Az AZ bánatára egy pontra jó volt Hágában a kaput el sem találó Manchester United

Vágólapra másolva!
2019.10.03. 18:46
null
Az AZ a mérkőzés nagy részében jobban futballozott, mint az MU (Fotó: AFP)
A meglepetésre szinte végig mezőnyfölényben futballozó AZ Alkmaar saját közönsége előtt 0–0-s döntetlent játszott az előzetesen esélyesebbnek tartott Manchester United ellen az Európa-liga csoportkörében 2. fordulójában, az L-csoportban. A United egy kezezés és egy lerántás gyanús szituációt is megúszott a tizenhatosán belül anélkül, hogy büntetőt fújtak volna a hollandok javára.


A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

Nulla.

Egész pontosan ennyi kaput eltaláló lövése volt a Manchester Unitednak, amely az AZ Alkmaar vendége volt Hollandiában.

És nulla.

Ennyi tizenegyest fújt be Gediminas Mazeika bíró a meccsen, pedig háromszor is nagyon-nagyon gyanús volt, hogy büntetőt kellene ítélni – kétszer a United, s csak egyszer (a legutóbbinál) az AZ ellen.

Persze nem hozhat minden mérkőzés olyan nyílt, kreatív támadófutballt, mint egy nappal korábban a Bajnokok Ligájában például a Liverpool és a Salzburg randevúja tette (4–3), ugyanakkor nem csak azok számára lehetett kiábrándító a United futballja, akik mondjuk látták az említett szerda esti találkozót.

Ugyan az első félidőben többet birtokolta a labdát az MU, alig passzolt többet, mint a hazai csapat: ebből is következik, jóval lassabban, s láthatóan ötlettelenebbül tologatták ide-oda a „bogyót” a vendégfutballisták. Némi fantáziát Daniel James és Mason Greenwood vitt az MU játékába, de ők sem tudtak úgy helyzetbe kerülni, hogy egy holland védő ne ért volna oda, hogy blokkoljon.

A másik oldalon Myron Boadu jelentett komoly légiveszélyt David de Gea kapujára, illetve az Oussama Idrissi, Owen Wijndal, Dani de Wit középpályás trió átlövéseiben akadt potenciál, a spanyol kapus viszont – talán egyedüliként a csütörtök esti Unitedból – hozta azt, amit a patinás, háromszoros BL-győztes és 20-szoros angol bajnok klub játékosaitól elvárhatnak a drukkerek – még akkor is, ha a bajnokságot egyébként 30 éve nem látott rossz eredményekkel kezdték, s még akkor is, ha Solskjaer valóban fiatal, több saját nevelésű játékosra építő csapatot próbál összekovácsolni.

Tegyük hozzá, kapusa mellett a játékvezetővel is szerencséje volt az angol csapatnak, elvégre a ma debütáló Brandon Williams kezezése után az 53., majd De Wit lerántása miatt a 74. percben is be lehetett volna fújni egy büntetőt a hazaiak javára. Az igazsághoz tartozik viszont, hogy a végjátékra beálló Marcus Rashford lábát is eltalálták az utolsó percekben a tizenhatoson belül – a labda hűlt nyomán…

A gól nélküli döntetlen a játék képe és a helyzetek száma alapján is a hízelgő az MU-ra, mert míg a vendégek nem találták el a kaput, plusz sarokrúgásból is egyetlen egy fűződött a csapat nevéhez, addig az AZ tíz szöglettel, tizenkét lövéssel vagy fejessel, valamint öt kaput találó kísérlettel zárta a kilencven percet.

S a végére még a labdabirtoklásban is feljött…

Nulla.

Gólt viszont pont ennyit szerzett mind a két csapat.

Nur-Szultánban az L-csoport mai első meccsén a Partizan 2–1-es győzelmet aratott az Asztana ellen. A belgrádiak mind a két gólját a 22 éves nigériai Umar Sadiq szerezte, aki egyébként még két további találatot is szerzett a meccsen, ám azokat les miatt nem adta meg a játékvezető. A hazaiak a 85. percben szépítettek, de az egyenlítés már nem jött össze nekik.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
L-CSOPORT
AZ Alkmaar (holland)–Manchester United (angol) 0–0

Korábban
Asztana (kazah)–Partizan (szerb) 1–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik