ben már védőként került be, de Japán ellen az első meccsén így is rögtön gólt szerzett. A következő 94 fellépésén még ötször volt eredményes, a második találatát 2007. augusztus 22-én érte el Olaszország ellen, amikor Várhidi Péter szövetségi kapitány csapata felkészülési mérkőzésen 3–1-re győzött a Puskás-stadionban az aktuális világbajnok ellen.

Az olaszok Antonio Di Natale góljával a 49. percben megszerezték a vezetést, Juhász a 61. percben egy lefejelt labdából, ballábas lövéssel egyenlített, majd a folytatásban Gera Zoltán (11-esből) és Feczesin Róbert is betalált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik