El: bravúr kell a Freiburgtól Franciaországban

S. N.S. N.
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 11:18
Sallai Rolandék Franciaországban kell helyt állni az Európa-ligában (Fotó: AFP)
Az El-rájátszásában nagy kihívás vár a Freiburgra, ellenfele, a Lens otthonában sok európai élcsapat megégett a közelmúltban.

Imponáló támadófutballt játszott az Európa-ligában, és megérdemelten jutott az egyenes kieséses szakaszba a Freiburg, amelynek tizenhét lőtt gólja holtversenyben a második legtöbb volt a csoportkörben. Csakhogy a nyolcaddöntőbe jutásért rögtön nehéz ellenfél vár a Sallai Roland mellett immár Szalai Attilát is foglalkoztató német együttesre – a francia Lens hazai környezetben az Arsenalt (2–1), a Sevillát (2–1) a PSG-t (3–1), illetve a Lyont (3–2) és a Marseille-t (1–0) is két vállra fektette 2023-ban. Ráadásul, amíg a Freiburg a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elvesztette, a Lens a sajátjait mind megnyerte.

A pazar tavaszi kupaszereplés megágyazhatna a nagyobb klubcsapatok felé kacsingató Sallai Rolandnak is, akinek 2025 júniusában jár le a szerződése. A télen több Serie A- és Premier League-együttes érdeklődéséről lehetett hallani, azonban a 46-szoros válogatott támadó jelenlegi kenyéradójánál maradt. Ugyanakkor friss hír, hogy Esterházy Mátyás ügynöksége, az EM Sports látja el mostantól a 26 éves támadó teljes körű jogi képviseletét, és ki tudja, egy jó tavasz és erős Európa-bajnoki szereplés után milyen távlatok nyílnak meg előtte.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉSEK
18.45: Olympiakosz (görög)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Sturm Graz (osztrák)–Slovan Bratislava (szlovák) 
18.45: Union Saint-Gilloise (belga)–Eintracht Frankfurt (német)
18.45: Molde (norvég)–Legia Warszawa (lengyel)
21.00: Servette (svájci)–Ludogorec (bolgár)
21.00: Real Betis (spanyol)–Dinamo Zagreb (horvát)
21.00: Ajax (holland)–Bodö/Glimt (norvég)
21.00: Maccabi Haifa (izraeli)–Gent (belga), Bozsik Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik