El: Ez akkora büntető volt, mint a ház – Xavi

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.02.17. 09:10
null
Sem Xavi, sem Erik ten Hag nem volt elégedett a játékvezetővel (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, a Barcelona 2–2-s döntetlent játszott a Manchester Uniteddel a labdarúgó Európa-ligában a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharc első mérkőzésén. Az odavágót követően Xavi, a katalánok trénere, valamint Erik ten Hag, az angolok menedzsere is a játékvezetőt kritizálta. Marcus Rashford úgy érzi, mintha vesztettek volna, míg Raphinha a lecserélését követő reakcióját magyarázta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Xavi, a Barcelona edzője elégedett volt csapata teljesítményével. „Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, nagyon jó csapat ellen játszottunk és a mérkőzés több szakaszában is domináltunk. Úgy éreztük, akár a győztes gól is meglehet, mondtam korábban, hogy ez a párharc az Old Traffordon fog eldőlni.”

A mérkőzés 83. percben Ferran Torres váltotta a gólt szerző és gólpasszt adó Raphinát. A brazil játékos láthatóan feszült és dühös volt, amiért el kell hagynia a pályát. A katalán mester azonban tisztázta, hogy nincs semmilyen konfliktus közte és a játékosa között. Raphinha bocsánatot kért Xavitól, aki teljes mértékben megérti, milyen az, ha a játékos a pályán szeretne maradni. „Ezt a hozzáállást nem tekintem negatívnak, hasonlóan éreztem én is.”

A Barcelona elvesztette Pedrit, akit a mérkőzés első félidejében sérülés miatt cserélt le Xavi és várhatóan három hétig nem léphet pályára. „Nagy veszteség a kiesése, de vannak lehetőségeink a pótlására.” A visszavágón Dembélé sérülés, Gavi eltiltás miatt nem léphet pályára, míg Busquets játéka kérdéses.

A spanyolok 43 éves edzője beszélt Fred kezezéséről is. „Ez akkora büntető volt, mint a ház. Már Milánóban sem adtak meg egy hasonló esetet a Bajnokok Ligájában, és most sem. Elmondtam a véleményemet a bírónak, aki azt válaszolta, hogy a VAR ellenőrizte az esetet” – idézi Xavit a Marca.

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere szerint is tévedett a játékvezető. Az angolok edzője szerint Jules Koundé belépője piros lapot ért. „Kettő–egyes állásnál Rashfordot hátulról érkezve szerelték. Lehet, nem volt a tizenhatoson belül, de egyértelmű piros lap volt. A játékvezető nemcsak a mérkőzést, hanem a párharcot is befolyásolta.” Fred kezezése kapcsán annyit mondott, hogy „nem lehet összehasonlítani a két esetet”.

A vendégek holland edzője elégedett volt csapata teljesítményével. „A spanyol éllovassal játszottunk, idegenben, és domináltunk a mérkőzésen, ez jó.”

A Barcelona vezető találatát szerző Marcos Alonso szerint a gól különleges pillanat volt, de nem teljesen elégedett. „Kár, hogy abban a tíz percben megfordították az eredményt. A meccs nagy részét mi uraltuk. Jobban kontroll alatt kell tartani a teljes mérkőzést” – mondta a balhátvéd a Mundo Deportivónak.

Raphinha is megerősítette, hogy bocsánatot kért Xavitól. „Vannak pillanatok, amikor annyira szeretnénk a pályán lenni, hogy segítsük a csapatot, hogy végül ez történik. Emberek vagyunk, vannak pillanatok, amiket nem tudunk irányítani.”

Marcus Rashford, a Manchester United első góljának szerzője is kérdőre vonta a játékvezetőket. „Ez nem büntető, de száz százalék, hogy szabálytalan.” Az angol támadó a végeredménnyel sem elégedett. „Ez olyan érzés, mintha vesztettünk volna.A második félidőben gyors egymásutánban lőttünk két gólt, és úgy éreztük, mi irányítjuk a mérkőzést. A Barcelona azonban jó csapat, remek játékosokkal és sikerült kiegyenlíteniük" – idézi a játékost a Sky Sports.

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC BARCELONA (spanyol)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–2 (0–0)

Barcelona, Camp Nou. Vezette: Mariani (olasz)
BARCELONA: Ter Stegen – R. Araújo, Koundé, Marcos Alonso (Christensen, 67.), Jordi Alba (Balde, 67.) – Pedri (Sergi Roberto, 41.), F. de Jong, Kessié (Ansu Fati, 67.) – Raphinha (Ferran Torres, 83.), Lewandowski, Gavi. Menedzser: Xavi
MANCHESTER UNITED: De Gea – Wan Bissaka, Varane, L. Shaw, Malacia – Casemiro, Fred – Sancho (Garnacho, 82.), Bruno Fernandes, Rashford – Weghorst. Menedzser: Erik ten Hag
Gólszerző: Marcos Alonso (50.), Raphinha (76.), ill. Rashford (53.), Koundé (59. – öngól)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik