El: 2004 óta nem láttunk olyan bravúrt, mint amit a Vidi bemutatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 23:54
Mint beszámoltunk róla, a Vidi FC 2–0-ra legyőzte a PAOK-ot Szalonikiben, a labdarúgó Európa-liga L-csoportjában. A kvartettet százszázalékos teljesítménnyel vezeti a favorit Chelsea, a PAOK-nak, a Vidinek, valamint a BATE Boriszovnak egyaránt 3 pontja van. A Vidi győzelme az első idegenbeli magyar siker egy európai kupa csoportkörében 2004 óta.
Magyar csapat, csoportkör, idegenbeli siker – a Vidi előtt legutóbb ez Skóciában a Ferencvárosnak jött össze (Fotó: Szabó Miklós)
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!
Magyar csapat, csoportkör, idegenbeli siker – a Vidi előtt legutóbb ez Skóciában a Ferencvárosnak jött össze (Fotó: Szabó Miklós) A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

A csaknem 14 éves siker a Ferencváros nevéhez fűződik: a fővárosi zöld-fehérek 2004. december 16-án Rósa Dénes góljával 1–0-ra nyertek a skót Hearts otthonában, az edinburgh-i Murrayfielden. A Fradi győzelme ellenére búcsúzott az UEFA-kupától, mivel csoportjában a negyedik helyen végzett a Feyenoord, a Schalke 04 és az FC Basel mögött.

A Debreceni VSC sem BL-, sem El-csoportkörös szereplése során nem tudott idegenben győzni (sőt, pontot sem szerzett vendégként), a Videoton FC az Európa-liga 2012–2013-as kiírásának csoportkörében veszítette el az összes külföldi meccsét. A Vidi most az első vendégjátékán kimondottan jól játszott a Stamford Bridge-en, ám nem tudott pontot csenni az 1–0-ra felülkerekedő Chelsea-től, viszont a szaloniki Tumbában nyújtott teljesítmény teljesen megérdemelt 2–0-s sikert eredményezett – az első idegenbeli, csoportkörös magyar győzelmet 2004 óta.

A magyar kluboknak ez volt a harmadik vendégségbeli diadaluk egy európai kupa csoportkörében (a legelsőt a Ferencváros aratta a svájci Grasshoppers otthonában – ez az egyetlen magyar siker BL-mérkőzésen).

Folytatás a Vidinek a PAOK ellen (otthon), majd következik a BATE (idegenben) és a Chelsea (otthon) – a körbeverés miatt teljesen nyílt a küzdelem a Chelsea mögötti második továbbjutó hely megszerzéséért.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
L-CSOPORT

PAOK (görög)–Mol Vidi FC 0–2 (0–2)
Gólszerző:
Huszti (12.), Stopira (45.)
A csoport másik mérkőzésén
Chelsea (angol)–BATE (fehérorosz) 3–1 (2–0)

London
, Stamford Bridge. Vezette: Mazzoleni (olasz)
Gólszerző: Loftus-Cheek (2., 8., 54.), ill. Riosz (80.)

AZ L-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 3 3
5–1 +4 9
2. PAOK 3 1 2 4–4 0 3
3. MOL VIDI FC 3 1 2 2–3 –1 3
4. BATE Boriszov 3 1 2 4–7 –3 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik