El: Az ellenfél nem tett rám különösebben jó benyomást – a holland gólszerző a Fradiról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2015.07.02. 22:51
Döntetlent játszott a Ferencváros labdarúgócsapata a holland Go Ahead Eagles vendégeként az Európa-liga selejtezőjének első körében (1–1).

A Ferencváros döntetlennel hagyta el Hollandiát, a visszavágó még nyílt (Fotó: VI Images)
A Ferencváros döntetlennel hagyta el Hollandiát, a visszavágó még nyílt (Fotó: VI Images)

„Hamar megszereztük a vezetést, már a harmadik percben gólt szereztünk – értékelt Thomas Doll a fradi.hu-nak. - Meg kellett volna lőnünk a második találatunkat is, nagyon hiányzott az a gól... Ezt követően nem nyertük meg a párharcainkat, sajnos beszorultunk a saját tizenhatosunk elé, és ahogy lenni szokott, a legrosszabbkor kaptuk a gólt. A mérkőzés vége egy egy lett, még minden nyitott, Budapesten ki kell harcolnunk a továbbjutást. A jövő héten jobb teljesítményt fogunk nyújtani!”

GERA GÓLJA

EL, SELEJTEZŐ 1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–Vojvodina (szerb) 0–0
DVSC–Szutjeszka (montenegrói) 3–0
A játéknap összes eredménye!

„Különleges érzés – mondta Bart Vriends, a Go Ahead Eagles védője, mivel ő szerezte csapata első gólját a nemzetközi porondon –, ugyanakkor volt is mit jóvátennem. Az első gól előtt hibáztam, hanyag voltam. Boldog voltam, hogy utána a gólnál pontosan a fejemre kaptam a labdát, utána kicsit jobban éreztem magam. A második félidőben szinte semmit sem engedtünk az ellenfelünknek. Mindenki, még a két szélső is rengeteg felelősséget vállalt magára. Az egész csapat klasszis teljesítményt nyújtott. Ha őszinte akarok lenni, az ellenfél nem tett rám különösebben jó benyomást. Hogy van-e esélyünk a továbbjutásra? Természetesen. Most élvezzük egy kicsit az eseményeket, a jövő héten viszont még mindig van esélyünk. Lássuk, mi vár ránk.”

VRIENDS GÓLJA

A hollandok vezetőedzője, Dennis Demmers így értékelt.

„Óriási munkát végeztünk, egyedül azért kár, ahogy a gólt kaptuk. Szép, hogy éppen Bart alakította egy egyre az eredményt. Már a szünetben elismerésemet fejeztem ki a srácoknak. Az utolsó tíz percben mindkét csapat ina szakadtáig küzdött. Ilyenkor szép, ha meg tudjuk tartani az eredményt.”

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Go Ahead Eagles–Ferencváros 1–1 (Vriends 45+2., ill.
Gera 3..)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek