A Honvéd és az MTK csapata megkezdi európai kupaszereplését

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 12:03
Csütörtök este megkezdi európai kupamenetelését a Honvéd és az MTK labdarúgó-csapata. Az UEFA-kupa selejtezőjében a kispestiek ellenfele a moldáv Nistru Otaci, míg a kék-fehéreké az örmény FC Mika lesz. Előbbi csapat 18 órakor idegenben, míg utóbbi "hazai" pályán 20 óra 30 perckor száll harcba.
Hercegfalvi nagyon fontos idegenben lőtt gólt szerezhet a Nistru Otaci otthonában
NS-archív
Hercegfalvi nagyon fontos idegenben lőtt gólt szerezhet a Nistru Otaci otthonában
Hercegfalvi nagyon fontos idegenben lőtt gólt szerezhet a Nistru Otaci otthonában
NS-archív
Hercegfalvi nagyon fontos idegenben lőtt gólt szerezhet a Nistru Otaci otthonában

Három évnyi böjt után ismét nemzetközi tétmérkőzésen szerepel a Honvéd. Supka Attila csapata a Nistru Otaci vendége lesz az UEFA-kupa első selejtező körében.

A mérkőzésen nem mehet biztosra a kupagyőztes, igaz már megszoktuk hogy magyar csapat senki ellen sem számít egyértelmű esélyesnek. Ráadásul Supka Attila saját bevallása szerint nem is tudta teljesen felmérni az ellenfél erejét, valós játéktudását.

" Nem ideális a helyzetünk, hiszen mindössze egyszer láttuk a moldovai csapatot. A múlt héten Vass László kollégám járt kint feltérképezni az ellenfelet - egy bajnokin látta a Nistrut játszani" - nyilatkozta Supka a Nemzeti Sportnak.

A mester hozzáteszi: a moldovai játékosok fizikálisan nagyon erősek, és ezt természetesen ki is használják, már a védősorból felívelik a labdát az elöl helyezkedő csatároknak, akik megpróbálják zavarba hozni az ellenfél védőit.

A kispesti csapat - a vezetőedző állítása szerint - a Debrecen elleni Szuperkupa-döntőt feláldozta a nemzetközi szereplés érdekében. A kijelentés bátornak és egyben kissé kockázatosnak tűnik, hisz egy gyenge eredményt követően már nem lesz mire fogni a (le)szereplést.

Bori lehet az örmények elleni mérkőzés egyik kulcsfigurája
NS-archív
Bori lehet az örmények elleni mérkőzés egyik kulcsfigurája

Ettől függetlenül a Honvédnak minden esélye megvan a továbbjutás kiharcolására, ehhez azonban elengedhetetlen az első mérkőzés sikeres megvívása. A magyar csapat nagy előnye, hogy idegenben kezdi az összecsapás. Egy jó eredményt követően így a Bozsik Stadionban, saját szurkolói belehajszolhatják a továbbjutásba a kispestieket.

Ami előny Hercegfalviéknak, az hátrány az MTK-nak: a kék-fehérek ugyanis hazai pályán kezdik meg európai menetelésüket. Persze, aki szeretné élőben megtekinteni a mérkőzést, ne a Hungária kőrút felé vegye az irányt! A csapat a Szusza Ferenc Stadionban játssza le itthoni mérkőzését.

A tavalyi magyar bajnoki ezüstérmesnek örmény ellenfelet sodort útjába a sors. Az FC Mika elleni összecsapásnak, ha egyáltalán ilyet lehet még mondani, a magyar csapat az esélyese. A siker érdekében azonban "hazai" pályán is megnyugtató előnyt kell szereznie Garami József alakulatának, ehhez azonban maximális összpontosításra lesz szükség a fiatal játékosoktól.

Mindenesetre erőt adhat a kék-fehéreknek, hogy a kispestiek három éve kiejtették az örmény bajnokságban jelen pillanatban harmadik helyen álló csapatot.

UEFA-KUPA

SELEJTEZŐ, ELSŐ FORDULÓ
Az MTK várható összeállítása:
Végh- Horváth L., Lambulics, Pintér Á., Pollák – Bori, Zsidai, Pátkai, Pál – Kanta J., Urbán
A Budapest Honvéd várható összeállítása:
Tóth I. – Mogyorósi, Pomper, Szmiljanics, Tóth B. – Dobos, Benjamin, Bárányos, Ivancsics – Hercegfalvi, Abraham
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik