El: Nem dekorációnak jöttünk, a magyar futballt képviseljük – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 21:21
null
Georgi Milanov boldog, hogy góllal segíthette győzelemhez a Vidit (Fotó: Török Attila)
„Taktikailag tökéletesek voltunk" – mondta a Mol Vidi mestere, Marko Nikolics, miután csapata 1–0-ra legyőzte Budapesten a PAOK-ot az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában.

KÉPGALÉRIÁNKAT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

„Mindenki nagyon jól játszott, le a kalappal a csapat, a közönség előtt. Jól védekeztünk, jól kontráztunk, nagyon elfáradtam, főleg az első negyedóra volt nagyon nehéz. De nagyon akartuk ezt a sikert! Most jön egy kis pihenő, aztán vasárnap újra játszunk" – adott villámértékelést a Mol Vidi FC védője, Fiola Attila a Sport Tv-nek, miután a fehérvári együttes másodszor is legyőzte a PAOK-ot a csoportkörben.

„Úgy gondolom, hogy megérdemeltük ezt a győzelmet. Hiába küzdöttünk a legutóbbi hazai mérkőzésünkön a BATE ellen, akkor nem jött össze, most akartunk valami pluszt adni a szurkolóknak. Nem gyakori, hogy a középhátvéd adja a gólpasszt, nagyon örülök neki, de ez is csak azt bizonyítja, hogy nagyon erős csapatunk van, s mindenki ott küzd a sikerért, ahol csak tud. Az edző nagyon jól felkészített minket, tudtuk, hogy a kontrákból meglesznek a lehetőségeink. Ezzel most jóval előrébb vagyunk, egy közvetlen riválist tudtunk megverni. Most ki akarjuk élvezni ezt a győzelmet, aztán gondolkozhatunk a folytatáson" – mondta a győztes gólt előkészítő Vinícius.

„Taktikailag tökéletesek voltunk, nagyon gratulálok a fiúknak. Nem nagyon emlékszem komoly helyzetekre a PAOK-tól. A végén volt egy kis összevisszaság a tizenhatosunk környékén, ám igazi ziccerük nem. Nagyon büszke vagyok a csapatra, az egyesületre, a magyar labdarúgásra és versenyzünk tovább Európában. A második helyen vagyunk, de még nem jutottunk tovább. Bizonyítottuk, hogy a PAOK elleni első győzelmünk sem véletlen volt. Saját magunkra összpontosítunk, próbálunk koncentráltak lenni, s folytatni tovább" – értékelte a találkozót Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője.

A tréner a kérdésre, hogy hasonló játék a következő meccseken is elég lehet-e a győzelemhez, mosolyogva visszakérdezett, hogy a Mezőkövesd elleni bajnokira gondolnak-e.

„Fontos mérkőzések várnak még ránk, a Mezőkövesd és az Újpest az NB I-ben, és csak utána az újabb Európa-liga-találkozók."

„Az egész magyar labdarúgást szeretnénk méltóképp képviselni, ez az eredmény a magyar futball fejlődését is mutatja. Van hat pontunk, de ez még nem a vége. Mint ahogy a sorozat elején is elmondtam, nem dekorációnak jöttünk” – hangsúlyozta Marko Nikolics a PAOK elleni újabb győzelmet követő sajtótájékoztatón.

A szakember amellett, hogy gratulált a csapatának, megköszönte a teljes stáb, köztük az erőnléti edzők munkáját, hogy a kettős terhelés mellett hétről hétre ugyanazon a szinten tud teljesíteni az együttese. Egyúttal a szurkolóknak is köszönetet mondott, hogy ilyen nagy számban a csapat mellé álltak, és reményét fejezte ki, hogy a bajnokságban a Mezőkövesd ellen is számíthat a biztatásra a gárda, mert úgy érzi, hogy rászolgált erre. A felkészülés kapcsán azt is elmondta, a PAOK összes mérkőzését látta a szezonban.

„Ez egy igazi csata volt, a sikert szervezettséggel, nagy taktikai küzdelemben értük el, nagyon boldog vagyok, de már előre nézek, mert három nap múlva újabb mérkőzés vár ránk” – tette hozzá Nikolics.

A továbbiakkal kapcsolatban elmondta, van esély a továbbjutásra, ám nem szeretne túlzottan előre tekinteni, hiszen a folytatás előtt még a bajnokságban is több találkozójuk lesz, ráadásul játékosai közül többekre válogatott szereplés is vár, és mindig a következő feladatra szeretne koncentrálni.

A taktikával kapcsolatban a szerb szakember kifejtette, a nemzetközi porondon másfajta játékra van szükség, mint az NB I-ben, hiszen az európai színtéren magasabban rangsorolt ellenfelekkel találkoznak, ezért néha a kontrák, néha a rögzített helyzetek hozhatják meg a sikert, de mindennek az alapja a fegyelmezett védekezés, ezért nagyon büszke, hogy a PAOK elleni két erőpróbát kapott gól nélkül hozták le.

A Nemzeti Sport Online egyfelől arról kérdezte a vezetőedzőt, ez a két diadal volt-e a legnagyobb siker edzői pályafutásában, amire azt mondta, hogy nem rangsorolja a győzelmeket.

Másrészről arra voltunk kíváncsiak, hány játékosra lenne szüksége, hogy jobban bírják a kettős terhelést, és mikor juthatnak több lehetőséghez a nyári szerzemények, például a horvát Hodzic, aki az NB I egyik legdrágább játékosa.

„Mondhatnám azt is, hogy az edző a csapat összeállításáért és az eredményekért felel, ám nem akarom ennyivel kikerülni a kérdést. Most nincs átigazolási időszak, és számomra azok a világ legjobb játékosai, akik az együttest alkotják. Hodzic az elmúlt három meccsen szerepelt, most nem volt elég friss. Az új szerzemények közül Milanov ezúttal is pályára lépett, de az elmúlt hetekben Berecz Zsombor és Hangya Szilveszter is játszott, Sós Bence pedig sérült.”

Kaptam sajnos egy kisebb rúgást, így nem tudtam folytatni. De ezzel együtt is nagyon, kimondhatatlanul boldog vagyok. Okosnak kell maradnunk, két újabb kemény mérkőzés áll majd még előttünk az Európa-ligában. A BATE elleni összecsapás lényegében egy döntővel ér fel. Most kapjuk a gratulációkat, de holnap, holnapután már a bajnokságra kell készülnünk, aztán pedig a kulcsfontosságú El-meccsre” – tekintett előre a gólszerző Georgi Milanov, akit nem sokkal a találata után le kellett cserélni.

EURÓPA-LIGA

CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
L-CSOPORT
MOL Vidi FC–PAOK (görög) 1–0 (Milanov 50.)
Groupama Aréna, 17 208
néző, V: Palabiyik (török)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
BATE Boriszov (fehérorosz)–Chelsea (angol) 0–1
(Giroud 53.)

Boriszov Aréna. V: Dabanovics (montenegrói)

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 4
4
6–1 +5 12
2. Mol Vidi FC 4
2
2 3–3 0
6
3. PAOK 4
1
3
4–5 –1
3
4. BATE Boriszov 4
1 3
4–8 –4 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik