MTI/NSO/K. Zs. 2019.08.06 17:08 Frissítve: 2019.08.06 17:35

El: a Craiova talált egy szabályt arra, hogy beengedhet nézőket

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által elrendelt zárt kapus mérkőzésrendezés ellenére közönséget toboroz az Universitatea Craiova az AEK Athén elleni csütörtöki El-selejtezőre – közölte kedden a Mediafax hírügynökség.

A craiovai stadion (Fotó: AFP)

 

A híradás szerint az Universitatea Craiova az UEFA 2019-es fegyelmi szabályzatának arra a rendelkezésére (X. paragrafus, 73. cikkely, h pont – amely pont a szabályzat 2017-es kiadásában még nem szerepelt)) hivatkozva látott neki a nézők toborzásának, hogy a zárt kapus mérkőzések nézőterén „megfelelő felügyelet mellett” ott ülhetnek futballiskolák és -akadémiák 14 év alatti növendékei, akik számára ingyenes belépést kell biztosítani. Ennek megfelelően az egész régióban elkezdődött a 14 év alatti nézők és kísérőik toborzása, akiktől azt várják, hogy biztassák majd a csapatot.

Amint a Mediafax hírügynökség megemlítette: Romániában a bukaresti Rapid, Törökországban pedig az isztambuli Fenerbahce nemzetközi mérkőzésén fordult már elő, hogy gyermekek és nők népesítették be a lelátókat olyan mérkőzésen, amelyet az UEFA által kirótt büntetés miatt nézők nélkül kellett lejátszani. Az UEFA szabályzata szerint többek között a vendégcsapat 200 szurkolóját is be kell engedni a lelátókra.

Rendelkezés a zárt kapus mérkőzésekre beengedhető személyekről

 

Az UEFA a múlt csütörtöki Craiova–Budapest Honvéd mérkőzésen történt rendbontás miatt büntette meg a román klubot azzal, hogy a következő három nemzetközi mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania – ebből a harmadiknak a végrehajtását két évre felfüggesztette –, és 60 ezer eurót kell fizetnie.

A kispesti együttes tizenegyespárbajban bukta el az El-selejtezős párharcot. A craiovai mérkőzés 120. percében, miközben a játékosok egymással „kakaskodtak”, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, a tizenegyeseket pedig a negyedik játékvezető felügyelete mellett végezték el a játékosok.

Mint beszámoltunk róla, Mendelényi Dániel, a Bp. Honvéd tulajdonosa kijelentette, a végsőkig küzdenek az igazukért, s az Európai Labdarúgó-szövetségtől az óvásukra kapott választ cinikusnak és ellentmondásosnak tartja. Kun Gábor, a csapat ügyvezetője megerősítette a korábbi hírt: fellebbeznek, és személyes meghallgatást kérnek az UEFA-tól.

2020.05.11 21:36:11

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

Hat Gera-gól az El-idényben – azóta nem lépett pályára magyar futballista európai kupadöntőben.

2020.05.11 19:48:28

Európa-liga BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Alázatosan nem a saját góljait emeli ki a kerek évforduló apropóján.

2020.03.12 18:36:16

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Gyakorlatilag a legjobb nyolc közé jutott a United, de hogy mikor lesz a visszavágó, és mikor a következő kör...

2020.02.28 17:38:06

Európa-liga B. J.

Jobban kezdtek Szoboszlaiék, a magyar középpályás gólpasszt adott, de André Silvával nem bírtak.

2020.02.27 13:29:59

Európa-liga H. D.

A hosszabbítás legvégén Juszef el-Arabi az El-nyolcaddöntőbe lőtte a görög csapatot.