Az Olympique legyőzésével komoly előnyhöz jutott a Sahtar

Vágólapra másolva!
2009.04.09. 20:35
Az ukrán Sahtar Doneck hazai pályán 2–0-ra verte meg a francia Olympique Marseille-t az UEFA-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A gólokat Tomás Hübschman és Jadson szerezte.
Tomás Hübschman szerezte az első gólt
Fotó: Reuters
Tomás Hübschman szerezte az első gólt
Tomás Hübschman szerezte az első gólt
Fotó: Reuters
Tomás Hübschman szerezte az első gólt

Mircea Lucescu, a Sahtar Doneck vezetőedzője korábban úgy nyilatkozott, hogy ha a negyeddöntőben búcsúztatják a Marseille-t, az ukrán csapat meg sem áll az isztambuli fináléig. Egész egyszerűen azért, mert a franciáknál nehezebb ellenfelet nem kaphattak volna.

A továbbjutás persze még nincs lefutva, de az első mérkőzésen aratott 2–0-s győzelem után mindenképpen a Sahtar várhatja kedvezőbb helyzetből a franciaországi visszavágót.

Alig három perccel azután, hogy Niang telibe találta a hazai kapufát, a 39 percben megszerezte a vezetést az ukrán csapat. Tomás Hübschman elsőre még rosszul találta el a labdát, ám a Mandanda kapusról kipattanó játékszert már közelről a hálóba bombázta.

A második félidő közepén pedig végleg eldőlt a találkozó, amikor egy tökéletes csiki-csuki végén Jadson talált a vendégek kapujába.

A mérkőzés hajrájában ugyan a Marseille játszott fölényben, ám végül nem sikerült megszereznie a hőn áhított gólt idegenben.

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI

1–0, Hübschman



2–0, Jadson



A doneckiek legutóbbi négy hazai UEFA-kupa-mérkőzésükön tizenegy gólt szereztek, de egyet sem kaptak. Most előnyösebb helyzetből várják a visszavágót.

UEFA-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Sahtar Doneck (ukrán)–Marseille (francia) 2–0 (Hübschman 39., Jadson 65.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik