A Manchester United után a City is búcsúzott Európától

Vágólapra másolva!
2012.03.15. 21:02
null
Ezért hiába repült Joe Hart, ezzel a góllal szerzett vezetést a Sporting (Fotó: Action Images)
Címkék
A Manchester City idegenben egygólos hátrányba került a portugál Sporting ellen az Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásán. A visszavágón két gólt kapott a City az első félidőben, de a második játékrészben feltámadt – azonban egy gól még kellett volna az üdvösséghez.

 

Egygólos hátrányt szedett össze az igen motivált Sporting otthonában a Manchester City, azaz maradt izgalom a visszavágóra. Így gondolta ezt Roberto Mancini, a hazaiak olasz menedzsere is, és egy igen erős kezdővel tisztelte meg a portugálokat – bár való igaz, ebből a City-keretből művészet lenne gyengébb tizenegyet összeállítani.

A hazai játékosok is megtisztelték néhány kőkemény belépővel a zöld-fehéreket, de kellemetlenül csikorgott támadójátékuk, igaz, a vendégek sem villogtak. Lüktető, de némileg unalmas volt a találkozó, ám ezen ismét segített Mario Balotelli – mondhatnák a rossz nyelvek. Történt ugyanis a 33. percben, hogy „Miért pont én?” dicséretes módon hátrament védekezni, de hátulról fellökte fölöslegesen a 16-os bal sarkánál Emiliano Insúát, a jogos szabadrúgást Matías Fernández pedig felvarrta a túlsó felső sarokba. 0–1

Balotelli „szerencséjére” a félidő hajrájában növelte előnyét a Sporting, így nem rajta verik el a port – a második vendéggólban a Stefan Szavics, Kolo Touré kettős volt a ludas, lévén előbbi hagyta beadni az orosz Marat Izmajlovot, utóbbi pedig nem tudta elrúgni a labdát középen a játékszert a hálóba terelő holland Ricky van Wolfswinkel elől. 0–2

A szünetben Mancini pályára küldte a nem éppen előre játékáról híres Nigel de Jongot, és érthető módon ettől nem pezsdült fel csapata játéka, ám a 60. percben Yaya Touré passzát Sergio Agüero higgadtan értékesítette. 1–2

A City első kapu felületére tartó lövése volt ez a mérkőzésen!

A NEGYEDDÖNTŐBE JUTOTT CSAPATOK
Athletic Bilbao (spanyol)
Atlético Madrid (spanyol)
Valencia (spanyol)
Hannover (német)
Schalke (német)
Metaliszt Harkiv (ukrán)
Sporting CP (portugál)
AZ (holland)

Agüero, ha már belelendült, kiharcolt egy büntetőt is, amelyet Balotelli értékesített, a maga pofátlan módján (2–2), és máris érdekesebb lett a hajrá, hiszen elképzelhető volt, hogy két gólt vág a hazai csapat a teljesen leült, rendre már csak az időt húzó Sportingnak. Az elsőt a 82. percben Agüero meg is szerezte, hiszen a csereként beállt Edin Dzeko csúsztatása után közelről értékesítette a lecsorgót: 3–2

Támadott teljes erővel a hajrában a City, hősiesen védekezett és bicskanyitogató módon lopta az időt a Sporting – a hatperces ráadás legvégén az angol kapus, Joe Hart hős lehetett volna, de az ötös jobb sarkáról hiába fejelt csatárokat megszégyenítően pontosan a hosszú alsó sarok felé, kollégája, Rui Patrício ujjheggyel kitolta a labdát.

Mint ahogyan a Sporting maga is nagyon kitolt a dúsgazdag Manchester Cityvel, amely kiesett ősszel a Bajnokok Ligájából, kora a tavasszal pedig búcsúzott az El-től is. Annyi talán vigasztalja a citystákat, hogy az Uniteddel egyetemben...

PERCRŐL PERCRE
90. perc Ezzel vége, kiesett a City.
Hart háborúja - elveszett...
90. perc Kolarov lő kapura 28-ról, de beleér valaki. Szöglet, Hart is felmegy - a portugálok bedobnak még egy labdát - aztán kirúgják azt is, meg a kornert is. De Jong visszaíveli, az ötös jobb sarkáról pedig Hart egy pár centiméter híján beveszi a túlsó sarkot. Rui Patrício még ujjheggyel beleért a fejesbe.
90. perc Jeffrént löki De Jong a jobb sarokban, ez is egy perc. Lesz vajon kinek beívelni?
90. perc Agüero ad be jobbról Insúa szorításából a kapus ölébe.
90. perc Mario Balotelli kap sárgát reklamálásért, Anderson Polgával egyetemben.
Öt perc a ráadás.
90. perc Kolarov beadását vágja ki Pereirinha, aztán elalél. A spori kitessékeli. A szögletet is megússza a Sporting.
86. perc Kolarov bal oldali beadását fejeli ki az ötösről Balotelli elől Polga az utolsó pillanatban szögletre.
Erre fel Rui Patrício sebesül meg. Ápolás.
84. perc Kolarov beadását fejeli mellé Dzeko.
82. perc Sergio Agüero megszerzi a vezetés csapatának: egy bal oldali Kolarov-szögletet csúsztat tovább az ötössel párhuzamosan Dzeko, az argentin támadó az ötös jobb sarkáról pedig a kapuba lő. 3-2
79. perc Véget ért Pereirinha alig háromperces oldalvonalon belüli haldoklása.
Egyre jobban húzza az időt a Sporting, erre fizetett rá az előbb is.
75. perc Mario Balotelli egy testcsellel megdermeszti a kaput, aztán lazán berúgja annak bal lába mellé, laposan. 2-2
74. perc Agüero kiharcol egy büntetőt: a 16-os határán eltolja a labdát Renato Neto mellett, aki becsúszva elkaszálja őt.
73. perc Stefan Szavics kap sárgát, mert a kaputól 24 méterrel felrúgja Jeffrént. A szabadot Insúa az égbe tekeri.
70. perc Rui Patrício kétszer is rosszul jön ki, szerencséjére mindkettőnél lesre futottak a támadó, előbb Balotelli, aztán Dzeko.
68. perc Van Wolfswinkelt a perui André Carrillóra váltja Sá Pinto.
66. perc Samir Nasri jön be David Silva helyére.
63. perc Capel le, Jeffrén be, M. Fernández le, Renato Neto le.
62. perc Daniel Carrico vágja fel Balotellit, sárga és szabadrúgás a kaputól 20 méterre. Kolarov ez utóbbit ballal a jobb sarok mellé tekeri.
60. perc Y. Touré játszik össze a jobbon De Jonggal, majd indítja középen a magára hagyott Sergio Agüerót, aki tíz méterről a léc alá bombáz Xandao és Anderson Polga között. 1-2
56. perc Capel lógna meg egy előrevágott labdával, de Szavics beéri, majd Insúa cselezget a balon, De Jong csúszik be és ment előle szögletre.
55. perc D. Pizzarót váltja Edin Dzeko.
54. perc Kolarov íveli fel, Richards és egy védő közös erővel fejel fölé nyolc méterről.
53. perc Egy előreívelést De Jongtól Rui Patrício nem is megfog, mellre vesz kényelmesen.
Edin Dzeko vetkőzik neki.
A City annyi gólt kapott ma (eddig?), mint előző hét európai kupamérkőzésén összesen.
49. perc Insúa szereli a balon Richardsot, de közben egy ki pofont is kioszt az angolnak.
47. perc Y. Touré jobb oldali beadása a kapusé.
46. perc Elkezdődött a második félidő.
46. perc A. Johnsont Nigel De Jong váltja. Érdekes...
45. perc Véget ért a félidő, az United után bajban a City is.
Egy perc a ráadás.
45. perc Rui Patrício öklöz ki a mezőnybe egy beadást.
40. perc Kettővel megy a Sporting! Izmajlovot futtatja a balon egy megszerzett labdával M. Fernández, az orosz laposan középre gurít Szavics mellől, a labdáról lemarad az ötösön a bevetődő K. Touré, de érkezik Ricky van Wolfswinkel és a rövid felsőbe bombáz. 0-2
39. perc A formán kívüli D. Pizzarro előáll élete legrosszabb indításával.
36. perc Kolarov bal oldali beadását menti szögletre Pereirinha, majd K. Touré bombáz jócskán fölé 30-ról.
Amúgy ezt sem köszönik meg Balotellinek.
Már hármat kell vágnia innen az MC-nek a továbbjutáshoz.
33. perc Matías Fernández áll a letett labdához, és 19-ről eltekeri jobbal a túlsó felső sarokba. 0-1
32. perc Balotelli löki fel hátulról Insúát a 16-os bal sarkánál. Szabadrúgás.
Most már egyértelműen leült a mérkőzés.
28. perc Capel ad be balról laposan., M. Fernández 16-ról jobbal lő, de a labda Kolarovra, majd Szavicsra pattan, onnan meg ki.
Előtte Kolarov felaprította tűzifának Pereirinhát, de az nem ért sárgát.
26. perc Matias Fernández kap egy sárgát, mert eljátszotta a nagy halált honfitársa, D. Pizzarro mellett.
23. perc Szavics harcol ki egy szögletet a Sportingnak...
22. perc Alekszandar Kolarov kap egy sárgát Capel meggyötréséért.
20. perc A jobb oldalról ad be laposan Van Wolfswinkel, de K. Touré elrúgja a labdát az ötösön, a kontrából Agüero tolja ki jobbra Balotellinek,. aki az ötös jobb sarkáról lő, de A. Polga odalép és szögletre blokkol.
19. perc M. Fernández felugorva, háttal, sarkazva kötőzi be Szavicsot, aki lerántja őt. A szabadból meg semmi sem lesz.
17. perc D. Silva pörget a 16-os előtt Agüerónak, aki hosszan veszi át a labdát, így Schaars fel tud szabadítani előle.
13. perc Yaya Touré löki fel hátulról a félpályánál M. Fernándezt, sárga lap.
12. perc Agüero indítja Balotellit, aki rosszul veszi át a labdát, így beíéri Polga.
11. perc A. Jonson lő a 16-os jobb oldalától, de a túlsó felső mellé.
8. perc Xandao bombáz a kapu fölé egy szöglet utáni kipattanót.
5. perc Capel elől kap le Hart egy előreívelést az ötösön.
A City 24 európai kupamérkőzés óta veretlen odahaza, összességében a 31-ből egyet veszített el, még 1971-ben, a Chelsea ellen.
1. perc Kolarov rúg egy gyertyát, mert nagy a füst, a kipattanót Schaars bombázza nem sokkal a jobb felső fölé 24-ről, jobbal.
1. perc Elkezdődött a mérkőzés.
A kispadon: Pantilimon, Clichy, Román, Milner, Nasri, N. De Jong és Dzeko itt, Marcelo, Evaldo, AndréSantos, Renato Neto, Jeffrén, Carrillo és Diego Rubio ott.
A kezdőkben: Hart - Richards, Kolo Toure, Szavics, Kolarov - A. Johnson, Y. Toure, D. Pizarro, D. Silva - Agüero, Balotelli itt, Rui Patrício - Pereirinha, Xandao, A. Polga, Insúa - Carrico, Schaars, M. Fernández - Izmajlov, Van Wolfswinkel, Capel ott.

„Megpróbálnak majd meglepni bennünket, és korai gólt szerezni. Erre számítunk, de felkészültek vagyunk. A párharc előtt is hittem a továbbjutásunkban, és most is hiszek benne. Ha úgy folytatjuk, ahogy az első meccsen, akkor a játékosaim is elhiszik, hogy nyerhetünk. A City a Swansea-től és tőlünk is kikapott, de ettől még ugyanolyan elszántsággal küzd majd. Mindkét csapatnak a lehető legjobban kell futballoznia céljai elérése érdekében, úgyhogy érdekes meccsre számítok. A Citynek nagyon kevés gyenge pontja van. Nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk a sikerért" – mondta kollégája, Ricardo Sá Pinto.

„Most nem gondolkodhatunk negatívan. Pozitívak vagyunk, és arra gondolunk, hogy megnyerjük a Premier League-et és az Európa-ligát is. Mindig a legjobb csapatunkkal állunk ki. Ha négy vagy öt ember cserélődik ki a csapatban, az csak azért történik, mert előtte három nappal is meccset játszottunk. Nyerni akarunk, és a lehető legjobban kell játszanunk, ha meg akarjuk verni a Sportingot" – jelentette ki Roberto Mancini, a hazaiak mestere.

Az odavágón a portugálok Lisszabonban egy góllal győzni tudtak a jóval nevesebb és erősebb angolok ellen.
ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MANCHESTER CITY-SPORTING EURÓPA-LIGA NYOLCADDÖNTŐ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!
EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester City (angol)–Sporting (portugál) 3–2
Manchester, Etihad Stadion. V: Hagen (norvég)
Manchester City: Hart Richards, K. Toure, Szavics, Kolarov A. Johnson (N. De Jong, a szünetben), Y. Touré, D. Pizarro (Dzeko, 55.), D. Silva (Nasri, 66.) – Agüero, Balotelli.
Sporting: Rui Patrício Pereirinha, Xandao, A. Polga, Insúa Carrico, Schaars, M. Fernández (Renato Neto, 64.) Izmajlov, Van Wolfswinkel (Carillo, 68.), Capel (Jeffrén, 63.)
Gólszerző: Agüero (60., 82.)., Balotelli (75. – 11-esből) ill. M. Fernández (33.), Van Wolfswinkel (40.)
Továbbjutott: a Sporting, 3–3-mal, idegenben szerzett találatokkal

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik