T. M. 2019.08.07 15:29 Frissítve: 2019.08.08 23:10

El: elutasította a Craiova fellebbezését az UEFA

Elutasította az Európai Labdarúgó-szövetség az Universitatea Craiova fellebbezését, amelyet a román klub azután nyújtott be, hogy az UEFA három zárt kapus mérkőzésre, valamint 60 ezer euróra büntette a Budapest Honvéd elleni Európa-liga-selejtezőn történtek miatt.

 

A következő két mérkőzésen biztosan nem lesz ott a Craiova szurkolótábora (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, az Universitatea Craiovát az UEFA három zárt kapus mérkőzésre (ebből a harmadik felfüggesztett), valamint 60 ezer euróra bírságolta, miután a Budapest Honvéd elleni El-selejtezőn nagyjából fél óráig állt a játék a tömegjelenetek, valamint a játékvezető ápolása miatt, aki mellett közvetlenül felrobbant egy hanggránát. A mérkőzést tizenegyesekkel a románok nyerték, így továbbjutottak a következő körbe.

A román csapat abban bízott, hogy az UEFA döntése halasztható, így a csütörtöki AEK elleni harmadik körös Európa-liga-selejtezőt még nézők előtt játszhatják. A szövetség azonban elutasította a Craiova fellebbezését, így továbbra is él az eredeti határozat, derül ki a klub Facebook-oldalán megjelent közleményből. A Craiova visszafizeti a jegyárakat azoknak, akik egybe vették az AEK és a Sepsi elleni meccsekre, nekik ingyenes lesz a vasárnapi Sepsi-meccs megtekintése.

A románok közben már találtak egy kiskaput, hogyan lehetnek mégis nézők a mérkőzésen, hiszen a futballiskolák és -akadémiák 14 év alatti gyermekeinek belépése megfelelő felügyelet mellett engedélyezett (kirándulás keretében). Ennek megfelelően az egész régióban elkezdődött a 14 év alatti nézők és kísérőik toborzása, akiktől azt várják, hogy biztassák majd a csapatot.

2019.08.18 22:40:24

Európa-liga MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az esélyt rá csak megerősíti Lovrencsics kapitánysága és a közönség empátiája. Az őszinteség mentén az öltözőben és a pályán egyaránt messzire lehet jutni.

2019.08.06 23:38:37

Európa-liga CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az igazi kérdés persze, hogy milyen szempontok érvényesültek az UEFA döntéshozásában. A legriasztóbb változat, hogy igazából semmilyenek, hacsak a szőnyeg alá söprés gyakorlatát nem tekintjük annak.

2019.08.03 20:09:36

Európa-liga S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Vannak és lesznek is kapitális játékvezetői baklövések.

2019.08.02 21:51:46

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mi van, ha a játékvezetőt elviszi a mentő? Semmi.