El-selejtező: a CFR kiverte az FTC korábbi BL-ellenfelét

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.09.24. 21:49
null
A CFR kiejtette a Djugardent(Fotó: Facebook/CFR)
A labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában a PSV gálázva, a Celtic szenvedve jutott tovább. A Budapest Honvédot búcsúztató Malmö elgázolta a Lokomotiva Zagrebet, míg a CFR az FTC elleni BL-selejtezőből kiesett Djugardent verte meg idegenben. Az FCSB hiába toborzott játékosokat, nem tudta meggátolni a Liberec könnyed győzelmét.


Kétségbeesett játékos-toborzással töltötte az elmúlt két napot az FCSB vezetősége, miután az előző körben Topolyán is csak 14 egészséges játékos benevező bukaresti klubnál tovább nőtt a koronavírus-fertőzött futballisták száma. Szerdán már csak kilenc egészséges mezőnyjátékosa maradt a Román Kupa győztesének, amelynek vezetői sorra keresték meg a Liga 1 további csapatait, játékosok kölcsönvételéről tárgyalva a Slovan Liberec elleni összecsapásra. Az Astra Giurgiutól szinte a teljes védősort vitték volna, azzal a feltétellel, hogy az FCSB kieséses esetén visszaigazolhatnak klubjukhoz, de sikerrel végül csak a FC Hermannstadtnál jártak, amely a portugál középpályás David Caiadót és a tavaly még a Sepsi OSK-nál szereplő szerb-svájci csatárt, Goran Karanovicsot engedte. Emellett korábbi játékosát, a klub nélküli Gabriel Enachét sikerült az UEFA által csütörtök délutánig meghosszabbított határidőre leigazolnia az FCSB-nek.

A bukaresti csapat így ki tudott állni a csehek elleni mérkőzésére, de sok öröme nem volt benne. A frissen megszerzett Karanovics már a 10. percben megsérült, a múlt héten még a Liga 2-es Farulnál játszó Stefan Cana pedig a 20. percben utolsó védőként elkövetett szabálytalanságért piros lapot kapott. Catalin Straton kapus ugyan a második félidő közepéig életben tartotta a román továbbjutási esélyeket, de a csehek végül két szöglet nyomán szerzett góllal legyőzték és kiejtették az FCSB-t.

A magyar bajnok Ferencváros után a román bajnokkal sem bírt a svéd Djurgarden, a kolozsvári CFR stockholmi győzelemmel jutott az Európa-liga playoffkörébe. A nagyon óvatos, statikus és lövésekben szegény első félidő után az erdélyi csapat szünet után hagyományos fegyverével, egy pontrúgással döntötte el a mérkőzést: Ciprian Deac balról beívelt szabadrúgása után Paulo Vinícius fejelte öt méterről a hálóba a labdát.

A Djurgarden hátrányban sem tudott kreatívabb futballra váltani, a gólhoz ismét a CFR járt közelebb: a 75. percben Mario Rondón találta el 12 méterről a lécet. A svédek egyetlen egyenlítési lehetőség Fredrik Ulvestad megpattanó átlövése volt, de a jobbra induló Cristian Balgradean kapus még idejében átért a bal alsó sarokhoz. Az utolsó percek ívelgetéseit is gond nélkül hárította a román bajnok, amelynek a csoportkörbe jutáshoz a jövő héten a finn KuPS-t kell legyőznie Kolozsváron.

Az FTC másik korábbi BL-selejtezős ellenfele, a Celtic nagyon szenvedős mérkőzésen 1–0-ra nyert a Riga vendégeként, a skótok a 90. percben szerezték meg a továbbjutást jelentő találatot Mohamed Elyounoussi révén. Jó napja volt a Honvédot kiverő Malmőnek, amely ötöt gurított a horvát Lokomotiva Zagrebnek.

A holland nagyágyúnak, azaz a PSV-nek nem okozott gondot a Mura – az eindhoveni gárda nagyon simán, 5–1-re lesöpörte a Murát, az ígéretes csatár, Donyell Malen kétszer is eredményes volt.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
BAJNOKI ÁG
Ararat-Armenia (örmény)
–NK Celje (szlovén) 1–0 – hosszabbítás után
KuPS (finn)
–Suduva (litván) 2–0
Riga FC (lett)–Celtic (skót) 0–1
Djurgarden IF (svéd)–CFR Cluj (Kolozsvár, romániai) 0–1
Floriana FC (máltai)–FC Flora (észt) 0–0 – 11-esekkel 2–4
KÉSŐBB
20.00:
FK Sarajevo (bosnyák)–FK Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)
20.00: Sheriff Tiraspol (moldovai)–Dundalk FC (ír)
20.00: KÍ (feröeri)–Dinamo Tbiliszi (grúz)
20.30:
Legia Warszawa (lengyel)–FC Drita (koszovói)
NEM BAJNOKI ÁG

MOL FEHÉRVÁR FC–Stade de Reims (francia) 0–0 – 11-esekkel 4–1
Viktoria Plzen (cseh)
–SönderjyskE (dán) 3–0
FK Rosztov (orosz)–Maccabi Haifa (izraeli) 1–2
Malmö FF (svéd)–NK Lokomotiva Zagreb (horvát) 5–0
NK Mura (szlovén)–PSV (holland) 1–5
Charleroi (belga)
–FK Partizan (szerb) 2–1 – h. u.
Rosenborg BK (norvég)
–Alanyaspor (török) 1–0
Besiktas (török)–Rio Ave FC (portugál) 1–1 – 11-esekkel 2–4
CSZKA Szófia (bolgár)–B36 Tórshavn (feröeri) 3–1
FCSB (román)–Slovan Liberec (cseh) 0–2
Hapoel Beer-Seva (izraeli)
–Motherwell FC (skót) 3–0
KÉSŐBB
20.00: Granada CF (spanyol)–Lokomotivi Tbiliszi (grúz)
20.00: Shkëndija (északmacedón)–Tottenham Hotspur (angol)
20.00: Standard Liege (belga)–Vojvodina (szerbiai)
20.00: FC Köbenhavn (dán)–Piast Gliwice (lengyel)
20.00: Galatasaray (török)–Hajduk Split (horvát)
20.00: APOEL (ciprusi)–HSK Zrinjski Mostar (bosnyák)
20.15: VfL Wolfsburg (német)–Deszna Csernihiv (ukrán)
20.30: LASK (osztrák)–DAC (Dunaszerdahely,szlovákiai) – élőben az NSO-n!
20.30: FCBasel (svájci)–Anorthoszisz (ciprusi)
20.30:
St. Gallen (svájci)–AEK Athén (görög)
20.30: AC Milan (olasz)–Bodö/Glimt (norvég) (Tv: Sport1)
20.45: HNK Rijeka (horvát)–FK Kolosz Kovalivka (ukrán)
21.00: Sporting CP (portugál)–Aberdeen FC (skót)
21.00: Willem II (holland)–Rangers FC (skót)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik