El: Most már tőlünk is kellenek a bravúrok – Kovács István

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 21:35
null
Kovács István szerint sokat benne hagytak ebben a mérkőzésben (Fotó: Tumbász Hédi)
A Vidi FC a BATE Boriszov ellen hazai pályán 2–0-s vereséggel kezdte meg a szereplést az Európa-liga csoportkörében. A találkozó után a fehérváriak válogatott középpályása, Kovács István elárulta, mi volt az a különbség a két csapat között, ami miatt a fehéroroszok nyerni tudtak az Üllői úton.

 

„Először is, gratulálok a BATE-nek a győzelemhez, viszont minket most nem illet dicséret. Az látszott, hogy ők kicsit komolyabb nemzetközi rutinnal rendelkeznek, mint mi. Ez a meccs ezen múlott, mert lehet, hogy mezőnyben jobban játszottunk, mint az ellenfél, és több helyzetünk is volt, de a végeredmény azt mutatja, hogy ők nyertek idegenben kettő-nullára. Sokat kell még fejlődnünk, ha a csoportkör során eredményesek szeretnénk lenni” – mondta Kovács a mérkőzés közvetítő Sport1 kamerájának, és elárulta azt is, véleménye szerint ,mi volt a legnagyobb gond csütörtök este a csapattal.

„Elkerülhető gólokat kaptunk, amelyek nem voltak ránk eddig jellemzőek, és talán ennek is köszönhetően jutottunk el idáig. Most hibáztunk, és ezt az ellenfél könyörtelenül kihasználta. Nálunk rendre kimaradtak a lehetőségek, és a második gól után már nem éreztem a csapatban, hogy visszajöhetünk. Az elmúlt időszakban a csapatra jellemző volt, hogy nem adtuk fel semmilyen körülmények között, most viszont ez nem volt meg a részünkről. Sajnos magunkat építettük le a mérkőzésen. Az első félidőben nekünk kellett volna előnnyel fordulnunk, ehelyett hátrányban mentünk vissza a második játékrészre, az ellenfél pedig profi módon lehozta a találkozót. Rúgott egy gólt, ami után kulturáltan játszott, és a végén talált még egy gólt egy rögzített helyzet után. Mi nem tudtunk gólt szerezni, és az meg teljesen mindegy, hogy egy-nulla vagy kettő-nulla” – jelentette ki a válogatott középpályás.

„Most azok a hadra fogható játékosok voltak itt, akikkel a szakmai stáb tudott tervezni, de mi a hiányzóink dacára sem ilyen végeredményre számítottunk. Jön a következő lehetőség, Londonban, a csoport legerősebb tagja ellen bizonyíthatjuk, hogy itt a helyünk. Ebben a mérkőzésben sajnos nagyon sokat benne hagytunk. A csoport a vereség ellenére nem lefutott, csak most már tőlünk is kellenek a bravúrok” – tekintett előre Kovács István.

Hozzá nagyon hasonlóan értékelt a Sport1-nek Juhász Roland, a Mol Vidi 95-szörös válogatott védője, aki úgy érezte, verhető csapattól kaptak ki két góllal, s a különbség semmi esetre sem fedi a valóságot.

„Közel sem volt kétgólnyi különbség a két csapat között, sőt, játékban a BATE fölé nőttünk. Több helyzetünk volt a meccsen, ezeket ki kell használni. Az elején és a második félidőben is több lehetőségünk volt, amiket ki kell használni. Ha nem használjuk ki, akkor büntet a futball, ilyen ez a játék. Ez verhető csapat lett volna, és amit elterveztünk, az nagyjából működött is, ezért is különösen bosszantó a vereség. Egy jó kezdés nagyon fontos lett volna, ez ellen a csapat ellen ez sikerülhetett volna. Ilyen gólok nem férnek bele, mint ez a második gól volt. Most azon leszünk, hogy bizonyítsuk, van itt helyünk. A játékunk miatt nem vagyok csalódott, de az eredményesség számít, sokkal fontosabb” – fogalmazott Juhász.

A gárda második számú kapusa, Tomás Tujvel az elmúlt hétvégén megsérült Kovácsik Ádám helyett kapott szerepet a találkozón.

„Jobbak voltunk, mint a BATE, több helyzetünk volt, de nem rúgtuk be ezeket, ők meg a három helyzetükből kettőt igen. Tovább kell menni, és most már a következő meccsekre kell koncentrálnunk. Jó érzés volt a kapuban állni ismét. Mindig úgy készülök, hogy bármi megtörténhet, és a múlt hétvégén ez a »bármi« sajnos meg is történt, amikor Kovácsik Ádám megsérült. Úgyhogy tudtam már korábban, hogy én fogok védeni, ennek megfelelően készültem. Az öltözőben most mindenki szomorú, de miután visszanézzük a meccset és kielemezzük a hibákat, utána már tovább kell lépni” – fogalmazott a Vidi kapusa.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
L-CSOPORT
Vidi FC (magyar)–BATE Boriszov (fehérorosz) 0–2 (Tuominen 27., Filipenko 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik