MTI 2019.09.12 12:24

TF: harmadszor lesz sport és innováció konferencia

Tizenhárom országból érkeznek vendégek, nyolcvan előadás, több mint 100 hazai és külföldi előadó, 21 workshop, illetve kerekasztal-beszélgetések szerepelnek a Testnevelési Egyetem (TF) október 2-án és 3-án megrendezendő 3. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciájának műsorán.

 

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján a szervezők nevében Kádár Judit, a TF nemzetközi kapcsolatok igazgatóságának vezetője bejelentette, hogy ezúttal nem külső helyszín, hanem a TF új épülete ad otthont a tanácskozásnak, ami azért is fontos, mert így bemutathatják a létesítményt a vendégeknek.

„A rendezvény célja lehetőséget biztosítani a TF hallgatóinak arra, hogy bemutathassák munkásságukat, továbbá a partneregyetemek kutatói is bemutatkozhatnak, illetve a sportemberek, sportolók, vállalati szereplők is megismerkedhetnek a legkorszerűbb eszközökkel, módszerekkel, kutatói eredményekkel, a sportinnovációhoz kapcsolódó termékekkel és szolgáltatásokkal” – mondta Kádár Judit.

Az idei esemény kiemelt területe a sportpedagógia, a sportdiagnosztika, a sportmédia és -kommunikáció lesz.

Mocsai Lajos, az intézmény rektora hangsúlyozta, „a testkultúra és a mozgáskultúra ugyanolyan értékű része a kultúrának, mint például a színház- vagy képzőművészet”.

Emlékeztetett arra a célra, melyet hivatalba lépése elején megfogalmazott: a TF-et vissza kell helyezni arra a rangra, amelyen régen volt, „a sport gyakorlata mellé fel kell emelni a sporttudományt”. Kifejtette, hogy az egyetemek megítélése, elismerése az ott zajló tudományos munkától is függ, éppen ezért a konferencia azt a célt is szolgálja, hogy bemutassa a TF-en zajló kimagasló tudományos munkát.

A rektor beszédében megemlítette, hogy növekedett az egyetem nemzetközi kapcsolatainak száma, a vendégek között lesznek a partnerek képviselői Marokkótól Japánon át az Egyesült Államokig.

Mocsai kiemelte, a TF feladata a testkultúrához kapcsolódó széles tudományos bázis összekapcsolása, az egyetem pedig alkalmas arra, hogy új kutatásokba kezdjen többek között a sportgazdaság, sportmenedzsment, a genetika, kiválasztás, a csúcsteljesítmény elérése, és az időskori betegségek elkerülése területén.

A TF rektora hozzátette, közel állnak a megegyezéshez a Bayern Münchennel, hogy idén a német klub legyen a konferencia díszvendége.

Az eseményen elhangzott, a konferenciával egy időben lesz látható a második Németh Ferenc-díj fotókiállítás.

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.

2020.05.23 20:51:40

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

A sportállamtitkár úgy véli, legalább egy év szükséges ahhoz, hogy a sport gazdasági helyzete is stabilizálódjon.