„Letörtük a szarvukat, jobban fognak becsülni minket”

Vágólapra másolva!
2012.10.26. 07:58
null
A Videoton ismét örömet szerzett a szurkolóinak (Fotó: Mirkó István)
Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője a Basel ellen 2–1-re megnyert Európa-liga-csoportmérkőzést követően elmondta, hogy alaposan feltérképezték a riválist, így sikerült kézben tartani az összecsapást. A portugál szakember szerint erőnlétileg és mentálisan is nagyon erős a Vidi. Az ellenfél vezetőedzője, Murat Yakin még nem mondott le a továbbjutásról, Svájcban pedig visszavágna a magyar csapatnak. Szolnoki Roland szerint a fehérváriak letörték a bázeliek szarvát.

„Mint már korábban is nyilatkoztam, azért dolgozunk, hogy elismerjenek bennünket Európában, de nem csupán a csapatunkat, hanem az egész magyar labdarúgást. A Basel legyőzése azt mutatja, jó úton haladunk, ám még rengeteg munka vár ránk" – mondta a mérkőzést követően Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője.

A bajnokságban a vártnál gyengébben teljesítő, az európai kupaporondon azonban szárnyaló Vidinél a hatékony futball ezúttal is eredményre vezetett.

„Alaposan felkészültünk svájci riválisunk játékából, ezért is volt fontos, hogy már a mérkőzés korai szakaszában gólt szerezzünk. A vendégek középen, valamint a széleken is rendkívül veszélyesek, de gyors gólunk után sikerült kézben tartanunk az összecsapást.”

LETÖRTÜK A SZARVUKAT

„Az első félidőben hamar megszereztük a vezetést, ami nagyon jót tett nekünk. Egy begyakorolt pontrúgásból másodszor is betaláltunk, ami ismételten nagyon jól jött számunkra. Ezután azt tudtuk játszani, amit tudunk. Beálltunk stabilan védekezni, az volt a fontos, hogy ne kapjunk gólt" – mondta az NSO Tv-nek Torghelle Sándor.

„Most jön a neheze. Minden csapattal játszottunk, mindenki jobban megismerte az ellenfeleket. Sokat futottunk és védekeztünk, jól mozgott a csapat együtt. A csatáraink és a középpályásaink nagyon sokat segítettek vissza, és onnan még a kontrákra is megpróbáltak felérni. A bázeliek úgy jöttek ide, hogy elviszik a három pontot, most letörtük egy kicsit a szarvukat, jobban fognak becsülni minket, de remélem, hogy kint is győzni fogunk" – vélekedett Szolnoki Roland.

Voltak néhányan, akik aggódtak, nehogy a második félidei svájci nyomás alatt elfogyjon az előny. A portugál szakember szerint azonban együttese nagyon erős – erőnlétileg és mentálisan egyaránt.

„Számítottunk arra, hogy ellenfelünk mindent megtesz a gólszerzés érdekében, készültünk rá, hogy így lesz. Csapatom viszont mentálisan nagyon erős, elviselte a nyomást, semmi sem ért bennünket váratlanul. Sokat jelent, hogy játékosaim kiváló erőben vannak, rengeteget dolgoznak.”

A Baselt dirigáló Murat Yakin vereséggel mutatkozott be az Európa-ligában.

„A végeredmény miatt természetesen szomorú vagyok, összességében mégis pozitívan értékelem a mérkőzést. Játékosaim megmutatták, hogy van bennük tartás, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az utolsó percben is volt esélyünk az egyenlítésre. Sokat tettünk a sikerért, azonban a precizitás hiányzott a futballunkból” – vélekedett Yakin.

„Jól ismertük ellenfelünket, tudtuk, mik az erényei, és reméltük, hogy a gyenge pontjait is felderítettük. A helyzeteinket azonban nem sikerült kihasználnunk, miközben ellenfelünk kiválóan kontrázott. Sajnos a szépítő gólunk már későn jött.”

A három meccs után mindössze két ponttal álló svájciak szakvezetője természetesen még lát esélyt a továbbjutásra.

„Ahogy Székesfehérváron is győzni akartunk, úgy két hét múlva Bázelben is mindent elkövetünk, hogy három pontot szerezzünk. Hiszem, hogy addigra még jobbak leszünk, úgyhogy már csak azért sem jelenthető ki, hogy a továbbjutásról lemondhatunk. Mi több, feltett szándékunk, hogy az első két hely valamelyikét megszerezzük a végére."

„A BASEL LEGYŐZÉSÉVEL JOBBAN BECSÜLNEK MAJD MINKET”

„CSAK PAPÍRON ERŐSEBBEK A RIVÁLISAINK”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Fabian Schär öngólja

Marco Caneira találata

Fabian Schär találata

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
VIDEOTON (magyar)–BASEL (svájci) 2–1
Székesfehérvár, Sóstói Stadion. V: Zelinka (cseh)
VIDEOTON: Bozsovics – Brachi, Caneira, Vinícius, Szolnoki – Renato Neto, Mitrovics – Walter Lee (Torghelle, 86.), Sándor (Tóth B., 73.), Gyurcsó (Filipe Oliveira, 79.) – Nikolics. Vezetőedző: Paulo Sousa
Kispad: Tujvel (k.), Szekeres, Kaká, Kovács I.
BASEL: Sommer – Steinhöfer, Schär, Dragovic, Pak Dzsu Ho (Voser, a szünetben) – Cabral – D. Degen (F. Frei, 72.), Díaz, Stocker, Szalah (Pak Kvan Rjong, 57.) – Streller. Vezetőedző: Murat Yakin
Kispad: Vailati (k.), P. Degen, Sauro, Grether
Gólszerző: Schär (2. – öngól), Caneira (32.), ill. Schär (91.)
A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Genk 3 2 1 0 7–3 +4 7
2. VIDEOTON 3 2 0 1 5–4 +1 6
3. Basel 3 0 2 1 3–4 –1 2
4. Sporting CP 3 0 1 2 1–5 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik