Sportrádió: A hazai kapufa ezúttal tényleg a hazaiakkal volt... – Orosz Pál

Vágólapra másolva!
2023.03.10. 21:36
null
A kapufa a németekkel volt, legalábbis az odavágón (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Ferencváros 2–0-ra kikapott Leverkusenben az Európa-liga nyolcaddöntőjének odavágóján. A mérkőzést most Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója értékelte a Sportrádióban Rizmayer Mihálynak. 

„Nyilván nem örülök a vereségnek, ez evidens, de a másik oldalról azt mondom, egy teljesen vállalható mérkőzést játszottunk. A hazai kapufa most tényleg hazai volt, mert Zachariassen lövésénél kipattant róla a labda, a Leverkusen szabadrúgásánál pedig az egyik hazai játékos fejére… A kettő-nulla egy vállalható eredmény, de a visszavágón mindent megteszünk azért, hogy orvosoljuk” – kezdte Orosz Pál.

„Köszönet mindenkinek, aki ott volt a helyszínen, mert olyan fantasztikus hangulatot varázsoltak, mintha otthon játszottunk volna. A csapatnak ez nagyon sokat jelent. A visszavágón hatvanezer ember előtt akár még a németeknek is megremeghet a lábuk…” – folytatta a vezérigazgató, aki bővebben is kitért a visszavágóra.

„Nem fogjuk feladni semmiféleképpen. Abban mindenki biztos lehet, hogy ameddig egy játékosunk is rendelkezésre áll, addig megyünk és csináljuk. Ha az elején rúgunk egy gólt, még bármi történhet…”

„Azt várom a visszavágótól, hogy kompromisszumot nem ismerve játsszunk, próbáljunk meg fordítani. Tudjuk, mire képes a Leverkusen, mennyit ér a kerete, de a Monacót is megleptük. Ha ott vannak a szurkolóink, bármi előfordulhat” – zárta mondandóját Orosz Pál, aki azt még hozzátette, rengeteg sérültje van a csapatnak, de mindenki odateszi magát, aki rendelkezésre áll, ez a csapat bármire képes lehet.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BAYER LEVERKUSEN (német)–FERENCVÁROS 2–0 (1–0)
Leverkusen,
BayArena, 25 001 néző. Vezette: Massa (olasz)
LEVERKUSEN: Hrádecky – Kossounou, Tah, E. Tapsoba – J. Frimpong, Amiri, Demirbay, Hincapié – M. Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (A. Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.). Vezetőedző: Xabi Alonso
FERENCVÁROS:
Dibusz – Botka (Wingo, 87.), Abena, Knoester, Civic – Zachariassen, Esiti, Vécsei – Marquinhos (Gojak, 78.), R. Mmaee, A. Traoré (Frederiksen, 87.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Demirbay (9.), Tapsoba (86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik