Fiatalos lendület, négy gól: ifjú rekorder vezette győzelemre az Arsenalt

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.10.03. 20:50
null
Gabriel Martinelli a Ligakupa után az Európa-ligában is duplával mutatkozott be (Fotó: AFP)
A Frankfurt elleni 3–0-s győzelmet követően újabb kiütéses sikert könyvelhetett el az Európa-ligában az Arsenal, amely a csoportkör második fordulójában 4–0-val küldte haza a belga Standard Liege-t. A kvartett másik mérkőzésén az Eintracht Frankfurt 1–0-ra nyert a Guimaraes otthonában.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
F-CSOPORT
Arsenal–Standard Liege 4–0
(Martinelli 13., 16., J. Willock 22., Dani Ceballos 57.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Hiába változtatott tíz helyen Unai Emery a hétfői, Manchester United elleni rangadóhoz képest, az Arsenal és a Standard Liege történelme, illetve jelenlegi helyzete egyaránt fölényes hazai győzelmet vetített előre: a két gárda csütörtökit megelőző négy egymás elleni meccsét egyaránt az angolok nyerték meg, ezeken 15 gólt szereztek, ebből hetet egyetlen összecsapáson – mindmáig ez a 0–7 az Arsenal történetének legnagyobb különbségű idegenbeli győzelme az európai kupaporondon, valamint a Standard Liege legsúlyosabb hazai veresége.

Nos, ilyen felütés után talán nem meglepő, hogy alaposan bekezdett a londoni együttes, amely az első negyedóra végéhez érve kétgólos előnyre tett szert: előbb Kieran Tierney remek, bal oldalról érkező beadását csúsztatta parádés mozdulattal a kapuba Gabriel Martinelli, aki 131 másodperccel később a bal alsót is kilőtte (2–0). Az ifjú brazil csatár 18 évesen és 107 naposan az Arsenal történetének legfiatalabb duplázója lett a nemzetközi kupákban, arról nem is beszélve, hogy nem sokkal korábban a Ligakupában is két góllal debütált.

Nem kellett sokat várni a harmadik találatra, az előzőnél az asszisztot jegyző Reiss Nelson lövése egy védőről Joe Willock elé pattant, az angol középpályás pedig gyakorlatilag lemásolta Martinelli második gólját (3–0).

A fiatalokkal felpezsdített gárdában nyoma sem volt a bajnokikon megszokott szürke játéknak, elöl Martinelli és Nelson gondoskodott leginkább a lendületről, de a két szélső védő, a jobbnál jobb beadásokat felmutató Kieran Tierney, vagy a kezdőcsapatba kilenc hónap után, csapatkapitányként visszatérő Héctor Bellerín is megmutatta, hogy nagy segítségére lehet a csapatnak az idény hátralévő részében.

A szünet után Martinelli előtt két lehetőség is adódott, hogy összehozza a mesterhármast, különösen Nelson beadásánál bánhatta, hogy lemaradt a labdáról. A brazil ezután az előkészítő szerepét vállalta magára, Ainsley Maitland-Niles laza bokapassza után finoman középre pörgetett, Dani Ceballosnak már nem volt nehéz dolga (4–0). A Real Madridtól kölcsönvett középpályás az első gólját szerezte az Arsenal mezében.

A hajrában hiába szállt be Nicolas Pépé és Pierre-Emerick Aubameyang is, újabb gól már nem született. Az Arsenal így is fölényesen nyert, története során először behúzva hat egymást követő európai kupameccset az Emirates Stadionban.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Guimaraes–Eintracht Frankfurt 0–1 (N'Dicka 36.)

Az első fordulóban hazai pályán az Arsenaltól 3–0-ra kikapó Eintracht Frankfurt Guimaraesben igyekezett kiköszörülni a csorbát, s már a mérkőzés elejétől fogva jóval többet birtokolta a labdát mint a hazai csapat, s a fölénynek végül a 36. percben lett eredménye, amikor Obite N'Dicka egy szöglet után a kapuba fejelt.

A második félidőben mindkét csapat próbált ugyan gólt szerezni, de egyikük sem járt sikerrel, így a Frankfurt első győzelmével megelőzte a Guimaraest, és feljött a harmadik helyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik