H. Á. 2019.08.01 22:43 Frissítve: 2019.08.06 17:43

El: ezért nem szakította félbe a Honvéd meccsét a bíró – sajtóhír

Megdöbbentő okok miatt döntöttek a folytatás mellett az Universitatea Craiova–Budapest Honvéd Európa-liga-selejtezőmérkőzés játékvezetői, amikor a találkozó 119. percében egy hanggránát robbant fel Arnold Hunter játékvezető mellett – számolt be róla az m4sport.hu.

 

Hunter bíró és az öngyújtó a jobb válla mellett az alapvonalon (Fotó: Twitter.com)

Mint ismert, óriási botrány zavarta meg az U. Craiova–Bp. Honvéd Európa-liga-selejtezőmérkőzést, a találkozó 119. percében a játékosok közötti csetepaté csillapítása közben egy hanggránát landolt az intézkedő játékvezető mögött jó másfél méterrel, majd miután az felrobbant, még egy öngyújtónak látszó tárggyal is megdobták a bírót, Arnold Huntert.

Az északír sportember a gránát felrobbanása után csak jó egy másodperccel később terült el a földön, miután a lelátóról bedobott tárgy eltalálta. Hunter hosszú percekig tartó ápolása után még hosszabb perceken át tartó egyeztetések kezdődtek a játékvezetők, az UEFA illetékesei s vélhetően a mérkőzést rendező román klub és a helyi csendőrség illetékesei között.

A mérkőzést közvetítő M4 Sport tv-csatorna értesülései szerint a helyi csendőrség illetékesei közölték, nem tudják garantálni a mérkőzés résztvevőinek biztonságos távozását abban az esetben, ha a találkozó félbeszakad. 

A sport.ro is az M4 Sportra hivatkozott a mérkőzésről szóló beszámolójában, kiegészítve azzal, hogy a helyi rendfenntartók attól tartottak, hogy ha félbeszakad a meccs, akkor a pályára berohanó szurkolóktól nem tudják megvédeni a játékvezetői stáb tagjait és a klubok játékosait.

A prosport.ro a korábbi román FIFA-bírót, Ion Craciunescut szólaltatta meg, aki szerint az UEFA könnyen kizárhatja a Craiovát, s a mérkőzést 3–0-ra a Honvéd javára írhatja jóvá. Ráadásul Craciunescu szerint a mérkőzés játékvezetője nem kérhet cserét, hacsak nem sérült meg olyan mértékben, hogy nem tudja tovább folytatni a találkozó dirigálását.

Súlyos sérülésről nem beszélhetünk Hunter esetében, mivel miután eltalálta az öngyújtó és ápolták, még jó húsz percig járt-kelt a stadionban, kiosztott két sárga lapot, s tárgyalt az illetékesekkel a mérkőzés folytatásáról, majd átadta a helyét Jamie Robinson negyedik játékvezetőnek.

A találkozó lefújása után a Honvéd hivatalos honlapján bejelentette, hogy megóvja a mérkőzést.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
UNIVERSITATEA CRAIOVA (román)–BUDAPEST HONVÉD 0–0 – 11-esekkel: 3–1
Craiova, Ion Oblemenco Stadion. Vezette: Hunter (Eakin, Argyropoulos – északírek)
U. Craiova: Pigliacelli – Martic (Briceag, 13.), Kelic, Acka, Bancu – Mateiu – Barbut, Cicaldau, Ivanov (Qaka, 75.), Vatajelu (Ionita, 63.) – Roman (Fortes, 94.). Vezetőedző: Corneliu Papura
Bp. Honvéd: Lefkovits (Berla, 40.) – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma, 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba, 92.) – Moutari, Kulacs (N’Gog, 78.). Vezetőedző: Giuseppe Sannino
Továbbjutott:
 az Universitatea Craiova 11-esekkel

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

2020.05.11 21:36:11

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

Hat Gera-gól az El-idényben – azóta nem lépett pályára magyar futballista európai kupadöntőben.

2020.05.11 19:48:28

Európa-liga BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Alázatosan nem a saját góljait emeli ki a kerek évforduló apropóján.

2020.03.12 18:36:16

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Gyakorlatilag a legjobb nyolc közé jutott a United, de hogy mikor lesz a visszavágó, és mikor a következő kör...

2020.02.28 17:38:06

Európa-liga B. J.

Jobban kezdtek Szoboszlaiék, a magyar középpályás gólpasszt adott, de André Silvával nem bírtak.

2020.02.27 13:29:59

Európa-liga H. D.

A hosszabbítás legvégén Juszef el-Arabi az El-nyolcaddöntőbe lőtte a görög csapatot.