Kiütés! A West Ham öt gólt szerzett Sallaiék ellen és könnyedén jutott az El legjobb 8 csapata közé

Vágólapra másolva!
2024.03.14. 20:40
Paquetá (elöl) találatával korán előnybe került a West Ham, az angolok végül kiütötték ellenfelüket (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján a West Ham United hazai pályán fogadta a Freiburgot. Paquetá és Bowen góljai után már a 32. percre megfordította a párharcot a hazai csapat, amely a második félidőben sem állt le, könnyedén használta ki a németek hibáit és 5–0-ra megnyerte a mérkőzést.

 

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
WEST HAM UNITED (angol)–FREIBURG (német) 5–0 (2–0)
London, London Stadion. Vezette: Marco Guida (Filippo Meli, Giorgio Peretti) – olaszok
WEST HAM: Fabianski – Coufal, Mavropanosz, Zouma, Cresswell – Soucek, Edson Álvarez (K. Phillips, 86.), Lucas Paquetá (Ward-Prowse, 62.) – Bowen (Earthy, 86.), Antonio (B. Johnson, 79.), Kudus (Ings, 86.). Menedzser: David Moyes.
FREIBURG: Atubolu – Sildillia (Röhl, 70.), Ginter, Gulde (Kübler, 62.), Günter – M. Eggestein, Höfler (Muslija, 62.) – Doan, Sallai, Grifo (Gregoritsch, a szünetben) – Höler (M. Philipp, 70.). Vezetőedző: Christian Streich.
Gólszerző: Lucas Paquetá (9.), Bowen (32.), Cresswell (52.), Kudus (77., 85.)

Negyedik alkalommal csapott össze az Európa-liga-idényben a West Ham United és Sallai Roland csapata, a Freiburg. A nyolcaddöntős párharc első felvonását Gregoritsch találatával a németek nyerték, de egygólos előnyük nem tűnt életbiztosításnak.

A minimális fór nem is maradt meg sokáig, hiszen egy bal oldali szöglet után Lucas Paquetá találatával már a 9. percben megszerezték a vezetést az angolok. Sallai révén gyorsan válaszolhatott volt a Freiburg, de a magyar támadó lövése 11 méterről a kapu mellé szállt. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, ezzel el is lőtte az összes puskaporát a német gárda. A 32. percben fordította meg a párharcot a West Ham, Bowen harcolt meg egy labdáért, majd a 16-os előteréből a bal alsó sarokba lőtt. 

A második félidőben sem lasított a házigazda. Az 52. percben Bowen passzolt Cresswellhez, aki egy állítás után 14 méterről lőtte ki a bal alsót. A hajrában aztán Kudus pillanatai következtek. A ghánai előbb a 77. percben  egy remek szóló – majdnem a saját térfele közepéről jutott el a kapu elé – végén 11 méterről lőtt a bal alsó sarokba, majd a 85. percben Bowen passza után 21 méterről szintén a bal alsó sarokba talált. A németeknek egy percig sem volt esélyük a találkozón, a West Ham sorozatban a 11. európai kupameccsét nyerte meg hazai pályán és ezzel bejutott az Európa-liga legjobb 8 csapata közé. 5–0

776114062
Szép estét szereztek szurkolóiknak az angolok (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik