A Bordeaux hátrányból fordította meg a meccset Sáfárék ellen

Vágólapra másolva!
2007.11.08. 22:17
Hamar vezetéshez jutott Sáfár Szabolcs csapata, az Austria Wien a Bordeaux ellen, az osztrákok mégis pont nélkül maradtak az UEFA-kupa csoportkörének 2. fordulójában, a H csoportban. A magyar kapus végig a pályán volt. A Panathinaikosz Koppenhágában nyert egyetlen góllal, a Villarreal Csehországból hozta el a három pontot. A Sparta Praha izgalmas mérkőzésen múlta felül a Toulouse-t.
Maruan Samak veszi be Sáfár Szabolcs kapuját
Reuters
Maruan Samak veszi be Sáfár Szabolcs kapuját
Maruan Samak veszi be Sáfár Szabolcs kapuját
Reuters
Maruan Samak veszi be Sáfár Szabolcs kapuját

Hamar megszerezte a vezetést Sáfár Szabolcs csapata, az Austria Wien együttese az Ernst Happel Stadionban. Az ötödik percben Acimovic ívelt középre egy szabadrúgást, amire érkezett Sanel Kuljic és közelről a vendégek kapujába bólintott.

A Bordeaux játékosai az első játékrészben mindent megtettek azért, hogy egyenlítsenek, és nem is hiába, hiszen a hosszabbítás perceiben Maruan Samak meg is tette ezt, közelről mattolta a magyar kapust.

A hajrában aztán Wendelt buktatta Bak a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető tizenegyest adott. A büntetőt a sértett végezte el, és ezzel meg is szerezte a három pontot a franciáknak.

A B csoportban a Panathinaikosz folytatta jó szereplését, és karnyújtásnyira került a továbbjutáshoz, miután idegenben tudott nyerni az FC København ellen.

A görög csapat hamar kézbe vette az irányítást, már a 15. percben megszerezték a vezetést Dame Ndoye révén. A középpályás Papadopulosz passzát váltotta gólra.

A dán csapat a 63. percben nagy egyenlítési lehetőséget szalasztott el. Grönkjaer ellen szabálytalankodtak a görög védők, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Nørregaard állt a labda mögé, azonban hibázott, így maradt a 0-1, és a vendég győzelem.

Zágrábban nem bírt egymással a Dinamo és a Basel. A horvátoknak ugyan több lehetőségük volt, de a svájciak jól őrizték a döntetlent, így 0-0-ra végeztek a csapatok.

A C-csoportban a Villarreal Csehországba utazott a Mladá Boleslav csapatához, és az esélyeknek megfelelően meg is szerezte a három pontot.

A „sárga tengeralattjáró” török támadója, Nihat Kahveci a 30. percben szerezte meg a vezetést, miután Matías Fernandez baloldali beadását gurította laposan a cseh kapuba.

A vendégek középpályása, Santi Cazorla az 56. percben kétgólosra növelte az előnyt, miután bal lábas lövésének Miroslav Miller kapus nem találta az ellenfelét. Ugyan a Bolesláv a 90. percben még szépített Mendy révén, de ez a lényegen már nem változtatott, így a spanyolok örülhettek.

Izgalmas mérkőzést játszott a Sparta Praha Toulouse-ban. Elmander góljára a vendégek egy perc alatt kettővel válaszoltak. A franciák nem hagyták magukat és a hajrá közeledtével kiegyenlítettek, de az utolsó szó mégis a cseheké volt - a Sparta Praha Kisel két góljával így győzelmet ünnepelhetett.


UEFA-KUPA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

H CSOPORT
Austria Wien – Bordeaux 1-2 (Kuljic 5. ill. Samak 45+1., Wendel 88.-11esből)

B CSOPORT
FC København – Panathinaikosz 0-1 (Ndoye 15.)

D CSOPORT
Dinamo Zagreb – Basel 0-0

C CSOPORT
Mladá Bolesláv – Villarreal 1-2 (Mendy 90., ill. Nihat 30., Santi Cazorla 56.)

E CSOPORT
Toulouse - Sparta Praha 2-3 (Elmander 14., Mansare 80., ill. Kisel 67., 88., Došek 68.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik