El: az FTC és a Vidi ellenfele is meglepetést szerezne

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.06.28. 21:05
A Ferencváros és a Videoton Európa-liga-ellenfelének vezetőedzője is tisztában van vele, hogy a csütörtöki első összecsapáson a magyar csapat az esélyesebb, de Alexandru Curteian, az FK Jelgava vezetőedzője és Marko Micovic, a Balzan FC vezetője sem tett le arról, hogy meglepetést szerezzen csapatával.

Alexandru Curteian, az FK Jelgava vezetőedzője sajtótájékoztatóján kijelentette, rendkívül érdekes mérkőzést vár csütörtök este. A lett bajnokság negyedik helyezettjének moldovai mestere dicsérte a magyarországi körülményeket, a magyar csapatot erős ellenfélnek tartja, de azt ígérte, hogy a lettek nem kirándulni jöttek Budapestre. Alexandru Curteian, az FK Jelgava vezetőedzője sajtótájékoztatóján kijelentette, rendkívül érdekes mérkőzést vár csütörtök este. A lett bajnokság negyedik helyezettjének moldovai mestere dicsérte a magyarországi körülményeket, a magyar csapatot erős ellenfélnek tartja, de azt ígérte, hogy a lettek nem kirándulni jöttek Budapestre.

„Tiszteljük a Ferencváros hagyományait, de a futballpályán nem számít a tradíció, nem számítanak a nagy nevek, sőt, talán a pénz sem, csakis a csapat harciassága" – hangoztatta Alexandru Curteian, aki szerint a tisztelet részükről csak addig fog tartani, amíg el nem kezdődik a mérkőzés.

Úgy érzi, együttese legnagyobb erőssége a küzdőszellem, az hogy nem adják olcsón a bőrüket.
Kaspars Ikstens, a csapat kapusa még sarkosabban fogalmazott, hiszen azt mondta, hogy döntetlennél jobb eredményre számít Budapesten.

A Balzan FC szerda este Felcsúton, a csütörtöki találkozó helyszínén edz. Ezt megelőzően sajtótájékoztatót tartottak, ahol a csapat vezetőedzője, Marko Micovic elmondta: Magyarországon Balzant és Máltát képviselik, és természetesen azzal készülnek, hogy a lehető legjobb tudásuk szerint játsszanak csütörtök este.

Jelezte, tisztában vannak azzal, hogy nem ők az esélyesei a találkozónak, de bíznak a jó eredményben.

„Ellenfelünk egy nagy és erős klub, jelentős történelemmel – jól emlékszem az UEFA-kupás csapatukra, amikor legyőzték a Partizant és Zseljeznicsart is" – fogalmazott, hozzátéve, hogy jó edzők ülnek a Videoton kispadján és nemzetközi tapasztalattal bíró játékosaik vannak, de a labdarúgásban minden megtörténhet – néha nem az esélyesebb csapat nyeri a meccseket.

A Videoton–Balzan párharc továbbjutója az észt Nomme Kalju és a feröeri B36 Tórshavn párharcának győztesével játszhat.

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Június 29.
(csütörtök)
18.45: Ferencváros (magyar)
–Jelgava (lett) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!
18.45:Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Vasas (magyar) (Stream: m4sport.hu) – élőben az NSO-n!
20.45: Videoton FC (magyar)–Balzan (máltai) (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

VISSZAVÁGÓK
Július 4. (kedd)
17:45:
Balzan (máltai)–Videoton FC (magyar)
Július 6. (csütörtök)
17.30:Jelgava (lett)–Ferencváros (magyar)
20.30:Vasas (magyar)–Beitar Jeruzsálem (izraeli)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik