Ekl: a Fiorentina elintézte a Bragát, nyert a Trabzon és a Qarabag

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 21:01
null
Luka Jovics duplázott, a Fiorentina kiütötte a Bragát (Fotó: Getty Images)
Kiütéses sikerével nagy lépést tett a nyolcaddöntőbe jutásért a Fiorentina, amely a Bragát győzte le az Európa-konferencialigában csütörtökön. A kora esti meccseken a Trabzonspor és a Qarabag is nyert, míg a Bodö/Glimt gól nélküli döntetlen játszott a Lech Poznannal. 

 

Óriási lépést tett a nyolcaddöntőbe jutásért a Fiorentina, amely a Braga otthonába látogatott. Az olasz csapat az első játékrész végén szerzett vezetést Luka Jovics góljával, majd a fordulást követően tovább tetézte a hazaiak problémáit Vítor Tormena kiállítása. A „violák” a 60. percben ki is használták emberelőnyüket, ismét Jovics vette be a hazaiak kapuját. A portugálok nemhogy szépíteni nem tudtak a hátralévő időben, de újabb két gólt kaptak: a Jovicsot váltó Arthur Cabral a szerbhez hasonlóan duplázott. A Braga a négygólos vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került a jövő heti visszavágó szempontjából.

Megható élőképpel mondtak köszönetet a törökországi földrengés áldozatain segítő nemzeteknek a Trabzonspor szurkolói. A csapat hazai pályán legyőzte az FC Baselt, méghozzá Jens Stryger Larsen góljának köszönhetően – a dán a 65. percben szerezte a találkozó egyetlen gólját.

Szintén egygólos sikert aratott a Qarabag, amely Gentet múlta felül hazai pályán: Leandro Andrade a 78. percben döntötte el az összecsapást az azeriek javára – mindezt úgy, hogy a Qarabag a második játékrész elején büntetőt hibázott. A párharc nyitott maradt a visszavágóra nézve.

Nem esett gól a Bodö/Glimt és a Lech Poznan mérkőzésén, amelyen a norvégok domináltak. A lengyeleknek kaput eltaláló lövésük sem volt a meccsen, míg a Bodö többször is közel járt a vezetés megszerzéséhez – jövő héten akár még sokba is kerülhetnek az elpuskázott helyzetek.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Qarabag (azeri)–Gent (belga) 1–0 (Leandro Andrade 78.)
Trabzonspor (török)–FC Basel (svájci) 1–0 (Stryger Larsen 65.)
Bodö/Glimt (norvég)–Lech Poznan (lengyel) 0–0
Braga (portugál)–Fiorentina (olasz) 0–4 (Jovics 45+1., 60., Arthur Cabral 79., 90.)
Kiállítva: Tormena (55., Braga)

KÉSŐBB
21.00: Lazio (olasz)–CFR Cluj (romániai)
21.00: AEK Larnaca (ciprusi)–Dnipro (ukrán)
21.00: Sheriff Tiraspol (moldovai)–Partizan Beograd (szerb)
21.00: Ludogorec Razgrad (bolgár)–Anderlecht (belga)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik