BOROS MIKLÓS 2020.09.16 17:04 Frissítve: 2020.09.16 17:48

Európa-liga: a stábtagok után a játékosok is fogynak a FCSB-nél

A román–szerb határátkelés előtt küldte haza szerdán három játékosát a csütörtök este a Topolya ellen Európa-Liga-selejtezőt játszó FCSB, miután pozitív lett a koronavírus-tesztjük. A bukaresti csapat vezetésében is három újabb fertőzött személy akadt, így összesen 13-an nem utazhattak a zentai találkozóra.

 

Miután kedden Anton Petrea vezetőedzőről és szinte teljes stábjáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött, a bukaresti klub szerdán Temesváron a Szerbiába utazó teljes küldöttségét teszteltette. Így derült ki, hogy a csapatkapitány Florin Tanase, valamint Darius Olaru és Iulian Cristea is elkapta a vírust, így ők nem folytatták az utat Szerbiába, ahol a mérkőzés előtt újabb tesztelés vár a Román Kupa idei győztesére.

Közben kiderült, hogy Mihai Stoica sportigazgató, Marius Popa kapusedző és Ovidiu Kurti kinetoterapeuta tesztje már a múlt héten pozitív lett, ők azóta nem is érintkeztek a csapattal.

A megszokott szakmai stábból egyedül az aktív játéktól az év elején visszavonult Mihai Pintilii másodedző egészséges, és bár nincs semmilyen edzői papírja, az UEFA külön engedélyével ő irányítja majd a kispadról a csapatot. Segítője a tartalékcsapat edzője, Bogdan Vintila lesz, aki júliusig éppen az első csapatot edzette.

Szakmai szempontból Cristea és Andrei Miron kiesése sújtja leginkább a FCSB-t, mert rajtuk kívül nincs vérbeli belső védő a keretben, így az improvizált szakmai stábnak a kezdőcsapatban is improvizálnia kell. Olaru és Tanase ugyan szintén alapembernek számít, de a középpályán vannak tartalékai a keretnek.

2020.09.18 08:10:35

Európa-liga H. K./CS. M.

A DAC továbbjutás esetén akár a portugál Sporting CP-vel is találkozhat.

2020.09.17 18:28:22

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A svédek lesről esett góllal szereztek vezetést, majd a hajrában is betaláltak a gyengén játszó kispestiek ellen.

2020.09.17 20:33:30

Európa-liga V. J.

A magyar válogatott játékos kezdő volt az Eszékben, amely 2–1-re kikapott a svájci Baseltől.

2020.09.17 13:46:34

Európa-liga TŐKE JÁNOS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A rendes játékidő 4–4-gyel, a hosszabbítás 6–6-tal zárult – végül egy 11-es döntött az FCSB javára.