Világjátékok: ünnepélyes fogadás a magyar küldöttség tiszteletére

K-SZ. B.K-SZ. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.26. 19:21
A Duna vizén került sor a minden idők legsikeresebb magyar Világjátékok-teljesítményét megünneplő gálaeseményre. A vacsorán a sportolók mellett részt vettek edzőik és a Nemzeti Versenysport-szövetség (NVESZ) küldöttsége is.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (FOTÓK:TUMBÁSZ HÉDI)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (FOTÓK:TUMBÁSZ HÉDI)

Minden idők legsikeresebb Világjátékok-viadalát produkálta a magyar küldöttség, így indokolt volt a felszabadult, könnyed hangulat a versenyt lezáró gálaesten. Az ünnepség elején Mészáros János, az NVESZ elnöke köszöntötte az egybegyűlt sportolókat.

„Szerényen, de legyünk büszkék arra, amit elértünk” – kezdte beszédét Mészáros, majd kitért arra is, hogy a Világjátékokon szereplő sportágak azok a sportágak, amelyek az olimpiai programba kerülés előszobájában vannak, így különösen nagy eredmény a 11 arany-, 7 ezüst- és 9 bronzérem, melyet a magyar csapat szerzett.

Tőle Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár vette át a szót, megköszönte a sportolóknak, hogy remek eredményeikkel könnyű helyzetbe hozták beszéde megtartásával kapcsolatban. Schmidt kiemelte, a sikerek gyökere a munkamegosztásban rejlik, megköszönte a csapatvezetőknek, a versenyzők családjainak és a sportolóknak is, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy a döntő pillanatban a lehető legjobb teljesítményeket láthassuk. Az NVESZ minden egyes Világjátékok-résztvevőnek külön emlékplakettet készíttetett, és a beszédek után ezek átadására került sor. Miután az esemény hivatalos része véget ért, következhetett a kötetlen és jól megérdemelt pihenés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik