Időben ébredtek a portugálok, a padlóról álltak fel Nuno Gomesék

Vágólapra másolva!
2007.04.05. 23:05
Jól szerepeltek a spanyol csapatok az UEFA-kupa negyeddöntő első mérkőzésén, az Osasuna után az Espanyol is értékes győzelmet szerzett. A kisebbik barcelonai gárda a portugál Benficát fektette két vállra csütörtök este. Más kérdés, hogy Tamudóék gólzáporos diadal helyett csupán egyetlen találattal bizonyultak jobbnak.
A padlóról felállva szoros csatát vívott a Benfica
AFP
A padlóról felállva szoros csatát vívott a Benfica
A padlóról felállva szoros csatát vívott a Benfica
AFP
A padlóról felállva szoros csatát vívott a Benfica

Az égiek nem fogadták kegyeikbe az Espanyol és a Benfica játékosait, szakadó eső fogadta a pályára kifutó csapatokat. A hazaiak kezdtek jobban, De La Pena a 3. percben ugyan még célt tévesztett, a 16. percben Raul Tamudo azonban már nem hibázott, David Luiz szorításában bevette Quim hálóját.

Egy luzitán ellenakció révén Simao, Nino Gomes összjáték végén utóbbi rontott, nem úgy Riera, aki a 33. percben Nelson bizonytalankodását kihasználva megduplázta a vendéglátók előnyét.

A fordulás időn is az ellentmondást nem tűrően rohamozó Espanyol akarata érvényesült, az 58. percben már harmadszor is Quim hálójában táncolt a labda. Riera a gólszerzés után ezúttal az előkészítésben jeleskedett, mértani pontosságú középre adását Pandiani fejelte a kapuba, ez volt a 30 esztendős montevideói születésű támadó tizedik találata a sorozatban.

A pesszimistább Benfica-szurkolók fejében ekkor talán már az is megfordult, hogy végképp elúszott a hajó, ám a 63. és a 65. percben nagyot fordult a világ, előbb Nuno Gomes, majd Simao Sabrosa mattolta Iraizozt.

Gomes gólját Miccoli villanása előzte meg, a leshatáron kilépő játékos remek ütemben szöktette társát, akinek már nem volt nehéz dolga. Sabrosa találata pedig egy remekbe szabott távoli lövés gyümölcse.

A két bekapott gól megfogta a hazaiakat, vérszemet kapott a Benfica, a 76. percben Rui Cota szétforgácsolta a felső lécet, Luis Garcia egy minutummal később pedig ajtó-ablak helyzetben lőtt mellé.

Sajnálhatja az Espanyol, hogy fenomenális kezdés után visszaesett, hiszen ha tartja a tempót, akár már ezen az estén kiharcolhatta volna a továbbjutást, így viszont a remekül hajrázó Benfica ugyan hátrányból, de cseppet sem kedvezőtlen helyzetből várhatja a visszavágót.

UEFA-KUPA NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

ESPANYOL – BENFICA 3-2 (2-0)
Olimpico Montjuic , 35 000 néző, vezette: Braamhaar (holland)
Espanyol: Iraizoz - Zabaleta (Lacruz, 69.), Torrejon, Jarque, Chica - Moises Hurtado - Rufete (Ito, 80.), Riera - De la Pena - Tamudo (Pandiani (53.), Luis Garcia
Vezetőedző: Ernesto Valverde
Benfica: Quim - Nelson, Anderson, David Luiz, Leo - Petit - Karagounis, Joao Coimbra (Rui Costa, 36.) - Simao - Nuno Gomes, Derlei (MIccoli, 57.)
Vezetőedző: Fernando Santos
Gólszerző: Tamudo (16.), Riera (33.), Pandiani (58.), ill. Gomes (63.), Sabrosa (65.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik