Arsenal: Mások jobban megérdemlik, hogy játsszanak – Emery Özilről

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.10.04. 09:49
null
Mesut Özillel továbbra sem számol rendszeresen Unai Emery (Fotó: AFP)
Unai Emery ebben az idényben csak két tétmérkőzésen szerepeltette a világbajnok Mesut Özilt az Arsenalban. A német támadó helyett lehetőséget kapó fiatalok csütörtökön az Európa-ligában is bebizonyították, hogy rászolgáltak a bizalomra, ami nem jó hír Özilnek.

Az Arsenal csütörtökön úgy győzte le 4–0-ra a belga Standard Liege-t, hogy Mesut Özil benne sem volt a keretében. A világbajnok német támadó ebben az idényben csupán két mérkőzésen játszott, a bajnokságban és a ligakupában kapott kezdőként egyaránt 71 percet. Az „ágyúsok” legjobban fizetett labdarúgója az idény elején formán kívül volt, a nyáron rablótámadás áldozata is lett, szeptemberig nem is számított rá Unai Emery.

A legutóbbi két mérkőzésen azonban egészségesen is kimaradt a keretből. Az Európa-liga-meccsre sem nevezte őt Unai Emery, s a BT Sports rákérdezett arra, mi ennek az oka.

„Azért hagytam ki a keretből, mert úgy gondolom, mások jobban megérdemlik, hogy a csapat tagjai legyenek – mondta a spanyol szakember. – Mindig azt a csapatot jelölöm ki, amellyel a legnagyobb esélyt érzek a jó eredményre. Pénteken újabb edzésünk lesz, ha megfelelően dolgozik, a következő mérkőzésen, vasárnap akár játszhat is. Akkor is azokat jelölöm ki, akik megérdemlik.”

Emery itt le is zárta az Özil-témát. A németnek nem lesz könnyű dolga visszakerülni, a 4–0-s végeredmény ugyanis több fiatal érdeme is.

A Standard ellen a 20 éves Joe Willock, a 19 éves Reiss Nelson és a 18 éves Gabriel Martinelli is remekül futballozott a támadósorban, utóbbi három perc alatt két gólt szerzett.

„Esélyt adunk a fiataloknak, és nagyszerű látni, hogy élnek is vele. Nagyon közel vannak már ahhoz, hogy a legmagasabb szinten is a helytálljanak” – mondta Emery, aki külön kiemelte a nyáron szerződtetett brazil Martinellit.

„Balszélső az igazi posztja, de én azt kértem tőle, hogy középső támadót játsszon. Számára az a legfontosabb, hogy a csapatot segítse, és ezt a Standard ellen be is bizonyította. Ha ilyen marad a hozzáállása, nem lesz gond vele” – mondta Emery.

Az Arsenal vasárnap 15 órakor a Bournemoutht fogadja a Premier League-ben.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
F-CSOPORT
Arsenal–Standard Liege 4–0
(Martinelli 13., 16., Willock 22., Ceballos 57.)
Guimaraes–Eintracht Frankfurt 0–1 (N'Dicka 36.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 2 2 7–0 +7 6
2. Standard Liege 2 1 1 2–4 –2 3
3. Eintracht Frankfurt 2 1 1 1–3 –2 3
4. Vitória Guimaraes 2 2 0–3 –3 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik