Európa-liga: saját játékát szeretné játszani a Videoton

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 20:27
null
José Gomes szerint a Vidinek elsősorban saját játékára kell koncentrálni, hogy meglegyen a továbbjutás (Fotó: Havran Zoltán)
Azt tartja a legfontosabbnak José Gomes, a Videoton vezetőedzője, hogy csapata saját játékát játssza csütörtökön a montenegrói Mladoszt Podgorica ellen a labdarúgó Európa-liga-selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén.


„A kéthetes felkészülésnek előnye és hátránya is van, kevés volt ugyan, de a rövid pihenő miatt nem engedtek le nagyon a játékosok” – mondta José Gomes a szerdai sajtótájékoztatóján.

KÉT KÉRDŐJEL A HONVÉDNÁL
Csütörtök délután 17.30-kor a Budapest Honvéd is megkezdi szereplését az Európa-ligában, ezzel a 2013–14-es kupaidény első magyar fellépője lesz. Marco Rossi, a kispestiek vezetőedzője két helyen gondolkodik még a montenegrói Cselik Niksics elleni összeállításon.

A honvedfc.hu közlése szerint Rossi 4–3–3-as rendszerben küldi pályára a Honvédot, az összeállítás: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Lovric, Alcibiade (Zsivanovics) – Nagy G., Hidi, Vécsei (D. Diarra) – Holender, Délczeg, Diaby.

Gomes arról is beszélt, bonyolult volt információt szerezni a Mladosztról, amelynek csak az előző szezonban játszott mérkőzéseiket tudta megnézni. Elmondása szerint ez alapján sikerült azért feltérképezni, de az a fontos, hogy a saját játékukkal foglalkozzanak a párharc során.

„Maximálisan elégedett vagyok a játékosok munkájával, és felkészültek vagyunk arra, hogy jó játékkal rukkoljunk elő a Podgorica ellen – jelentette ki Gomes. – Maximálisan tiszteljük a Mladosztot, úgy játszunk ellenük, mintha a világ legjobb csapata ellen futballoznánk és a pályán kell bebizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobbak.”

Nemanja Nikolics, a Videoton FC csatára úgy vélte, nem volt sok idejük a felkészülésre, de már most is az motiválja, hogy európai porondon játszhat.

„Mindig úgy futok ki a pályára, hogy gólt, gólokat tudjak szerezni. Nem gondolkodom nagyon előre, hogy az idei sorozatban hányszor találok kapuba, csak arra koncentrálok, hogy a Mladoszt ellen eredményes legyen a csapat is és én is” – mondta Nikolics.

A Mladost Podgorica vezetőedzője, Nikola Rakojevics a döntetlen elérésében bízik az első mérkőzésen.

„Történetünk során először szerepelhetünk nemzetközi kupasorozatban. Minden csapatnak gondot okoz a rövid felkészülési időszak, tizenöt napos pihenőt követően tizenhét napot dolgoztunk, semmi különöset nem csináltunk, igyekeztünk formába hozni a játékosokat, akiknek a kilencven százaléka most debütál az európai kupában” – mondta Rakojevics a szerdai sajtótájékoztatóján.

 

SZAVAZÁS

Melyik magyar csapat jut tovább az Európa-liga 1. selejtezőköréből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A tréner hozzátette, az eredményesség a legfőbb cél, de tudatában vannak, hogy melyik csapat az ellenfél, így nincsenek nagy illúzióik, de mindent megtesznek azért, hogy eredményesek legyenek.

„Egy döntetlennel elégedett lennék, főleg, ha gólt is tudnánk szerezni” – jelentette ki a szakember, aki azt is jelezte, több húsz éven aluli játékost is pályára küld majd.

A Videoton csütörtökön 20.30-tól fogadja a Mladoszt Podgoricát, a találkozót az M1 élőben közvetíti.

VIDEOTON FC

MIKOR KAPCSOLÓDIK BE A SOROZATBA? Az első selejtezőkörben.
KIVEL JÁTSZIK? Mladoszt Podgorica (montenegrói) – ellenfél-bemutató
KIT KAPHAT A 2. SELEJTEZŐKÖRBEN? FK Senica (szlovákiai)
MIKOR? Az első meccs július 4-én, csütörtökön 20.30 órakor lesz, a visszavágót egy héttel később 18.00 órakor rendezik. A Videoton hazai pályán kezdi a párharcot.
MELYIK TV ADJA? Az M1
REAKCIÓ Gomes: Úgy készülünk, mintha a világ legjobb együttese lenne az ellenfelünkMarko Scsepanovics: Megkaptuk Magyarország egyik leggazdagabb és legjobb klubját

BUDAPEST HONVÉD

MIKOR KAPCSOLÓDIK BE A SOROZATBA? Az első selejtezőkörben.
KIVEL JÁTSZIK? FK Cselik Niksics (montenegrói) – ellenfél-bemutató
KIT KAPHAT A 2. SELEJTEZŐKÖRBEN? Hibernians (máltai) vagy Vojvodina (szerbiai)
MIKOR? Az első meccs július 4-én, csütörtökön 17.30 órakor lesz, a visszavágót egy héttel később rendezik. A Budapest Honvéd idegenben kezdi a párharcot.
MELYIK TV ADJA? Az M1
REAKCIÓ Rossi: Nem verhetetlen az ellenfelünkSzlavoljub Bubanja: Nem vagyok elégedett, mivel kaphattuk volna mondjuk a máltai Vallettát vagy a luxemburgi Differdange-ot

A két csapat El-keretét itt találja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik