A hajrában eldönthette volna a találkozót Supka Attila csapata

Vágólapra másolva!
2007.07.19. 20:01
Döntetlennel kezdte meg szereplését az UEFA-kupában a Honvéd, miután Supka Attila együttese 1-1-es döntetlent játszott a moldáv Nistru Otaci otthonában. Negyvenöt percnyi játék után hátrányból várta a folytatást a vendégcsapat, Hercegfalvi a szünet után azonban egyenlített. A végjáték a Honvédé volt, a győzelmet mégsem sikerült megszerezni. A 87. percben Bárányos Zsolt nyolc méterről a kapufát találta telibe.
Abraham szerezte az egyenlítő gólt Kisinyovban
Abraham szerezte az egyenlítő gólt Kisinyovban
Abraham szerezte az egyenlítő gólt Kisinyovban
Abraham szerezte az egyenlítő gólt Kisinyovban

UEFA-KUPA SELEJTEZŐ


FC NISTRU OTACI (MOLDOVAI) BP. HONVÉD
Ersov Tóth I.
Mekang Mogyorósi
Sangare Pomper
Tcaciuc Szmiljanics
Taranu Tóth B.
Malitsry Dobos
Dolgov Benjamin
Savchur Bárányos
Grosev Ivancsics
Butelschi Hercegfalvi
Matiura Abraham
Vezetőedző: Vezetőedző:
Valerij Zazdranykh Supka Attila

Gólszerző: Malitsry (29.), ill. Abraham (52.)
Cserék: Savchur h Muknovykov (46.), Malitsry h. Ngama (75.), Taranu h. Studzinsriy (78.) ill. Benjamin h Genito (46.), Mogyorósi h. Schindler (62.), Ivancsics h. Koós (71.)
Sárga lap: Taranu (72.), ill. Tóth B. (16.), Pomper (75.)

Nemcsak Magyarországban, hanem Moldáviában is a 40 Celsius-fokot ostromolta a hőmérő higanyszála. A rekkenő hőség pedig rányomta a bélyegét a játék képére, alacsony iramban, körülményesen kezdett mind a hazai környezetben szereplő Nistru Otaci, mind pedig a Honvéd együttese. A kisinyovi Zimbru-stadionba mintegy kétezer drukker látogatott ki. A szélsőséges időjárási körülmények és a nagy távolság ellenére hatvan mindenre elszánt piros-fekete szimpatizáns kísérte el kedvenceit.

Az első negyedóra helyzetek nélkül, viszonylag eseménytelenül telt. Abrahamot többször is ígéretes helyzetben szerelték, a gólszerzési lehetőség nüanszokon úszott el. A 15. percben merészkedett először előre a Nistru, Taranu lövésénél azonban Tóth Ivánnak nem kellett játékba avatkoznia, a labda fülé szállt.

Helyzetek itt, helyzetek ott, de az első igazán komoly lehetőségre a 27. percig kellett várni. Könnyedén vezetést szerezhetett volna Supka Attila csapata, Abraham bal oldali beadása után azonban Ivancsics fejesét Ersov bravúrral hárította. Az ifjú középpályás 8 méterről bólinthatott, a moldáv hálóőr azonban óriási bravúrral, a léc alól szedte ki a labdát.

A kihagyott helyzet megbosszulta magát, alig egy perccel később már hazai előnyről árulkodott az eredményjelző. A leshatáron kilépő Malitsry egyedül vezethette a labdát a Honvéd kapujára, 8 méterről a teljesen kiszolgáltatott Tóth Iván mellett laposan a kapu jobb oldalába helyezett.

A félidő hátralévő részében kétszer is kapuralövéssel veszélyeztetett a Honvéd, ám a várva várt egyenlítés nem született meg. A Nistru szászszázalékos helyzetkihasználással, egyetlen valamire való lehetőségét gólra váltva kedvező helyzetből várhatta a második játékrészt.

A szünet után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Honvéd, ez pedig nem maradt eredmény nélkül. Az 52. percben Hercegfalvi a felezővonalról ugratta ki Abrahamot, aki lefutotta őrzőjét, betört a tizenhatoson belülre, majd 15 méterről a kapu jobb oldalába helyezett 1-1.

A Honvéd egyenlítő találata után magához tért a Nistru, sorra alakította ki helyzeteit a házigazda. A moldávoknál a gólszerző Malitsry volt a legagilisabb, rendre őt keresték a társak, a legtöbbször ő veszélyeztetett.

A mérkőzés hajrájában a Honvéd dominált, a győzelemhez szükséges találatra azonban hiába várt a Honvéd-tábor. A 87. percben Bárányos Zsolt lövése a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik