A 92. percben még kiesésre állt a Leverkusen, aztán jött Patrick Schick, a csodacsere

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 23:11
Patrick Schick (ő fut elöl) két góljával megmentette a Leverkusent (Fotó: Getty Images)
A Bayer Leverkusen sokáig vesztésre állt, de Patrik Schick duplájával a 93. és 98. perc között megfordította a mérkőzést, 3–2-re legyőzte a Qarabagot a labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapján, és bejutott a legjobb nyolc közé. A késő esti programban továbblépett a Roma, az Atalanta, valamint – ahogyan azt külön tudósításunkban olvashatták – a Liverpool is.

LEVERKUSEN–QARABAG 3–2

Hiába játszott fölényben a német csapat, nem sikerült vezetést szereznie (pedig az első tíz percben hat kisebb-nagyobb lehetősége is volt). A Qarabag fokozatosan alkalmazkodott a helyzethez, rendezte sorait, ellentámadásokra is futotta az erejéből – és egy ilyenből az 58. percben Abdellah Zoubir befejelte a vezető gólt (VIDEÓ ITT!).

Elvin Jafarguliyev visszahúzásért, VAR-ozás után piros lapot kapott, de hiába az emberhátrány, a 67. percben futott egy újabb kontra, és Juninho belőtte a második vendéggólt is (VIDEÓ ITT!).

Jeremie Frimpong kapáslövéssel gyorsan szépített (VIDEÓ ITT!), és a ráadással együtt több mint húsz perce maradt a német csapatnak, hogy „rendbe tegye” a meccset, de amikor lejárt a rendes játékidő, még mindig az azeriek vezettek.

Aztán jött Patrik Schick…

Az 59. percben pályára küldött cseh gólgyáros a 93. percben remekül érkezett a rövid sarokra, közeli lövéssel egyenlített (VIDEÓ ITT!), és még csak a 2x15 perces hosszabbításra sem volt szükség: a 98. percben Schick fejelt is egy gólt (VIDEÓ ITT!) – emlékezetes hajrá végén továbbjutott a német együttes!

A Leverkusen 37 tétmérkőzés után is őrzi idénybeli veretlenségét: 25 forduló után vezeti a német bajnokságot (21 győzelem, négy döntetlen), a Német Kupában négy győzelem után várja az elődöntőt, míg az Európa-ligában hét győzelemmel és egy döntetlennel jutott be a negyeddöntőbe.

BRIGHTON–ROMA 1–0

Nulla–négyről indult a Brighton a Roma ellen, de nem jutott olyan közel az összesítésbeli fordításhoz, mint kora este a végül szintén kieső Villarreal: a győzelem azért meglett Danny Welbeck első félidő hajrájában lőtt gyönyörű góljával (VIDEÓ ITT!).

A Roma sorozatban a negyedik idényben jutott be valamelyik európai kupasorozat negyeddöntőjébe; ilyesmi először fordul elő a klub történetében.

ATALANTA–SPORTING 2–1

Akárcsak kora este a Benfica, a Sporting is megszerezte a vezetést idegenben, de hiába Pedro Goncalves szép kényszerítőzés után lőtt gólja (VIDEÓ ITT!), az előny nem tartott ki: Ademola Lookman a második félidő legelején, egy rámenős letámadásból épülő akció megkoronázásaképpen egyenlített (VIDEÓ ITT!), majd Gianluca Scamacca belőtte a bergamóiak továbbjutását jelentő második hazai gólt is (VIDEÓ ITT!).

Scamaccát aligha szeretik a lisszaboniak: már harmadszor szerzett gólt ellenük az európai kupákban.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Bayer Leverkusen (német)–Qarabag (azeri) 3–2 (J. Frimpong 72., Schick 90+3., 90+8., ill. Zoubir 58., Juninho 67.)
Kiállítva: Jafarguliyev (62. – Qarabag)
Továbbjutott: a Leverkusen, 5–4-es összesítéssel
Brighton (angol)–Roma (olasz) 1–0 (Welbeck 37.)
Továbbjutott: a Roma, 4–1-gyel 
Atalanta (olasz)–Sporting CP (portugál) 2–1 (Lookman 46., Scamacca 59., ill. Pedro Goncalves 33.)
Továbbjutott: az Atalanta, 3–2-vel
Liverpool (angol)–Sparta Praha (cseh) 6–1 (D. Núnez 7., Clark 8., Szalah 10., Gakpo 14., 55., Szoboszlai 48., ill. Birmancsevics 42.) – részletek itt!
Továbbjutott: a Liverpool, 11–2-vel

Korábban
Slavia Praha (cseh)–Milan (olasz) 1–3 (M. Jurásek 88., ill. Pulisic 33., Loftus-Cheek 36., Rafael Leao 45+6.) 
Kiállítva: Holes (20., Slavia)
Továbbjutott: a Milan, 7–3-as összesítéssel
Villarreal (spanyol)–Olympique Marseille (francia) 3–1 (Capoue 32., Sörloth 54., Mosquera 85., ill. Clauss 90+4.) 
Továbbjutott: a Marseille, 5–3-mal
Glasgow Rangers (skót)–Benfica (portugál) 0–1 (Rafa Silva 66.) 
Továbbjutott: a Benfica, 3–2-vel
West Ham United (angol)–Freiburg (német) 5–0 (Lucas Paquetá 9., Bowen 32., Cresswell 52., Kudus 77., 85.– részletek itt!
Továbbjutott: a West Ham, 5–1-gyel

A negyedddöntő és az elődöntő sorsolása pénteken 13 órakor lesz a svájci Nyonban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik