Speciális Olimpia: letették az esküt a Los Angelesbe utazó magyarok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 16:03
A Los Angeles-­i Nyári Világjátékokra készülő magyar speciális olimpikonok letették az esküt a Sándor-palotában.

Huszonkét nap múlva Los Angelesben megkezdődnek a Nyári Speciális Világjátékok. Az értelmi fogyatékkal élő magyar olimpikonok és felkészítőik péntek délelőtt a Sándor-palotában letették a Speciális Olimpia hivatalos esküjét. A fogadalomtétel után Áder János köztársasági elnök nemzeti színű jelvényt adományozott a sportolóknak.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt, a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnök úr társaságában tehetjük le az esküt. Egy ilyen jelentős esemény nagyot lendíthet majd a versenyzők teljesítményén, akiknek nagyon köszönöm az eddigi áldozatos munkájukat, amelyet a felkészülés alatt végeztek – mondta köszöntőjében Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke.

„Engedd, hogy győzzek, de ha nem győzhetek, hadd küzdjek bátran!" Így hangzik a Speciális Olimpia esküszövege, amelyet az olimpikonok Mayer Barbara görkorcsolyázóval, Velkei István kosárlabdázóval és Ungvári Miklós cselgáncsozóval közösen, háromszor mondtak el.

Az eseményen megjelent Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója és Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

A nyolcvanhat fős magyar küldöttség július 21-én utazik Los Angelesbe, ahol az első négy napban a vendéglátó városban, Manhattan Beach-­en tölt el néhány napot napot edzéssel és a helyi kultúra megismerésével. A versenyeket július 25-­e és augusztus 2­-a között rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik