Ekl: Nem vagyok elégedett, de elfogadom az eredményt – Sztankovics

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.11.09. 22:04
null
Dejan Sztankovics szerint jó úton jár az FTC, de a továbbjutási esélyekről nem akart beszélni (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros és a Genk a belgiumi összecsapás után Budapesten is döntetlent játszott egymással, így továbbra is pontazonossággal áll az Európa-konferencialiga F-csoportjának második és harmadik helyén. A döntetlen mindkét csapat vezetőedzője szerint igazságos, bár Dejan Sztankovics nem maradéktalanul elégedett vele.

 

INTERJÚ DEJAN SZTANKOVICCSAL, A FERENCVÁROS VEZETŐEDZŐJÉVEL

– Elégedett a döntetlennel?
– Nagyon kemény mérkőzés volt, nagy nyomás alatt voltak a kapuk. A végeredménnyel nem vagyok maradéktalanul elégedett, de elfogadom. Mindegyik játékosunknak gratuláltam, mert csapatként harcoltak, egy percre sem adták fel. A sorozatban az apró részletek döntenek a meccs kimeneteléről, van még két mérkőzésünk a csoportban, hogy elérjük a céljainkat.

– Megkerülhetetlen a kérdés: kinek a felelőssége a kapott gól?
– Ha megfelelő lehetőséget kaptunk volna Samy Mmaee sérülését követően a cserére, nem kellett volna tíz a tizenegy ellen játszanunk pár perc erejéig. Ez normális lett volna, láttunk már olyat, hogy a játékvezető tíz-tizenkét percet hosszabbított, ezért nem értettem, ezúttal miért nem lehetett várni a cserével, és miért nem lehetett hosszabbítani.

– Optimista a továbbjutást illetően?
– A letámadást, a szabadrúgásokat, szögletvariációkat, a támadójátékunkat és a védekezésünket tekintve azt látom, hogy jó úton járunk. Nagyszerű a futballisták, erős személyiségek alkotják a csapatot. Mindig elmondom, legyenek boldogok, hogy ilyen nagy múltú egyesületet képviselhetnek, mint a Ferencváros.

Wouter Vranckennek is hiányérzete van (Fotó: Török Attila)

INTERJÚ WOUTER VRANCKENNEL, A GENK VEZETŐEDZŐJÉVEL

– Elégedett a végeredménnyel?
– A döntetlen nem rossz, annak fényében főleg, hogy mindkét csapat jó tempóban és nagy akarással futballozott. Jó volt látni, hogy volt energia ebben a meccsben, és éppen ezért a küzdelem is megfelelő volt. Igyekeztünk lehetőségeket kialakítani, ám a győzelemhez hatékonyabbnak kellett volna lennünk, ebből a szempontból van némi hiányérzetem.

– Miért döntött úgy, hogy a 74. percben lecseréli Joseph Paintsilt?
– Azért, mert több támadót neveztünk a meccsre, és abban a pillanatban úgy ítéltem meg, új lendületre van szüksége a csapatnak. Olyan labdarúgót akartam pályára küldeni, aki képes megoldani a helyzeteket az egy egy elleni párharcok során, jó a befejezésekben, illetve hatékony a tizenhatoson belüli játékhelyzetekben.

– Miként látja, hogyan alakulhat a csoportban a továbbjutás?
– Három csapat is nagyon közel áll egymáshoz a pontszámot, illetve a játékerőt illetően. Egyetértek Dejan Sztankoviccsal, amikor azt mondja, ez nem Konferencialiga-, hanem inkább Európa-liga-színvonalú csoport, úgyhogy jósolni sem tudok az esélyekről, csak azt mondhatom, meglátjuk, mit hoz majd a jövő...

VÉLEMÉNYEK

Alekszandar Pesics, a Ferencváros csatára az uefa.com-nak: – Balszerencsénk volt, hiszen akkor kaptunk gólt, amikor kevesebben voltunk a pályán. Hátravan még két mérkőzés, mindent megteszünk a továbbjutás érdekében. Erős a csoport, harcolunk az utolsó pillanatig.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa az M4 Sportnak: – Félig üres a pohár. A meccs képét és Cebrail Makreckis lövését látva csalódott vagyok. Szerencsétlenek voltunk, hogy nem tudtunk idejében cserélni, kevesebben voltunk a pályán a kapott gólnál, éppen onnan hiányzott egy ember, ahonnan a gólt lőtték, persze ettől még meg lehetett volna úszni. Több lehetőségünk volt, mint Genkben, sajnos nem sikerült nyerni.

Sigér Dávid, a Ferencváros középpályása az M4 Sportnak: – Pozitívum, hogy ilyen szintű ellenféllel szemben pariban tudtunk lenni, fel tudtuk venni a kesztyűt. Minőségi ellenfelekkel játszunk az Ekl-ben, de úgy néz ki, jól csinálunk valamit. Lehet, hogy a meccs előtt aláírtuk volna a döntetlent, de most fájó. Mentálisan nagyon megterhelő mérkőzés volt.

Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros középpályása az M4 Sportnak: – Csalódottak vagyunk, hiszen nyerni akarunk, azonban nincs nagy baj, harcban vagyunk a továbbjutásért. Vezettünk, irányítottuk a mérkőzést, és most – sajnos – elveszítettünk két pontot.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ, F-CSOPORT
FERENCVÁROSI TC–KRC GENK (belga) 1–1 (0–0)
Budapest, Groupama Aréna, 20 127 néző. Vezette: Alekszej Kulbakov (Dmitrij Zsuk, Oleg Maszljanko) – fehéroroszok
FERENCVÁROS:Dibusz – Makreckis, S. Mmaee (Aaneba, 62.), Cissé, Civic – Sigér D. (Esiti, 79.), Abu Fani – Marquinhos, Zachariassen (Ben Romdan, 51.), A. Traoré (Botka, 79.) – Pesics (Lisztes, 79.).Vezetőedző:Dejan Sztankovics
GENK:Vandevoordt – Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga – Baah, Hrosovsky, Heynen (Galarza, 32.), El-Hanusz – Paintsil (Fadera, 74.) – Zeqiri (Sor, 88.).Vezetőedző:Wouter Vrancken
Gólszerző: Pesics (47.), ill. Munoz (62.)

A mérkőzés onlive, szöveges tudósítása itt érhető el!

A csoport másik mérkőzésen: Csukaricski (szerb)–Fiorentina (olasz) 0–1

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina 4 2 2 11–4 +7 8
2. FERENCVÁROS 4 1 3 6–4 +2 6
3. Genk 4 1 3 5–3 +2 6
4. Csukaricski 4 4 1–12 –11 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik