MTI 2019.09.12 12:24

TF: harmadszor lesz sport és innováció konferencia

Tizenhárom országból érkeznek vendégek, nyolcvan előadás, több mint 100 hazai és külföldi előadó, 21 workshop, illetve kerekasztal-beszélgetések szerepelnek a Testnevelési Egyetem (TF) október 2-án és 3-án megrendezendő 3. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciájának műsorán.

 

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján a szervezők nevében Kádár Judit, a TF nemzetközi kapcsolatok igazgatóságának vezetője bejelentette, hogy ezúttal nem külső helyszín, hanem a TF új épülete ad otthont a tanácskozásnak, ami azért is fontos, mert így bemutathatják a létesítményt a vendégeknek.

„A rendezvény célja lehetőséget biztosítani a TF hallgatóinak arra, hogy bemutathassák munkásságukat, továbbá a partneregyetemek kutatói is bemutatkozhatnak, illetve a sportemberek, sportolók, vállalati szereplők is megismerkedhetnek a legkorszerűbb eszközökkel, módszerekkel, kutatói eredményekkel, a sportinnovációhoz kapcsolódó termékekkel és szolgáltatásokkal” – mondta Kádár Judit.

Az idei esemény kiemelt területe a sportpedagógia, a sportdiagnosztika, a sportmédia és -kommunikáció lesz.

Mocsai Lajos, az intézmény rektora hangsúlyozta, „a testkultúra és a mozgáskultúra ugyanolyan értékű része a kultúrának, mint például a színház- vagy képzőművészet”.

Emlékeztetett arra a célra, melyet hivatalba lépése elején megfogalmazott: a TF-et vissza kell helyezni arra a rangra, amelyen régen volt, „a sport gyakorlata mellé fel kell emelni a sporttudományt”. Kifejtette, hogy az egyetemek megítélése, elismerése az ott zajló tudományos munkától is függ, éppen ezért a konferencia azt a célt is szolgálja, hogy bemutassa a TF-en zajló kimagasló tudományos munkát.

A rektor beszédében megemlítette, hogy növekedett az egyetem nemzetközi kapcsolatainak száma, a vendégek között lesznek a partnerek képviselői Marokkótól Japánon át az Egyesült Államokig.

Mocsai kiemelte, a TF feladata a testkultúrához kapcsolódó széles tudományos bázis összekapcsolása, az egyetem pedig alkalmas arra, hogy új kutatásokba kezdjen többek között a sportgazdaság, sportmenedzsment, a genetika, kiválasztás, a csúcsteljesítmény elérése, és az időskori betegségek elkerülése területén.

A TF rektora hozzátette, közel állnak a megegyezéshez a Bayern Münchennel, hogy idén a német klub legyen a konferencia díszvendége.

Az eseményen elhangzott, a konferenciával egy időben lesz látható a második Németh Ferenc-díj fotókiállítás.

2019.09.15 21:51:58

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. A nemzeti kultúrához, az anyanyelv használatához való jog részének tekinthető, hogy a magyar közösségek tagjai a közös sportolás, szurkolás, az együtt átélt sportsikerek révén is megélhessék magyarságukat.

2019.09.07 09:09:42

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

„Hogy Tokió után folytatom-e, van-e még a pályafutásomban újabb négy év, azt nem tudom.”

2019.09.07 00:24:06

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Nem biztos, hogy Tokió után lesz folytatás.

2019.09.07 00:26:37

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ha toljuk a biciklit, nehéz szakasz következik az életünkben, ha sebesen tekerünk, bízunk a képességeinkben és abban, hogy odaérünk, ahová indultunk.