Ekl: „A Fiorentina nem feltétlenül a három pontért hajt”

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.14. 10:26
null
Hajdu Attila szerint Fradi ellen készülő firenzeiek nem fognak megszakadni a győzelemért a Groupama Arénában, hiszen a csoportelsőséghez a döntetlen is elég nekik (Fotó: facebook.com/Fiorentina)
A Ferencváros labdarúgócsapata 18.45 órától fogadja az  Európa-konferencialiga csoportkörének utolsó fordulójában a Fiorentinát. Az FTC csoportelső lesz, ha győz, de a továbbjutást érő 2. helyhez a döntetlen is elég. Ez utóbbi tény rányomja a meccsre a bélyegét – véli a Nemzeti Sport szakértője, a Ferencváros korábbi, tízszeres válogatott kapusa, Hajdu Attila.

 

 

„Rányomja a bélyegét a meccsre, hogy a döntetlen mindkét csapatnak jó – mondta Hajdu Attila a Ferencváros–Fiorentina mérkőzés kapcsán a Nemzeti Sportnak. – Tudom, hogy ez az a mondat, amit egy edző vagy egy játékos sohasem ejt ki a száján, de ismerve az olasz futballt is, azt hiszem, a Fiorentina nem feltétlenül a három pontért hajt majd.

Ennek ellenére szakértőnk szerint Dibusz Dénesre főszerep hárulhat a mérkőzésen.

„A kapusnak akkor is fontos szerepe van, ha nem is kell védenie, de azt hiszem, lesz azért dolga bőven. Bátornak kell lennie a Fradinak, mert a határozott, harcos játék mindig meghozza a gyümölcsét. Jó esetben győzelemmel, de vereség esetén is jobb bátran kikapni, mint tele gatyával. Hazai pályán vállalni kell a kezdeményezést még egy topligás csapat ellen is, szóval, fontos, hogy lüktető játék alakuljon ki. Az utóbbi időben nem szerepel jól a Fradi, de annak idején, 1995-ben mi is a Debrecen elleni vereség után mentünk ki Brüsszelbe az Anderlecht elleni BL-selejtezőre, és a bajnoki kudarc kicsit összerántotta a csapatot – nos, hátha ezt váltja ki a mostaniakból is a Paks elleni zakó. Összességében azt várom, hogy pontot szerez a Ferencváros, és továbbjut a csoportból.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
F-CSOPORT

18.45: FERENCVÁROSI TC–Fiorentina (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Genk (belga)–Csukaricski (szerb)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina53213– 5 +811
2. FERENCVÁROS523 8– 5 +3 9
3. Genk5131 6– 5 +1 6
4. Csukaricski55 2–14–12 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik