DVTK: Hátul sebezhető, elöl erős a Krasznodar - Koman

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.29. 08:56
Az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában a Diósgyőrre váró FK Krasznodart jól ismeri a 36-szoros válogatott Koman Vladimir, aki felhívta a diósgyőriek figyelmét, nem árt vigyázni korábbi klubjával.

„A csapat folyamatos fejlődésen megy át – mondta a Nemzeti Sportnak a 25 esztendős középpályás, aki az elmúlt két idényben 26 mérkőzésen húzhatta magára a Krasznodar zöld mezét. – Meglehetősen fiatal klubról van szó, hat éve alapították. Célja egyértelmű, feljutni a főtáblára, és hosszú távon megkapaszkodni a nemzetközi kupaporondon. Az európai csapatok sem bánnák, ha így történne, hiszen nagyszerű városban látnák vendégül riválisaikat. A diósgyőriek is hamarosan tapasztalhatják.”

A klub elöljárói folyamatosan frissítik a keretet, minden átigazolási időszakban tucatnyi új futballistát hoznak az egyesülethez, az építkezés időszakát élik. Komantól az előző idényt követően elköszönt a klub, így nincs rálátása az új keretre.

„Főként orosz labdarúgókat igazoltak, az ő képességeikkel nem vagyok tisztában – folytatta Koman. – Eddig brazil futballisták határozták meg a csapat támadójátékát, ez aligha változik a jövőben. Akad portugál, macedón, örmény, grúz, szerb és bosnyák légiósa is. Remek csapat, de nem szabad megijedni, és ha a DVTK mer futballozni, kiegyenlített lehet a játék.”

Koman Vladimir minden bizonnyal a helyszínen nézi meg a csütörtök esti összecsapást, krasznodari barátai már jelezték, jó lenne Magyarországon is összefutni.

„Rengeteg barátom van Krasznodarban, ők már írtak, örömmel vennék, ha ott lennék csütörtök este a debreceni arénában. A csapatra is kíváncsi vagyok. Ahogy minden együttesnek, neki is vannak hiányosságai, ami elsősorban a védekezésben ütközik ki. A hátvédsor általában sebezhető, de a gárda valahogy mindig több gólt rúg, mint kap. Ha valamire, villámgyors támadásaira muszáj felkészülniük a diósgyőrieknek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik