El: bátorságot és fanatizmust vár a Topolyától Szabó Zoltán

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.16. 16:10
null
Szabó Zoltán (középen) tudja, mire van szükség a bukarestiek ellen (Fotó: FK TSC)
Habár a szakértők a bukaresti FCSB-t tartották a Topolyai Sport Club elleni mérkőzés favoritjának, az elmúlt napok történéseinek és a hazai pálya előnyének következtében nyugodtan kijelenthetjük, hogy kiegyenlítődött a két csapat esélye az Európa-liga selejtező harmadik fordulójába jutásra.
TOVÁBB FOGYNAK A JÁTÉKOSOK
Szerda délután aztán kiderült, újabb hat játékos produkált pozitív tesztet, és az is eldőlt, hogy az aktív játéktól az év elején visszavonult Mihai Pintilii másodedző – bár nincs semmilyen edzői papírja – az UEFA külön engedélyével fogja a kispadról irányítani a csapatot, segítője pedig a tartalékcsapat edzője, Bogdan Vintila lesz, akit júliusig éppen az első csapatot edzette. Bővebben itt.

A román együttes ugyanis közölte, hogy George Andrei Miron középső védő mellett Anton Petrea vezetőedző, Thomas Neubert és Horea Codorean erőnléti edzők, Sorin Cristof fizioterapeuta, Bogdan Stoica videoelemző és Marius Ianuli csapatmenedzser is koronavírusos, így egyikük sem utazott el a bukaresti csapattal a Zentán ma 21 órakor kezdődő mérkőzésre, amelyre csak újságírókat engednek be.

„Ahhoz, hogy legyőzzük a bukaresti együttest, sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk, mint azt tettük az előző mérkőzéseinken. A továbbjutáshoz agresszivitásra, megfelelő koncentrációra, bátorságra és fanatizmusra is szükség lesz. Az ilyen nagy meccsekért él az ember, s bízom benne, hogy sikerül búcsúztatnunk a térség egyik legdicsőségesebb múlttal rendelkező klubját“ – mondta Szabó Zoltán vezetőedző.

A csapat egyik legjobb játékosa, Djuro Zec szerint a hazai pálya egy kis előnyt jelent a számukra, hiszen az elmúlt két évben a TSC vendéglátóként remek mérleggel rendelkezik. A tényszerűség kedvéért megjegyezzük, hogy ugyan a Topolya hazai pályán az elmúlt két évben valóban csupán két mérkőzést vesztett el – igaz, ez a kettő a legutóbbi két hazai bajnokija volt…

„Alaposan felkészültünk az FCSB-ből, elemeztük a játékát, ismerjük a hiányosságait és az erősségeit is. Csak keveset szabad hibáznunk, s közben igyekeznünk kell, kihasználva a gyengeségeiket, gólhelyzeteket kialakítanunk. Ha ez sikerül, akkor megnyílik előttünk az ajtó a következő fordulóba jutásra“ – nyilatkozta Zec.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Csütörtök, 21.00: TOPOLYA
(szerbiai)–FCSB (román) – élőben az NSO-n!
A TSC várható kezdőcsapata: Filipovics – Ponjevic, Balazs, Babics, Antonics – Milicsevics, Tomanovics, Tumbaszevics, Zec – Szilágyi, Lukics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik