Sepsi OSK: „Remélem, tanulunk valamit ebből a mérkőzésből”

Vágólapra másolva!
2022.07.29. 10:08
null
Az első meccsen kihagyott két büntető után idegenben a tizenegyesek döntöttek a Sepsi javára (Fotó: Mravik Gusztáv)
A Sepsi OSK passzív futballt játszva elvesztette hazai pályán megszerzett előnyét a szlovén Olimpija Ljubljana elleni Európa-konferencialiga-selejtezőn, de aztán tizenegyesekkel kiharcolta a továbbjutást. A román sajtó ezúttal sem szentelt túl sok teret a szentgyörgyi csapatnak, amely a következő körben a svéd Djurgardens IF ellen játszik.

„Lehet, hogy magyar pénzből működik, de a Sepsi OSK is román csapat” – jegyezte meg fanyarul a Román Televízió kommentátora, amikor a székelyföldi együttes kivárásra játszó taktikával elvesztette hazai pályán szerzett kétgólos előnyét az Olimpija Ljubljana elleni Konferencialiga-visszavágón.

A passzív futball ellenére a szentgyörgyi csapat szétlövésben bejutott a selejtezők harmadik körébe, ám a hibátlanul rúgott tizenegyesek mellett csupán a hosszabbítás végén mutatott erőnléti fölényére lehet némileg büszke.

Cristiano Bergodi, a Sepsi edzője a mérkőzés után elismerte, szenvedett a pályán a csapata.

„Sokkal jobban is játszhattunk volna, a fiúk is tudják, hogy ennél többre képesek. Az Olimpija kockáztatott és meglepett minket, nálunk pedig nagyon számított Cosmin Matei kihagyott nagy helyzete. De a végén mégis örülhettünk” – mondta az olasz edző, hozzátéve, hogy a középpályán nagyon hiányzott a mérkőzés előtti órákban megbetegedő Adnan Aganovic és a kisebb sérülése miatt a padon maradt Marius Stefanescu játéka.

A csapatkapitány Bogdan Mitrea, aki a szétlövésben belőtte az első sepsiszentgyörgyi tizenegyest, szintén önkritikusan értékelt.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt. Nem tudtuk megvalósítani a tervünket, sokat passzolni és birtokolni a labdát. Ezért szomorúak is vagyunk, de közben mégis elértünk egy klubtörténelmi továbbjutást. Remélem, tanulunk valamit ebből a mérkőzésből” – nyilatkozta a román középhátvéd.

A román sajtó ezúttal sem szentelt túl sok teret a szentgyörgyi csapat mérkőzésének, a bukaresti sporttelevízióknak és lapoknak legfeljebb egy-egy hírt ért meg a szentgyörgyi továbbjutás. Az erdélyi magyar sajtóban a Székelyhon azt emeli ki, hogy a Sepsi OSK-nak most kijött a lépés a tizenegyeseknél, miután tavaly elbukta a szétlövést a szlovák Spartak Trnava ellen. A Maszol portál arról ír, hogy a Sepsi jó formája ellenére hagyta támadni az Olimpiját, a tizenegyeseknél viszont egyből lélektani és gyakorlati fölénybe került, amikor Mustafa Nukic mellé lőtte a hazaiak első kísérletét. A sepsiszentgyörgyi Háromszék napilap szerint „drámai végjáték után örülhettek a piros-fehér mezes labdarúgók a szlovén Stozice Stadionban”.

A Sepsi következő ellenfele a Djurgardens IF lesz, amely két győzelemmel (2–1 és 2–0) ejtette ki a horvát Rijekát. A svéd csapat két évvel ezelőtt, miután a Ferencváros kiejtette a Bajnokok Ligájából, a szintén erdélyi CFR-rel játszott az Európa-liga selejtezőiben, és hazai pályán 1–0-ra kikapott. A Sepsi venezuelai csatára, Mario Rondón kezdőként szerepelt azon a találkozón a kolozsvári csapatban.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
OLIMPIJA LJUBLJANA (szlovén)–SEPSI OSK (romániai) 2–0 (0–0, 2–0, 2–0) – 11-esekkel 2–4
Ljubljana,
Stozice Stadion, 2500 néző. Vezette: Gishamer (osztrák)
Olimpija: Vidovsek – Sualehe (Krefl, 64.), Ratnik, Karamatic (Crnomarkovics, 86.), Lasickas (Lagundzic, 91.) – Doffo, Estrada (Pilj, 97.), Elsnik – Pedro (Zilijkic, 86.), Nukic, Kvesic (Prtajin, 117.). Vezetőedző: Albert Riera
Sepsi OSK:
Niczuly – Dimitrov (Ciobotariu, 100.), Balasa, Mitrea, Dumitrescu (Ispas, 100.) – J. Rodríguez (Ninaj, 72.), Paun – Golofca (Barbut, 72.), Matei (Damascan, 63.), Gheorghe – Rondón (Tudorie, 63.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Kvesic (61.), Krefl (70.)
Továbbjutott: a Sepsi, 3
–3-as összesítéssel, 11-esekkel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik