El: kiesett a döntő házigazdája és a Dortmund is

Vágólapra másolva!
2018.03.15. 22:58
null
Sokszor örülhettek a madridiak (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid jutott be elsőként a legjobb nyolc közé a labdarúgó Európa-ligában, mivel a hazai siker után idegenben is kiütötte a Lokomotiv Moszkvát. A „matracosokhoz” hasonlóan készülhet a negyeddöntőre a Lazio, a Marseille, az RB Leipzig és a Sporting CP is.

 


 

AZ RB LEIPZIG MECCSÉRŐL BŐVEBBEN ITT!

LOKOMOTIV MOSZKVA–ATLÉTICO MADRID

A múlt heti, háromgólos madridi sikert követően nem sok kérdés maradt a visszavágóra, az pedig már a 16. percben eldőlt, hogy nem lesz hosszabbítás sem, egy szép összjáték végén ugyanis Ángel Correa passzolt a jobb alsóba (0–1).

Az oroszok Rybus 26 méteres bombájával hamar válaszoltak, és a szünetre 1–1-gyel mehettek, de a fordulást követően már nem kegyelmezett Diego Simeone csapata: egy bal oldali beadás után Saúl szerzett újabb gólt a párharcban, majd Fernando Torres duplázott rövid idő alatt, végül pedig a csereként beálló Griezmann is pörgetett egy gyönyörűt (1–5).

DINAMO KIJEV–LAZIO

Az első félidő derekán előnybe került Kijevben a Lazio, Luis Alberto szögletére Lucas Leiva érkezett a legjobb ütemben, és a pocsékul kimozduló Bojkótól nem zavartatva az üres kapuba fejelt (0–1).

Az ukrán kapus a játékrész hajrájában aztán már inkább a védéseivel került reflektorfénybe, sorra akadályozta meg Immobile lehetőségeit, így meccsben maradt a házigazda.

Számunkra sokkal rosszabb hír, hogy az olasz támadó egyik ziccerénél Kádár Tamás combsérülést szenvedett, és a szünet előtti percekben le kellett cserélni.

A folytatásban úgy tűnt, a Lazio minden helyzetből képes rontani, előbb Patric nem találta el a kaput az ötösről, majd Immobile rontott a hosszú alsótól egy lépésre. Egyórányi játékot követően Luis Alberto szabadrúgása kerülte el kevéssel a jobb felsőt, aztán Immobile került újra nagy helyzetbe, de lyukat rúgott.

A második félidő gyakorlatilag egykapuzásról szólt, ám mivel a Lazio csak nem tudta megszerezni a második találatot, sokáig izgulhattak a rómaiak – a 83. percben viszont De Vrij már lezárta a továbbjutás kérdését (0–2).

A TÖBBI MECCSEN

A Marseille a hazai 3–1 után Bilbaóban sem lassított, az első félidő hajrájához közeledve Payet cselezte ki a fél védelmet, mielőtt felrúgták – a tizenegyest magabiztosan értékesítette. A fordulást követően az odavágón duplázó Ocampos is eredményes volt, majd Inaki Williams brusztolta be a szépítést, de a franciák így is kettős győzelemmel jutottak tovább (1–2). A meccs krónikájához tartozik még, hogy Aduriz egy elkésett becsúszásért megkapta a második sárgáját, ezért a 77. perctől kezdve emberhátrányban játszott az Athletic.

A cseh éllovas Viktoria Plzen a kétgólos hátrányából villámgyorsan lefaragott egyet – a hatodik percben Kovarík beíveléséből Bakos fejelt gólt –, a második félidő derekán pedig eltüntette a különbséget, Bakos ezúttal lábbal talált be. A 92. percben a Sporting CP büntetőből eldönthette volna a párharcot, de Dost hibázott, így hosszabbításra került sor. Ennek első félidejében, a ráadás pillanataiban Battaglia fejesével szépített a portugál csapat, amely ezzel kiharcolta a továbbjutást (2–1).

AZ ESTI MECCSEKEN


Nem lesz ott a házigazda a döntőben! A Lyon az idegenbeli 1–0-s siker után ugyanis otthon 3–2-re kikapott a CSZKA Moszkvától. A vendégek az első félidő végén Golovin góljával kerültek előnybe, de az 58. percben Cornet egyenlített, így a franciák voltak nyeregben. Két percig. Akkor Musa, majd kisvártatva Wernbloom is betalált. Gyorsan érkezett viszont a francia válasz Mariano Díaz révén, ami azt jelentette, hogy már csak egy gól kellett a továbbjutáshoz – ez viszont nem jött, tehát az oroszok örülhettek.

A Dortmund és a Salzburg összecsapásán csak kapura lövésig jutottak a felek – igaz, ebből volt 11 is összesen –, gól azonban nem született, így a Németországban korábban nyerni tudó osztrákok jutottak tovább. Szoboszlai Dominikot nem nevezték a meccsre a vendégek.

AZ ARSENAL–MILANRÓL BŐVEBBEN ITT!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Lokomotiv Moszkva (orosz)–Atlético Madrid (spanyol) 1–5
(Rybus 20., ill. Á. Correa 16., Saúl 47., F. Torres 65., 70., Griezmann 85.)
Továbbjutott: az Atlético Madrid, kettős győzelemmel, 8–1-es összesítéssel.
Dinamo Kijev (ukrán)–Lazio (olasz) 0–2 (Lucas Leiva 23., De Vrij 83.)
Továbbjutott: a Lazio, 4–2-es összesítéssel
Zenit (orosz)–RB Leipzig (német) 1–1 (Driussi 45+1., ill. Augustin 22.)
Továbbjutott: az RB Leipzig, 3–2-es összesítéssel
Athletic Bilbao (spanyol)–Olympique Marseille (francia) 1–2 (I. Williams 74., ill. Payet 38. – 11-esből, Ocampos 52.)
Továbbjutott: a Marseille, kettős győzelemmel, 5–2-es összesítéssel
Viktoria Plzen (cseh)–Sporting CP (portugál) 2–1 (Bakos 6., 65., ill. Battaglia 105+2.) – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Sporting CP, 3–2-es összesítéssel
Olympique Lyon (francia)–CSZKA Moszkva (orosz) 2–3 (Cornet 58., Díaz 71., ill. Golovin 39., Musa 60., Wernbloom 65.)
Továbbjutott: a CSZKA Moszkva, 3–3-mal, idegenben szerzett több góllal
Red Bull Salzburg (osztrák)–Borussia Dortmund (német) 0–0
Továbbjutott: a Red Bull Salzburg, 2–1-es összesítéssel
Arsenal (angol)–AC Milan (olasz) 3–1 (Welbeck 39., 86. – az elsőt 11-esből, G. Xhaka 71., ill. Calhanoglu 36.)
Továbbjutott:
az Arsenal, kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik