Ekl: „Ki kell emelni Sztankovics gesztusát” – olasz lapszemle

Vágólapra másolva!
2023.12.15. 09:15
null
Dejan Sztankovics gesztusát méltatták az olasz sajtóban (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a Groupama Arénában csütörtökön a Fiorentinával, így második helyen továbbment csoportjából az Európa-konferencialigában. A firenzeiek egyszer sem verték meg a Fradit, de így is csoportelsők lettek – mutatjuk, hogy reagáltak az olasz lapok.

 

„Elég volt a budapesti döntetlen is a Fiorentina csoportelsőségéhez! Az iksszel megmaradt a kétpontos előny, így a liláknak nem kell meccselnie a rájátszásban” – írta a Corriere dello Sport.

Ehhez hasonló módon foglalta össze a történteket a Football Italia is, míg a Tuttosport így fogalmazott: „Végrehajtotta küldetését a Fiorentina, a budapesti döntetlennel megvan a csoportgyőzelem! A firenzeiek mellett a magyar klub is továbbjutott, de részt kell vennie a rájátszásban.”

A számunkra legérdekesebb azonban a La Gazzetta dello Sport cikke, amelyben külön kiemelik a Ferencváros vezetőedzőjét: „A Fiorentina és a magyar csapat is örülhet ennek a döntetlennek, megvan a továbbjutás. Előbbinek a csoportgyőzelem is, de nem lehet felhőtlen a boldogság, hiszen Nico González megsérült, látszólag súlyosan. Itt ki kell emelni a Ferencváros edzőjét, Dejan Sztankovicsot, aki jelesre vizsgázott fair playből, hiszen a hordágy mellett vigasztalta a firenzeiek szélsőjét…”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
F-CSOPORT

Ferencváros–Fiorentina (olasz) 1–1 (0–0)
Budapest, Groupama Aréna, 20 657 néző. Vezette: Luis Godinho (portugál)
FTC: Dibusz – Makreckis, Aaneba, I. Cissé, Civic (Botka, 64.) – Abu Fani, Esiti (Ben Romdan, 79.) – Katona B. (Besic, 79.), Zachariassen, Marquinhos – Varga Barnabás (Lisztes, 67.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Fiorentina:
O. Christensen – Kayode, Milenkovics, Ranieri, Parisi– Mandragora (Nzola, 63.), Maxime Lopez, Barák – Nicolás González (Ikoné, 20.), Beltrán, Brekalo (Kouamé, 63.). Vezetőedző: Vincenzo Italiano
Gólszerző: Zachariassen (48.), ill. Ranieri (73.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Genk (belga)–Csukaricski (szerb) 2–0 (Heynen 21., Paintsil 57.)
Kiállítva:
Galarza (33., Genk)

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Fiorentina 6 3 3 14–6 8 12
2. FERENCVÁROS 6 2 4 9–6 3 10
3. Genk 6 2 3 1 8–5 3 9
4. Csukaricski 6 6 2–16 –14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik