Tenisz: mind a hét magyar páros dobogós lett

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.04. 14:10
null
Mind a hét magyar páros érmet szerzett a zuglói teniszversenyen (Fotó: BVSC Tenisz Klub Zugló/Fb)
Az összes, vagyis mind a hét magyar páros dobogós lett a speciális olimpikonok részvételével rendezett meghívásos teniszversenyen, amelynek csütörtöktől vasárnapig a BVSC-Zugló Szőnyi úti sportkomplexuma adott otthont – írja az MTI.

A társszervező Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) tájékoztatása szerint kilenc ország 22 párosa vett részt az eseményen, amelyre a házigazdákon kívül francia, izraeli, román, szlovák, spanyol, monacói, finn és marokkói kettősök neveztek.

A versenyen a párosokat egy-egy értelmi fogyatékossággal élő teniszező és egy partnerjátékos alkotta, akik együtt bizonyíthatták be, hogy a sportpályán eltűnnek a különbségek.

Péntek délelőtt, az úgynevezett unified experience (egységes élmény) program keretében a speciális olimpikon teniszezők mellett ismert sportolók és közéleti személyiségek – így Berki Krisztián, Gubacsi Zsófia, Kucsera Gábor, Szuper Levente és Ekler Luca – is ütőt ragadtak, illetve tiszteletét tette Berkó Lajos, a sportért felelős államtitkárság kabinetfőnöke, valamint Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

A kontinentális Speciális Olimpia európai egyesített tenisz meghívásos versenyt az MSOSZ az Európai/Eurázsiai Speciális Olimpia Szövetség, a Toyota Motor Europe, valamint a Magyar Teniszszövetség partnerségével valósította meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik