FTC: Vezetőedző vagyok, nem Monopoly-játékos – Csercseszov

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.12. 14:16
null
Sztanyiszlav Csercseszov elmondta, nem adják fel, a végsőkig hisznek magukban (Fotó: Getty Images)
Az orosz Szport Ekszpressz a Ferencvárosi TC vezetőedzőjével, Sztanyiszlav Csercseszovval készített interjút, miután csapata 2–0-ra kikapott a Bayer Leverkusentől a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első meccsén. A szakember a továbbjutási esélyekről is nyilatkozott.

 

Sztanyiszlav Csercseszov kiemelte, a vereségtől függetlenül az edzői utasítások be nem tartása és a hozzáállásuk miatt nem panaszkodhat a játékosaira, mindkét tekintetben jól teljesítettek. Szerinte az FTC mindkét gólt „szerencsétlen hiányosságok” miatt kapta: „A Bayer komoly Bundesliga-klub, a legkisebb hibák sem fértek bele” – mondta Csercseszov.

Az interjút készítő orosz sportújságíró, Georgij Kugyinov leszögezte, tudja, hogy Csercseszov nem szereti használni a probléma szót, ellenben megkérdezte a mestert, hogyan írná le a Ferencváros jelenlegi helyzetét, amelyben öt sérült és egy, sárga lap miatt eltiltott játékos miatt hat labdarúgóját nélkülöznie kell.

„Ez a jelenlegi valóságunk. A sérültek közül senki nem játszhat a csütörtöki visszavágón, Botka Endre sárga lapot kapott, ami azt jelenti, hogy nem léphet pályára Budapesten. Megjegyzem, figyelmeztették őt, mielőtt szankcionálták, az olasz játékvezetői stáb szinte tökéletesen működött, rég nem láttam ennyire színvonalas mérkőzésvezetést” – vélekedik Csercseszov.

– A legutóbbi beszélgetésünk során helyesen azt mondta, az emberek fociznak, nem a pénz. De mégis, kettő nullás hátrányban mire számíthat a hat játékost nélkülöző Ferencváros egy olyan csapat ellen, amelynek tízszer nagyobb a piaci értéke? – tették fel a kérdést Sztanyisztav Csercseszovnak.
– Felesleges erről beszélgetnünk, vezetőedző vagyok, és nem Monopoly-játékos. Való igaz, nem egyszerű a helyzetünk, de a stábunk hozzászokott a nehézségekhez, és nem panaszkodik. Dolgozunk a hibákon, valahogy újraépítjük magunkat. Reméljük, hogy legalább hatvanezer szurkoló érkezik a visszavágóra, amelynek a Puskás Aréna ad otthont, ez hatalmas támogatást jelentene. Soha nem adhatod fel, mindig a végsőkig kell hinned, és a lehető legtöbbet kell kihoznod magadból. Mi ezt tesszük! – zárta le a mester.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BAYER LEVERKUSEN (német)–FERENCVÁROS 2–0 (1–0)
Leverkusen,
BayArena, 25 001 néző. Vezette: Massa (olasz)
LEVERKUSEN: Hrádecky – Kossounou, Tah, E. Tapsoba – J. Frimpong, Amiri, Demirbay, Hincapié – M. Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (A. Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.). Vezetőedző: Xabi Alonso
FERENCVÁROS:
Dibusz – Botka (Wingo, 87.), Abena, Knoester, Civic – Zachariassen, Esiti, Vécsei – Marquinhos (Gojak, 78.), R. Mmaee, A. Traoré (Frederiksen, 87.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Demirbay (9.), Tapsoba (86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik