Győrből Nyitrán át vezet az út Európába

Vágólapra másolva!
2010.07.01. 12:31
null
<p>Pintér Attila  ma Nyitrán </p><p>fanatizálhatja csapatát (Fotó: Szabó Miklós, archív)</p>
Cs&uuml;t&ouml;rt&ouml;k este 18 &oacute;rakor, az FC Nitra elleni idegenbeli fell&eacute;p&eacute;ssel megkezdődik a szezon a Győri ETO FC labdar&uacute;g&oacute;csapata sz&aacute;m&aacute;ra. A szlov&aacute;kiai egy&uuml;ttes &eacute;s Pint&eacute;r Attila csapata is t&eacute;tm&eacute;rkőz&eacute;sek n&eacute;lk&uuml;l k&eacute;nytelen belev&aacute;gni a nemzetk&ouml;zi kupaszerepl&eacute;sbe &ndash; &eacute;s mindk&eacute;t csapat c&eacute;lja a tov&aacute;bbjut&aacute;s az Eur&oacute;pa-liga selejtezőj&eacute;nek első fordul&oacute;j&aacute;b&oacute;l.

Győrben tudhattak valamit. Korábban nyitrai részről felvetődött, hogy a két csapat játsszon egymással felkészülési mérkőzést a nyár elején, ám a győri vezetők a nem túl nagy távolság és a megfelelő erőt képviselő ellenfél ellenére visszamondták a felkérést, mondván: összekerülhet a két együttes az Európa-ligában.

Bejött az előrelátó gondolkodás, mert a sors tényleg úgy hozta, hogy a két fél összecsap, ráadásul már az Európa-liga első selejtezőkörében. Ennek egyrészt örülhettek a felek, hiszen így egyik csapatnak sem kell mondjuk Grúziába elvergődnie, másrészt viszont garantáltan meg kell majd szenvedni a továbbjutásért.

Mint ismeretes, az ETO a bajnokságban megszerzett harmadik helyével vívta ki a nemzetközi kupaindulás lehetőségét, és a nyitraiaknak is a jó bajnoki szereplés, a nagy harcban elért negyedik pozíció adta meg a jogot az El-szerepléshez. A helyezések azért is árulkodóak lehetnek a két csapat jelenlegi erősségéről, mert egyik együttes kerete sem változott jelentősen.

Győrben Pintér Attilának a Ferencvároshoz távozott Józsi György pótlása okozhatja a legnagyobb fejtörés, de akárcsak szlovák kollégája, Ivan Galád, ő is az elmúlt szezonbeli alapcsapatára támaszkodhat.

Az első mérkőzésen a győriek mellett szólhat, hogy a találkozón eltiltás miatt nem léphet pályára Rák Róbert. A nyitraiak csapatkapitánya korábban gólkirály is volt a szlovák bajnokságban és az előző szezonban is az élen végzett a góllövőlistán. A hazaiaknak ugyanakkor nagy motiváció, hogy húsz év után ismét jelentős európai kupában szerepelhetnek: 1990-ben az UEFA-kupa első körében búcsúztak (2006-ban szerepeltek az UEFA-Intertotó-kupában is).

„Vannak információink a Győrről, láttuk az ETO-t élőben is játszani, és beszereztünk róluk két DVD-t. Azt mondom, ezek az adatok elegendőek lehetnek” – mondta Ivan Galád a nyitrai klub honlapjának, és hozzátette, tudja, hogy a győriek a grúz-román-szerb futballiskola keverékét képviselik. Az esélyeket azonban ő és Pintér sem számszerűsítette, ám mindkét fél hangsúlyozta, tovább szeretne jutni.

„Ez az együttes az egyik reprezentánsa a szlovák futballnak, amely épp most szerzett tekintélyt magának a világbajnokságon, bár tudtommal a nyitraiak nem adnak játékost a válogatottba. Két tapasztalt labdarúgója mellett ambiciózus fiatalok alkotják a csapatot” – mondta az ellenfélről Pintér Attila.

Az elmúlt idényben az ETO idegenben is többször volt képes jó teljesítményre, és egy döntetlenre minden körülmények között esélyesnek lehetett tartani. A masszív védekezés és a gyors kontrák ezúttal is sokat érhetnek, ráadásul a csapatot nemcsak Győrből kísérik el sokan – az ingyen buszoknak köszönhetően a vendégek számára fenntartott összes, 465 jegy elfogyott –, de Dunaszerdahelyről is érkezik támogatás.

A mérkőzésről 18 órától élő, szöveges tudósítással jelentkezünk!

EURÓPA-LIGA 
1. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉSEK – MAI PROGRAM
Dinamo Tbiliszi (grúz)–Flora (észt)16.00
FC Ulysses (örmény)–Bnei Jehuda (izraeli)16.00
Laci (albán)–Dnyepr Mogiljev (fehérorosz)16.30
Trans Narva (észt)–MyPa-47 (finn)17.00
FK Rabotnicski (macedón)–FC Lusitans (andorrai)17.00
Sahtyor Karagandi (kazah)–Ruch Chorzów (lengyel)17.00
FC Tobol (kazah)–Zrinjski (boszniai)17.00
KF Tirana (albán)–Zalaegerszegi TE (magyar)17.30
Torpedo Zsodino (fehérorosz)–Fylkir (izlandi)17.30
Zeta (montenegrói)–Dacia Chisinau (moldovai)17.30
FK Karabah (azeri)–Metalurg Szkopje (macedón)18.00
FC Nitra (szlovákiai)–Győri ETO FC (magyar)18.00
Olimpia Balti (moldovai)–Kazar Lankaran (azeri)18.00
TPS Turku (finn)–Port Talbot (walesi)18.00
FC Zesztafoni (grúz)–Faetano (San Marinó-i)18.00
HNK Sibenik (horvát)–Sliema Wanderers (máltai)18.30
Anorthoszisz (ciprusi)–Bananc (örmény)19.00
Randers FC (dán)–Dudelange (luxemburgi)19.00
Santa Coloma (andorrai)–Mogren (montenegrói)19.00
Grevenmacher (luxemburgi)–Dundalk (ír)19.30
NSÍ Runavík (feröeri)–Gefle IF (svéd)20.00
Llanelli (walesi)–FK Tauras (litván)

20.05

Olimpija Ljubljana (szlovén)–Siroki Brijeg (boszniai)20.15
Portadown (északír)–Skonto (lett)20.30
Kalmar FF (svéd)–EB/Streymur (feröeri)21.00
KR Reykjavík (izlandi)–Glentoran (északír)21.15
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik