MALONYAI PÉTER
MALONYAI PÉTER
2019.08.02 00:27 Frissítve: 2019.08.02 01:28

Kínos mosoly – Malonyai Péter jegyzete

 

Olyannyira komoly dolog lett mára futball, hogy néha csak röhögni lehet rajta. Elnézést a kifejezésért, ám enyhébb megfogalmazás feldicsérése lenne annak, ami Craiovában történt. A hosszabbítás vége előtti percben inzultálták a játékvezetőt, a mellette felrobbanó hanggránáttól megsérült, s több mint fél óra kellett ahhoz, hogy a hivatalos emberek (ilyen bíró, olyan bíró, meg persze az UEFA-delegáltjai) eldöntsék, mi a teendő. Senki sem mert állást foglalni, még a gránátot sem szedték össze bizonyítékul. Miközben a pályán lévő profik röhécseltek, fecsegtek – éljen a kupaszezon!

 
Arculcsapás: kiejtette a Vaduz a Fehérvár FC-t!
A Honvéd botrányos meccsen esett ki az El-ből Romániában
A Torino Debrecenben is három góllal nyert, 7–1-gyel lépett tovább

Nyilván létezik szabály az ilyen esetekre, emlékeim szerint azonnal félbe kell szakítani a játékot. Hogy aztán jöjjön a hazai csapat büntetése, s az ellenfél sikere, mondjuk, 3–0-val.

Nem így történt, pedig a Bp. Honvédnak ez lett volna az egyetlen esélye a továbbjutásra, miután hamar kiderült, hogy a játékosai nemcsak a futballhoz, a tizenegyesrúgásokhoz sem konyítanak európai szinten. Nem mintha a Craiova többet mutatott volna, ám ez vigasznak nulla, egyébként pedig szomorú.

Szomorúbb már csak a fehérváriak esete. Nem sok esélyük volt Vaduzban, búcsújuk teljesen megérdemelt. Ha másért nem, hát azért, mert a liechtensteiniek kihozták magukból a legtöbbet, csúcsra járatták a legegyszerűbb futballt. Hogy ez elég volt a Fehérvár ellen – kínos. Biztos lesz rá magyarázat (mire nincs mifelénk?), ám a tényt, hogy a tavalyi Európa-liga-csoportkörös magyar csapat nem tudott mit kezdeni a svájci másodosztály 6. helyezettjével, nem lehet egy kézmozdulattal lesöpörni az asztalról. Arról nem beszélve, hogy az elmúlt három kupameccsen csupán egyetlenegy gólt hoztak össze a csapat márkás futballistái.

És akkor a Loki… Egy-hét ide, egy-hét oda, róluk csak az elismerés hangján lehet beszélni, mert esélytelenül a legtöbbre törekedtek: igyekeztek meccset játszani a Torinóval. Hol sikerült, hol nem, de 15 ezren voltak rájuk (is) kíváncsiak, ezt azért jegyezzük fel.

Két héttel ezelőtt széles vigyorral köszönthettem, hogy négyből négy – valamennyi kupacsapunk áll még. Mostanra csak a Fradi maradt – Isten tartsa meg a jó szokását. A vigyort viszont a sutba vághatom, marad a mosoly.

Elegánsabb, felnőttesebb, komolyabb.

Ha kínos, akkor is.

2020.02.27 13:29:59

Európa-liga H. D.

A hosszabbítás legvégén Juszef el-Arabi az El-nyolcaddöntőbe lőtte a görög csapatot.

2020.02.27 20:29:11

Európa-liga B. J.

Villant egy piros lap, Mata, Bruno Fernandes és Ighalo remekelt, a hajrában Fred két gyönyörű gólt szerzett.

2020.02.20 19:30:46

Európa-liga CS. Z.

Megszakadt az Olympiakosz 18 meccs óta tartó veretlenségi sorozata • Lacazette villanása döntött.

2020.02.20 17:44:06

Európa-liga B. J.

Sokkal jobban kezdett az FC Bruges, de Martial döntetlenre mentette a mérkőzést.

2020.02.20 18:29:16

Európa-liga M. G.

Az Eintracht a mesterhármast elérő Kamada vezérletével fölényes győzelmet aratott hazai pályán.