Kevés futball és egy „jó nagy” 0–0 az MTK–Vojvodinán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.02. 20:25
null
A kiegyenlített, küzdelmes találkozón nem született gól (Fotó: Hegedüs Gábor)
Az MTK Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban nagyrészt üres lelátók előtt az Európa-liga-selejtező 1. fordulójában a szerb Vojvodina elleni párharc első meccsén 0–0-s döntetlent játszott.

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–Vojvodina (szerb) 0–0

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

László Csabának, az MTK debütáló vezetőedzőjének (tétmeccsen először dirigálta a kék-fehéreket) már a kezdőcsapattal sikerült meglepetést szereznie a Vojvodina elleni meccsen, ugyanis a néhány napja szerződtetett korábbi győri csatár, Marek Strestík a múlt heti, az UEFA hivatalos honlapján megjelent nevezési listán még nem szerepelt.

Ehhez képest az El-selejtezőn már az első perctől a pályán volt, így testközelből láthatta, amint a 2. percben az ugyancsak nyári szerzemény, a Heerenveentől kölcsönbe visszatérő Varga Szabolcs került helyzetbe – a szélső le tudta venni a labdát a kifutó Szrdjan Zsakula kapus mellett, ám végül nem tudta elvinni mellette. Nem sokkal később Torghelle Sándor távoli lökete kerülte el méterekkel a vendégek kapuját.

A lendületes MTK-kezdés után azonban hamar leült a meccs, nem igazán alakult ki folyamatos játék. A 27. percben egy pillanatra megélénkült a hangulat, amikor Dominik Dinga csak sárga lapot érő szabálytalanság árán tudta megállítani a kiugrásra kész Torghellét, de Kanta József szabadrúgása nem jelentett veszélyt a kapura.

Az első félidőben még feljegyezhettünk egy kis nézeteltérést Strestík és Torghelle között – a cseh támadó ingerülten mutogatott, miután társa nem neki passzolt, hanem hátrafelé, látszólag nincs még meg az összhang a két csatár között. A szünet előtt aztán ismét rákapcsolt az MTK, láthattunk egy lesgólt Torghellétől, Vargának volt lövése, ami fölé ment, egy pedig mellé, Vadnai Dániel szólójánál meg egy védő mentett. A gól hiányzott, ahogy a kaput eltaláló hazai lövés is, de tegyük hozzá, az első félidő utolsó tíz percében a szerbek a saját térfelüket is alig lépték át. Így zárult az első félidő.

SZAVAZÁS

Továbbjut az MTK a Vojvodina ellen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második elejére kiderült, hogy a talán meglepetésnek szánt Marek Strestík 45 perc alatt nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ugyanis László Csaba a szünetben Myke Bouard Ramost küldte be a helyére, aki a nyáron tért vissza Kisvárdáról (kölcsönszerződése lejártával). Strestík kapcsán amúgy azt is mondhatnánk, meglepően gyenge volt ahhoz képest, hogy rögtön bizalmat kapott, tényleg csak akkor vettük észre, hogy a pályán van, amikor Torghellén számon kért egy passzt.

Az MTK-n, illetve László Csabán látszott a szándék, hogy lendületet akar adni a hazai támadójátéknak, ezért a több lehetőséget elpuskázó Varga helyére beküldte az MTK-hoz öt év után visszatérő Szatmári Lórándot, de az átütőerő, az elképzelés továbbra is hiányzott a kék-fehérek futballjából.

A második félidő nagy részében úgy játszottak a csapatok, mintha mindkét gárdának jó lenne a 0–0. Sokat elárul a találkozóról, hogy a második félidőben a legnagyobb tapsot az egyik ápolás után nagy sprintet levágó hordágyszállító kapta...

A meglehetősen hangulattalan (leszámítva a 150 szerb szurkoló nótázását), nagyrészt üres lelátók előtt zajló meccsen maradt is a gól nélküli döntetlen. Úgy, hogy az utolsó negyed órában már inkább a vendégeknek voltak helyzeteik. Aztán, hogy ez jó-e az MTK-nak, az majd jövő héten Szerbiában kiderül...


NYILATKOZATOK
„Tudtuk, hogy meg kell izzadnunk az MTK ellen, mert jó csapatról van szó, és ezt bizonyította is az ellenfelünk az első félidőben. A második játékrészben viszont már nekünk volt több helyzetünk, és bízom benne, hogy a visszavágón már szerencsénk is lesz” – mondta a meccs után Zlatomir Zagorcsics, a Vojvodina vezetőedzője.
„Nemzetközi szinten illene belőni a helyzeteket. Az első félidőben Varga Szabolcsnak volt egy olyan helyzete, amit illett volna belőni, aztán Torghelle Sándornak volt egy letámadása, ami után a szabálytalankodó védő sárga lapot kapott, pedig lehetett volna piros is. De mindegy, ezzel nem foglalkozom – értékelt az MTK vezetőedzője, László Csaba. – Ahogy azt vártam, a hetvenedik perc környékén ebben a melegben elfáradtunk. Ez várható volt, hiszen a munka elején vagyunk, új játékosaink is vannak. Ekkor azonban nem azt csináltuk, amit kértem, mert nem a szélen játszottunk, középen pedig sok labdát elveszítettünk. Legyünk őszinték, nem kaptunk gólt, ez jó eredmény, a Vojvodina nem futballozott le minket, ez a legfontosabb.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik