Európa-liga: „Ez a két vereség sokk volt a PAOK-nak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.09. 13:44
null
Görögverés oda-vissza, a Vidi itthon is legyőzte a PAOK-ot (Fotó: Szabó Miklós)
Nem csoda, hogy a görög sajtó nem volt elégedett a PAOK csütörtöki, Mol Vidi elleni budapesti vendégjátékával. A helyi sportújságok felkészületlenségről, rossz taktikáról, gyenge teljesítményről írnak – sajtószemle.

A sport24.gr arról ír, hogy Razvan Lucescu vezetőedző hiába állt ki a legjobb csapatával, a játékosok teljesítménye egyáltalán nem volt az igazi. Kiemeli, hogy a Jevhen Sahov, Pontus Wernbloom, Omar El-Kadduri hármas nagyon gyengén muzsikált, nem tudták megtartani a labdát a középpályán, illetve a teljes PAOK reménytelen játékot mutatott.

A nagy nemzetközi rutinnal rendelkező Wernbloomot (30 BL-meccsen lépett pályára korábban) ostorozzák a legjobban, úgy számolnak be a Vidi góljáról, hogy az tökéletesen megmutatja a svéd játékos minden gyengeségét. Nagy üres területet hagyott, amit szépen észre is vettek a magyar csapat játékosai.

A lap ugyanakkor előveszi a román edzőt is, akinek szintén felelőssége van a vereségben. Magyar részről dicsérik Kovács Istvánt (csereként a 66. percben állt be), akiről azt írják, hogy a legkreatívabb futballista a Vidiben, amely ezúttal is azt a taktikát választotta, hogy odaadja az ellenfélnek a labdát, és többnyire védekezik.

A magyar védelemből kiemelik Fiola Attilát (aki egyébként a meccs embere lett a Vidi-szurkolók szavazati alapján), aki jól helytállt a szélen, így azok a taktikai elemek nem jöttek be a görögöknek, amelyek győzelemre vezették a gárdát Fehéroroszországban a BATE ellen (idegenben akkor 4–1-re nyert a PAOK).

A gazzetta.gr a címben írja, hogy ez a vereség Lucescu taktikájának a csődje. A lap úgy fogalmaz, hogy ugyanazokba a hibákba futott bele a PAOK Magyarországon, mint előtte Görögországban.

Ebből arra következtetnek, hogy nem készültek fel eléggé, nem elemezték ki teljesen a Vidit. Az írásban oda is szúrnak a görög gárdának, hiszen mint írják, az nem profizmus, ha ilyen mentalitással lép pályára egy csapat egy olyan együttes ellen, amely két héttel korábban már egyszer legyőzte őt.

A Gazzetta sem megy el a vendégjátékosok gyenge teljesítménye mellett, illetve amellett sem, hogy igazán nagy helyzetük sem volt a kétszer kilencven perc alatt.

„A PAOK valószínűleg lebecsülte a Vidit, azt gondolták, könnyű lesz legyőzni a magyar csapatot, különösen az első mérkőzésen, amelyen Lucescu még pihentetett is néhány fontos játékost, hogy frissek legyenek a Panathinaikosz elleni derbire (azt a meccset 2–0-ra meg is nyerte a PAOK – a szerk.).

A Vidi alaposan meglepte a PAOK-ot, hiszen három belső védővel állt fel a magyar csapat, így helyzetig sem jutott a görög együttes. Rám jó benyomást tett a Vidi szervezett védekezése. Mauricio sérülés miatt nem játszhatott, a brazil az a futballista a csapatban, aki szervezi a játékot a középpályán. A hiánya érezhető volt, nem tudtuk feltörni a magyar védelmet.

Léo Matos fáradtnak tűnt, nem véletlenül, már csaknem 20 meccs van a lábában a szezonban. Mindent összevetve, ez a két vereség sokk volt a PAOK-nak, erre senki sem számított. Marko Nikolics egyértelműen mindkét meccsen megnyerte a taktikai csatát Lucescu ellen.

Vinícius, Stopira vagy Nego nagyon meggyőző, simán beférnének egy görög topklubba, az AEK-be vagy az Olympiakoszba is. A Vidi bebizonyította, hogy kemény csapat, amelyet komolyan kell venni, és amelynek jó esélyei vannak arra, hogy továbbjusson a csoportból” – fogalmazott a Nemzeti Sport Online-nak Szotirisz Miliosz, az sdna.gr újságírója.

És hogy mi a véleménye a meccsről a rivális AEK Athén korábbi kapusának, Szpirosz Ikonomopulosznak? Nos, a Facebookra feltöltött képe mindent elárul... Azt írta: „Minden a helyén van.”

CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
L-CSOPORT
Mol Vidi FC–PAOK (görög) 1–0 (Milanov 50.)
Groupama Aréna, 17 208
néző, V: Palabiyik (török)

A CSOPORT TOVÁBBI PROGRAMJA:
november 29.

18.55: BATE Boriszov–Mol Vidi FC
21.00: Chelsea–PAOK
december 13.
18.55: PAOK–BATE Boriszov
18.55: Mol Vidi FC–Chelsea

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea4
4
6–1+512
2. Mol Vidi FC4
2
23–30
6
3. PAOK4
1
3
4–5–1
3
4. BATE Boriszov4
13
4–8–43


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik