BOROS MIKLÓS 2019.08.05 20:03 Frissítve: 2019.08.05 20:10

El: három zárt kapus meccs és pénzbüntetés a Craiovának

Három zárt kapus mérkőzéssel és 60 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta az UEFA az Universitatea Craiova labdarúgócsapatát a Honvéd elleni botrány után. Mint ismert, a kispestiek óvását elutasította az európai szövetség.

Pénzbüntetést és három zárt kapus mérkőzést kapott a Craiova (Fotó: MTI)

 

A döntés ismertetése után az első román kommentárok váratlanul szigorúnak értékelik a döntést, de ugyanakkor kiemelik, hogy a kispesti csapat óvása ellenére az olténiai klub továbbjutását nem fenyegette veszély, sőt, Sorin Cartu klubelnök abban is bízik, hogy a fellebbezésük is sikeres lesz. A craiovai klub ugyanis már szombat óta csomagban árulja a belépőket az AEK Athén elleni csütörtöki és a Sepsi OSK elleni vasárnapi hazai találkozóra.

A Telekom Sport televíziónak nyilatkozó Cartu drasztikusnak nevezte az UEFA hétfői döntését, hangsúlyozva, hogy az még nem végleges. A craiovai klub a másodfokú tárgyalásra újabb bizonyítékokat szándékozik bemutatni az enyhítés érdekében, és az elnök szerint csak az a kérdés, hogy az Universitatea fellebbezését mikor tárgyalják Nyonban. Arról viszont egyelőre megoszlanak a vélemények, hogy az AEK elleni Európa-liga-selejtezőn lehetnek-e nézők a Ion Oblemenco Stadionban. „Nem erre számítottunk” – ismerte be Cartu.

A Prosport portál szerint a Honvéd hiába reménykedett, hogy a zöldasztalnál érheti el a 11-esekkel elbukott továbbjutást, bár a büntetést ismertető cikk címe szerint „rossz hírek” érkeztek Nyonból. A Digisport televízió első reakciója szerint az UEFA a középutat választotta: nem zárta ki a Craiovát, de keményen megbüntette.

2020.09.24 20:03:09

Európa-liga DUDUCZ TIBOR (Linz)

A LASK 7–0-ra győzte le a 48. perctől kezdve emberhátrányban játszó dunaszerdahelyieket.

2020.09.24 17:32:15

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A magyar csapat a belga Standard Liege otthonában harcolhatja ki a csoportkört.

2020.09.24 13:45:58

Európa-liga PÓR KÁROLY

KEZDÉS: 18.00 „Könnyen előfordulhat, hogy a Fehérvár jut tovább” – a So Foot munkatársával beszélgettünk a Reims kapcsán.

2020.09.18 08:10:35

Európa-liga H. K./CS. M.

A DAC továbbjutás esetén akár a portugál Sporting CP-vel is találkozhat.