Mínusz háromról állt fel a Salzburg, de így is a Liverpool örülhetett a végén

Vágólapra másolva!
2019.10.02. 22:50
null
(Fotó: AFP)
A Liverpool fordulatos mérkőzésen 4–3-ra legyőzte a Szoboszlai Dominikkal felálló Salzburgot a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. A magyar középpályás az első félidőben kifejezetten jól mozgott, védekezésben és támadásban is kivette részét a munkából; a második játékrészben ziccere is volt, ám a hajrára érezhetően elfáradt, a 71. percben lecserélte őt vezetőedzője.

A TALÁLKOZÓ ESEMÉNYEI PERCRŐL PERCRE ITT!

Sokáig emlékezetes mérkőzést hozott a Liverpool 100. hazai BEK/BL-mérkőzése, s nem csupán a Bajnokok Ligája címvédője, hanem vendége, a Salzburg futballja miatt is. A szó legjobb értelmében.

Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy az osztrák drukkerek és a semleges nézők számára is feltétlen futballünnep lehet belőle: Sadio Mané már a 9. percben megszerezte a vezetést a Liverpoolnak, majd egy mágnestáblára illő akció végén Andrew Robertson is betalált. A 36. percben már hárommal vezetett a Pool, Firmino fejese után hiába védett nagyot a kapus, Mohamed Szalah lövésével szemben már tehetetlen volt. 3–0

A Salzburg azonban nem zuhant össze, sőt!

A 39. percben Hvang Hi Csan remekbe szabott találatával szépített. 3–1

Az Anfield eredményjelzőjének kezelője valamit félreüthetett, vagy a jövőbe látott, mert már ekkor 3–3 jelent meg a virtuális táblákon. Pedig erre csak bő fél órával később volt szükség.

AZ ELSŐ FÉLIDŐ GÓLJAI

Történt ugyanis, hogy a szünetet követően Szoboszlai Dominik szemfülesen elvégzett szabadrúgása után Hvang remekül tekert középre, a jobbösszekötő egykori helyéről Minamino Takumi olyan gólt vágott a liverpooli kapu jobb oldalába, hogy arra még Klopp is csak csettinteni tudott. 3–2

S ezzel még mindig nem volt vége a salzburgi feltámadásnak: a csereként beállt csatárígéret, Erling Haaland a 60. percben közvetlen közelről az egyenlítő gólt is megszerezte! 3–3

Csakhogy a tündérmese nem itt ért véget.

A 69. percben egy rosszul sikerült felszabadítás után épp Szoboszlai Dominik hibáját használta ki Fabinho, aki Firmino fejére löbbölte a labdát, majd a brazil támadó Szalah elé csúsztatta azt, utóbbi pedig egy finom bokamozdulattal másodszor is bevette a vendégkaput – immáron kialakítva a végeredményt. 4–3

A MÁSODIK FÉLIDŐ GÓLJAI



Két remek, a támadófocit preferáló csapat találkozott ezen az estén az Anfielden. A Liverpool a 2017–2018-as BL-idény rajtja óta már 47 gólt szerzett hazai pályán, héttel többet, mint bárki más az adott időszakban. Nem mellékesen Roberto Firmino (bár ezen az estén közvetlenül a kapura nem igazán volt veszélyes) az egyetlen játékos, aki gólból és gólpasszból is tíz felett jár immáron (14, 10) – szintén a 2017-es idénykezdet óta.

A másik oldalon, a Salzburg ezen az estén sem adta két gólnál alább – döbbenetes, de az osztrák csapat a 2019–2020-as évadban eddig még nem játszott olyan tétmérkőzést, amelyen legalább kétszer ne talált volna ellenfele kapujába. A sorozat az Anfielden sem tört meg. Azon az Anfielden, ahol a PSG 2018-as csoportmérkőzése óta (a franciák pont két gólt szereztek, 3–2-re kikaptak), olyan riválisok maradtak gólképtelenek, mint a Bayern München, a Napoli, az FC Porto vagy az FC Barcelona.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT

Liverpool FC (angol)–FC Salzburg (osztrák) 4–3 (Mané 9., Robertson 26., Szalah 36., 69., ill. Hvang 39., Minamino 56., Haaland 60.)
Korábban
Genk (belga)–Napoli (olasz) 0–0

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 2 1 1 2–0 +2 4
2. Liverpool 2 1
1 4–5 –1 3
3. Salzburg 2 1
1 9–6 +3 3
4. Genk 2
1 1 2–6 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik