Ekl: A Rapid térdre kényszerítette a Debrecent – osztrák sajtószemle

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.18. 12:11
null
A DVSC súlyos vereséget szenvedett a bécsi Rapid ellen (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG
Mint ismert, a Rapid Wien 5–0-ra legyőzte a Debreceni VSC-t, míg a Ferencváros a máltai Hamrun Spartans elleni sikerével továbbjutott a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. köréből. Cikkünkben összegyűjtöttük, miként látta az osztrák és a máltai sportsajtó az érintett összecsapásokat.

 

ALaola szerint a Rapid az előzetes várakozásoknak megfelelően megnyerte a párharcot. Úgy látta, hogy debreceniek a második félidőre jó mentalitással jöttek ki az öltözőből, de a vendégek erre kontrákkal válaszoltak, ezzel együtt hamar eldöntötték a továbbjutással kapcsolatos kérdéseket.

A bécsiKurier gálamérkőzésnek titulálta a debrecenit, elismerően írt a Rapid teljesítményéről, mindazonáltal kiemelte, a csapat szereplése továbbra is kiszámíthatatlan, átmeneti visszaesésként jellemzi a hazai 0–0-s döntetlent és a hétvégi bajnoki vereséget. Felveti, hogy utóbbi oka a csapatban is felbukkanó influenzás megbetegedés lehet.

AzORF Sport úgy fogalmaz, hogy a labdarúgó NB I legutóbbi idényének harmadik helyezettje támadásban teljesen ártalmatlannak bizonyult, miközben védekezésben döntő hibákat követett el. Megemlíti, hogy Marco Grüll 51. percben szerzett, 3–0-t eredményező találatát követően, együttese hatékonyságát látva még az azt megelőzően visszafogott vezetőedző, Zoran Barisic is „lazán” tapsolt a stábjával együtt.

Következő megálló: Firenze! – írja a Heute, amely kifejti, a csalódást keltő bécsi 0–0-s döntetlen után a zöld-fehérek feljebb kapcsoltak, és egyértelműen, 5–0-val térdre kényszerítették a Debrecent. A rájátszásban a tavalyi döntős Fiorentina vár a Rapidra.

A Kicker amondó, hogy a Rapid Wien fellélegezhetett a „gálaelőadása” után, amellyel valamelyest sikerült elfelejtetnie a Hartberg ellen múlt hétvégén elveszített bajnoki mérkőzését.

Irány a máltai sajtó!

A Malta Independent így fogalmaz: „Ahogyan az várható volt, a Hamrun Spartans kiesett a Konferencialigából, miután csütörtökön 2–1-re kikapott Budapesten – a Ferencváros 8–2-es összesítéssel jutott tovább. Kétségtelen, a múlt héten Ta' Qualiban rendezett »odavágó« második félidő elején elszenvedett katasztrofális öt perc volt a fordulópontja ennek a párharcnak.”

A Ferencváros túlélte a korai rémületet – ezzel a címmel közölte tudósítását a Times of Malta. A portál a főszövegben leszögezi, hogy a Hamrunnak a múlt heti 6–1-es vereséget követően semmi esélye nem volt ez Ekl-rájátszásba jutásra.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Debreceni VSCRapid Wien (osztrák) 0–5
Debrecen,16 500 néző. Vezette: Sztavrev (északmacedón)
DEBRECEN: Megyeri – Kusnyír (Baranyai, 73.), Dreskovics, Romancsuk, Manrique – Lagator, Loncsar – Szécsi (Domingues, a szünetben), Dzsudzsák (Mance, 86.), Joao Oliveira (Kiziridisz, 61.) – Dorian Babunszki (Bárány, 73.) . Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
RAPID WIEN: Hedl – Schick, Querfeld (M. Hoffmann, 75.), Cvetkovics (Sollbauer, 82.), Auer (Moormann, 75.) – Sattlberger, Oswald, Kerschbaum – Seidl, Burgstaller (Mayulu, 79.),Grüll (Bajic, 79.). Vezetőedző: Zoran Barisic
Gólszerzők: Seidl (15.), O. Romancsuk (44. – öngól), Grüll (51.), Burgstaller (72.), Bajic (90.)

Továbbjutott: a Rapid Wien, 5–0-s összesítéssel

FTC–Hamrun Spartans (máltai) 2–1 (1–1)
Budapest,
Groupama Aréna, 11 375 néző. Vezette: G. Davidov (bolgár)
FERENCVÁROS: Varga Á. – Wingo (Civic, a szünetben), I. Cissé, Knoester (Abena, 74.), Pászka – Sigér D, Abu Fani (Gojak, 81.) – A. Traoré (Lisztes, 60.), Nguen (Marquinhos, 60.), Zachariassen – Varga B. Vezetőedző: Máté Csaba
HAMRUN:
Marchetti – Mbong (Camenzuli, 38.), Bilic, Emerson, Bjelicsics – Elionay (Attard, 80.), Krsztics, Nenov (Eder, 63.), Corbolan – Montebello (Jonny, 63.), Paintsil (Borg, 80.). Vezetőedző: Luciano Zauri
Gólszerző: Traoré (41.), Varga B. (69.), ill. Mbong (6.)

Továbbjutott: az FTC, két győzelemmel, 8–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik