Európa-liga: a stábtagok után a játékosok is fogynak a FCSB-nél

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.09.16. 17:04
A román–szerb határátkelés előtt küldte haza szerdán három játékosát a csütörtök este a Topolya ellen Európa-Liga-selejtezőt játszó FCSB, miután pozitív lett a koronavírus-tesztjük. A bukaresti csapat vezetésében is három újabb fertőzött személy akadt, így összesen 13-an nem utazhattak a zentai találkozóra.

Miután kedden Anton Petrea vezetőedzőről és szinte teljes stábjáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött, a bukaresti klub szerdán Temesváron a Szerbiába utazó teljes küldöttségét teszteltette. Így derült ki, hogy a csapatkapitány Florin Tanase, valamint Darius Olaru és Iulian Cristea is elkapta a vírust, így ők nem folytatták az utat Szerbiába, ahol a mérkőzés előtt újabb tesztelés vár a Román Kupa idei győztesére.

Közben kiderült, hogy Mihai Stoica sportigazgató, Marius Popa kapusedző és Ovidiu Kurti kinetoterapeuta tesztje már a múlt héten pozitív lett, ők azóta nem is érintkeztek a csapattal.

A megszokott szakmai stábból egyedül az aktív játéktól az év elején visszavonult Mihai Pintilii másodedző egészséges, és bár nincs semmilyen edzői papírja, az UEFA külön engedélyével ő irányítja majd a kispadról a csapatot. Segítője a tartalékcsapat edzője, Bogdan Vintila lesz, aki júliusig éppen az első csapatot edzette.

Szakmai szempontból Cristea és Andrei Miron kiesése sújtja leginkább a FCSB-t, mert rajtuk kívül nincs vérbeli belső védő a keretben, így az improvizált szakmai stábnak a kezdőcsapatban is improvizálnia kell. Olaru és Tanase ugyan szintén alapembernek számít, de a középpályán vannak tartalékai a keretnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik