Ekl: agresszív játékot vár az Olympiakosztól Mendilibar

Vágólapra másolva!
2024.02.14. 17:06
Mendilibar elmondta a magáét (Fotó: Getty Images)
Csütörtök kora este lép pályára Pireuszban az Olympiakosz vendégeként az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjében a Ferencváros. A találkozó előtt megtartotta sajtótájékoztatóját a görög klub, a csapat vasárnap kinevezett vezetőedzője, a spanyol José Luis Mendilibar elárulta, mire számít az FTC-től, és mit vár saját játékosaitól.

A Ferencváros küldöttsége még el sem indult Pireuszba, amikor a görög csapat már megtartotta a találkozót felvezető sajtótájékoztatóját szerda kora délután. Először vett részt az Olympiakosz edzőjeként ilyen jellegű eseményen a spanyol José Luis Mendilibar, akit vasárnap neveztek ki a portugál Carlos Carvalhal helyére. A Sevillával tavaly a budapesti Puskás Arénában a Roma ellen Európa-ligát nyerő 62 éves szakember hosszú edzői pályafutása során először vállalt munkát külföldi csapatnál, ám ez nem jelenti azt, hogy ne tudná, hova, milyen klubhoz szerződött.

„Nagy klubba érkeztem, de hogy az egyesület edzőt váltott, azt jelenti, nincs minden rendben. Mindenesetre elképesztő lehetőségek rejlenek a csapatban, amelyhez azért írtam alá, mert hiszek abban, hogy minden sorozatban célba érhetünk. Képzett, technikás játékosaink vannak, de az eredményességhez nagyobb agresszivitásra van szükség tőlük. Az együttes simán megnyerte a legutóbbi, OFI elleni mérkőzését, ám a következő meccseken nagyobb ellenállásra kell számítanunk, az ellenfeleink erősebbek lesznek. Ami a Ferencváros elleni párharcot illeti, mindkét csapat ott akar lenni a nyolcaddöntőben, az a célunk, hogy előnyből várjuk a visszavágót, és okosan játszva továbbjussunk” – mondta Mendilibar.

Mendilibar az MTI érdeklődésére a Ferencvárosból egyetlen játékost sem akart kiemelni, de jó ellenfélnek nevezte. Szerinte a párharc során akár a szerencse is dönthet. Úgy vélte, nem lehet mindent előre megtervezni, sokkal inkább az a fontos, hogyan reagálnak a csapatok a váratlan helyzetekre, ezért is nem a riválissal, hanem inkább a saját tanítványaival foglalkozik.

„Nem tudtam, hogy mindenhol győzelemmel debütáltam, de ha így van, akkor szeretném ezt folytatni” – válaszolt egy görög újságírói kérdésre Mendilibar. „De ez nem lesz könnyű, mert más a Fradi és más a hétvégén 4-0-ra legyőzött OFI Kréta, ezúttal több erőfeszítésre lesz szükség a győzelemhez.”

A játékosok részéről David Carmo arról beszélt, örül, hogy a szurkolók két hónap után visszatérhetnek a lelátóra, ezért nekik nem is lehet más a céljuk, minthogy mindent megtegyenek azért, hogy a drukkerek boldogan távozzanak a stadionból.

„A direkt futballt preferálja és mindig nyerni akar. Nekem tetszik ez a mentalitás” – jellemezte új trénerét a portugál védő.

A több mint 32 ezer néző befogadására alkalmas Karaiszkakisz Stadionban csütörtökön – közép-európai idő szerint – 18.45-kor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió. A visszavágót egy héttel később a Groupama Arénában rendezik.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉSEK
18.45: Olympiakosz (görög)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik